Nejste přihlášen/a.
Zřeknutí se otcovství dříve než se narodí. Veškeré informace níže.
Dobrý den,
Mám takový velký problém, měl jsem pohlavní styk s dívkou kterou jsem viděl poprvé v životě v klubu. Nyní se na mě obratila po 2 měsících s tím, že má nejspíše dítě, ale neví to jistě. Tvrdí, že s nikým jiným nespala ( nejspíše to bude tak ), ale o této dívce nic nevím, předem jsem jí oznamil, že bych byl velice rád, kdyby měla dítě, aby jej potratila. A to z toho duvodu, že ještě studuju střední školu, ona se fláka doma, a nechci ukončit svoje studium už na střední ale chci pokračovat na vyšce. Ona po všech mých argumentech stále říká svoje, že si dítě nechá, jsem ochotnen udělat cokoliv proto, aby dítě neměla. Kdyby jsi jej ale ponechala, mohl bych z právního hlediska se dítěte zřeknout dříve než se narodí? Ikdyž je to zbabělé, já dítě opravdu nechci minimalně 10let.
Ne. Jednou "děláte" sex, tak musíte být odpovědný za všechny následky. Dítěte se nelze zřeknout, pokud Vás matka uvede jako otce. Můžete pak žádat test otcovství, který toto vyvrátí, nebo nevyvrátí. Pak máte vůči dítěti, pokud to matka sama neodmítne a nenechá kolonku "otec" prázdnou", vyživovací povinnost.
Co chcete, nebo nechcete, je v případě, že je dítě Vaše, zcela fuk. U sexu jste snad byli oba, ne? Tam Vám to nijak nevadilo, ale převzít případné následky, to už ne.
Nezlobte se, ale je mi zle z člověka, co řekne, že by byl rád, kdyby slečna jeho potenciální dítě potratila. Příště nesouložte, když to neumíte a nedokážete nést následky.
A věta "jsem ochoten udělal cokoli, aby dítě neměla" - pod tím si představujete co? Že když si dítě nechá, tak uděláte...?
Vaše odpověd se mi líbí. A jednoduše odpovím. Udělám cokoliv, nenechám zničit tři životy proto, že jsem jednat v podnapilém stavu, a svým jednaním které mohlo trvat jednu noc, dalším přibližně 7000 nocí. Nejen, že početím toho dítěte zničí psychicky mě i moji rodinu, i to budoucí dítě bude trpět, nejde o blaho mě, ale o to dítě, nebudu mít možnost dítě do budoucna živit. Je vám špatně ze mě a z mého počítaní? Lidé dělají chyby, měl/a by jste pochopit, že svého činu lituji, nechtěl jsem aby to zašlo takhle daleko. Nyní nejde o to jaký jsem já, ale o to v čem bude žít to dítě. Nedostanu lásku takovou jakou bych chtěl dopřát svému dítěti v budoucnu se svojí ženou. Měl/a by jste mít pochopení pro dítě, a že se bude trapit daleko víc než já.
"Nenechám zničit tři životy." Mám však dojem, že Vám jde pouze a jenom o život Váš. Jak se bude matka starat, to nevíte, může dítě milovat, může si k němu najít jiného tatínka a dítě bude vyrůstat v pohodě. Nebo může být dáno k adopci do milující rodiny.
"Psychicky to zničí mě i moji rodinu" - z toho máte hlavně strach, že? Co tomu řeknou rodiče, jak se bud tvářit okolí atd.
Pokud nejste plnoletý, budou za Vás mít vyživovací povinnost na dítě rodiče (aspoň to tak bývalo, nevím přesně), ale jakmile plnoletý budete, přejde to na Vás. Soudu je prakticky jedno, že nebudete mít možnost...
Chápu, že svého činu litujete, ale toto je zrovna věc, která se nedá vzít zpět a ovlivní celý život. Bohužel pokud se slečna rozhodne dítě si nechat, nemůžete toto nijak ovlivnit. Už zde bylo víc dotazů na toto téma, ale bohužel je to tak. Podnapilý stav není omluvou.
Soud? Super jelikož studuji a jsem plnoletý, nebudu moct davat přispěvek na dítě, ta holka už je po 3 v prváku, dnes jsem se sní sešel abych vyjasnil nějaké kriteria, a oznamil jí svůj názor, jistě že se bojím, co řeknou rodiče, a okolí. Jenže z ničím život jedné lidské bitosti jen proto, že jsem si chtěl ten večer užít? Toto není fér pro dítě, trest pro mě ano, ale né pro nej, to si nezaslouží.. nikdo si nezaslouží jít na svět s tím, že jej otec už bude nenavidět. Jen proto, že udělal chybu. Holce se hodí, že je těhotná pač bude na mateřské dovolené.
Vím, že bych se tu měla vyjadřovat slušně, ale tentokrát opravdu nemohu. Jsi neskutečný debil. Myslíš si, že se ožereš, vrzneš si z neznámou a všichni budou vysmání? A když otěhotní, tak co, prostě se to vyškrábne a půjdem to večer oslavit dalším chlastem a šuk*ním.
Když neumíš nést zodpovědnost za své činy, tak spi maximálně se svou pravačkou.
Jdu blejt velebnosti. Nazdar.
,,Kolikokoli,, Plně s Vámi souhlasím,je mi zle z takové nezodpovědnosti a takovej v-l by si měl radši jen honit o-s!
Jenže ta žena může jednou dítěti najít milujícího otce, někoho jiného. Třeb budete mít štěstí a dítěte se ujme on i po právní stránce. A navíc, pokud ho bude milovat ona, věřte, že jedenmilující rodič často stačí. Vážně, postavte se k tomu jako chlap. Být můj yn, budu mnohem raději, když budete mít nemanželské dítě, než když budete hajzl.
Jak píši, že dítěti zničíte život, je Váš subjektivní dojem. Nevíte, co bude, neví to nikdo. To, že mu zničíte život, je pro Vás jen taková výmluva, jak se ho zbavit. Jen výmluva, abyste ulehčil svědomí.
Když ale vidím, jaké by dítě mělo mít "rodiče", tak souhlasím opět s Askmenox, abyste ho dali k adopci někomu, kdo ho bude mít rád a nebude to pro něj jen "jednovečerní omyl".
doplněno 31.08.12 20:54: Askmenow
Askmenow - jsem ráda, že má někdo podobné až stejné názory I když jsem původně chtěla napsat něco velmi podobného jako Kolikoli.
Jinak tazateli, nevěř tomu, že když jeden z rodičů dítě nechce a chce se ho zřeknout, tak je dítě chudák a bude mít hrozný život. Můj biologický otec se o mě odmítal starat, protože se místo kluka narodila holka, a při rozvodu máma bohudík souhlasila, že se může "zříci" - takže o dva roky později si mne adoptoval můj táta, který je super tátou
Jinak tazateli, nevěř tomu, že když jeden z rodičů dítě nechce a chce se ho zřeknout, tak je dítě chudák a bude mít hrozný život. Můj biologický otec se o mě odmítal starat, protože se místo kluka narodila holka, a při rozvodu máma bohudík souhlasila, že se může "zříci" - takže o dva roky později si mne adoptoval můj táta, který je super tátou
Ještě bych ráda dodala, že sice to, že budoucí matka půjde potřetí do prváku zní sice ne příliš lichotivě, na druhou stranu studijní výsledky nemusí nutně korespondovat se schopností být dobrá a milující máma.
(Martinaa: Koukám, že dost často diskutujeme a radíme ve velké shodě )
Jo, taky jsem chtěla reagovat mnohem prudčeji, chvíli jsem tady nevěřícně kroutila hlavou...
chlapče,na mateřské nebude stále,,ale co pak? Jo chtěl sis užívat ,,tak budeš se vším všudy,,měl ses chránit..No je to tak
Chtěla jsem ěnco napsat, ale nemám slov. Je mi z vás na zvracení. Skutečně. Říkáte, že jste udělal chybu, tak ji napravte, neprohlubujte. postavte s ek tomu jako chlap. Nikdo od vás nechce, abyste to dítě miloval. Spousta mužů má dítě z mládí, a pak mají normální kompletní rodinu a další děti.
a dívka má plné právo si dítě nechat. přemýšlejte o tom chvíli i z jejího úhlu pohledu. V jejím těle roste tvor, ke kterému ona už teď začíná mít vztah. Kdyby o něj přišla, může to zničit ji. To byste chtěl? A to by zničilo její rodinu.Tobyste chtěl? Některým ženám se po potratu sníží šance dalšího otěhotnění. To byste chtěl?
Ale ta holka také neuvažuje nekouká se dopředu. Měla by si to vzít. Bude jí na obtíž a děcko bude trpět. To není jen vozit kočár
Zřeknout se můžete čehokoliv. Proč ne. Jiná věc je ale to, co na to Vaše partnerka. Pokud ona dítě chtít bude a prokáže se, že je Vaše (DNA - jednoduché a průkazné) tak holt budete platit alimenty, pokud si nehodláte ,,zničit´´ život. Pokud se s partnerkou shodnete v tom, že nechcete dítě ani jeden, pak je ta správná chvíle zříci se dítěte hned po porodu a dát ho k adopci. Věřte, že v náhradní rodině se mu péče i lásky dostane.
Ano, pravda... to, že nechce slečna na potrat, ještě nutně neznamená,že si narozené dítě nechá a bude jej vychovávat. Dobrá připomínka.
Ptal jsem se dopředu či to zákon umožnuje, pokud se dítě narodí, samozřejmě se postarám o to aby se mělo dobře, je sice super slyšet, že kdyby se daná situace odehrala až tak, že dítě pujde k milujicím rodičum, i tak si ponese do života to, že se jej někdo zřekl, je lepší když se dítě nenarodí, a chtěl jsem se jen dozvědet, zda zákon umožnuje se skřenout dítěte i bez souhlasu matky. Jen po upozornění, neodsuzujte lidi dřív, než poznáte celou situaci. Já nepiju bylo to vyjmečné, asi až příliš. Nezajímal jsem se o názory, ty jsem veděl dopředu jak budou znít, byla to otázka která mi byla zodpovězena, případně na názory sem se jíž neptal, proto díky uživatelum který zodpovězely otazku.
Pokud je dítě vaše, zříct s eho nemůžete. Můžete maximálně žádat test DNA a zříct se ho, pokud nebude vaše.
Koneckonců, u početí jste byli oba, ne?
doplněno 31.08.12 20:07:A ano, je to zbabělé, sobecké, alibistické, nemorlání atd.
doplněno 31.08.12 20:11:
Dobrý den. Odpověď na Vaši otázku zní: Nenarozeného svého dítěte se nemůžete zříci.
Moje úvaha, co by se mohlo stát, obráceně.
Otázka na Poradně: Pomoc, vyspal jsem se s neznámou holkou a nakazil jsem se HIV pozitivní.
Vyspal jsem se s holkou, první den, co jsem jí poznal, jinak jí neznám. Nyní jsem zjistil, že jsem HIV pozitivní, poraďte, co mám dělat, ona mě nakazila. Měl jsem před sebou nádherný život, chtěl jsem studovat na vejšce, nyní jsem nemocný, čekám, kdy umřu. Ta potvora o tom věděla, že je možnost se od ní nakazit, ale spala se mnou bez ochrany.
Měla by, se k tomu postavit čelem, je jí to jedno, že zničila celý můj život.
Také jste věděl, že je to cizí dívka, kterou neznáte, může otěhotnět, mohla mít různé nemoci, a přesto jste s ní spal bez ochrany. Také se odmítáte postavit čelem, za své skutky. Kolikrát Vám to ještě vyjde, kdy se vyspíte s cizí ženou bez následků nemoci? Doufám, že Vaše dítě, bude mít jiného otce, který ho bude milovat a chtít. Jen můj názor.
invisible. plně chápu Tvůj postoj. Bohužel Ty s konečným rozhodnutím oné slečny nejsi schopen nic udělat. podle toho, co jsi zde napsal, nejste ani jeden zralý k tomu, starat se o dítě. Ano, teď mně ostatní rádcové napíší, že když jste spolu měli nechráněný poměr, tak jste měli počítat s početím dítěte. Bohužel sexuální zralost přichází mnohem dříve než rozum . Sejdi se se slečnou a i s jejími rodiči. Bude to nepřijemné, ale nic jiného se nedá dělat. Hledejte východisko. I když je slečna asi dospělá, tak tíha výchovy případného mimina přejde nejspíš na její rodiče. Takže i oni nejspíš budou mít k tomu co říci.
Osobně se domnívám, že opravdu nechtěné děti, které se narodí do prostředí, které jim dává najevo, že by radši neměly být, to mají velice těžké.
A jinak k tomu nechráněnému sexu - Ty, kdož jsi bez viny, hoď po "invisible" kamenem...
Chlapče, chlapče. Nemám ve zvyku používat silná slova, tak to řeknu mírně. Ty jsi h..zl, jakému není široko daleko rovno. Té dívce přeji, aby své dítě milovala a s pomocí alimentů od tebe mu dala do života to nejlepší, lásku a maximální vzdělání.
Chraněný sex jsme měli
ani nevím jestli je těhotná, jen nedostala kramy už přes měsíc, a její špatně... tak mám tušení, že muže být těhotná, nikde ani není, že to muže být semnou, možná byl kondom prasklý, není nic vyloučeno, proto říkám, neodsuzujte lidi dříve, než znáte celou situaci, to tady ti oragtutánové co tu píše očividně nemají.
Jen jsme oba myslely dopředu co kdyby, tak se ptám, ona říka, že by si jej nechala, pač by aspon nemusela do školy, já jsem měl na to argument vlastní Bohužel jsme se neshodly, ale kdo ví, jak to doopravdy všechno je
Prasklého kondomu by sis snad všiml, aspoň při vytažení, ne?
Ona si ještě ani nedělala těhotenský test?
Bože. Tak nejprve ať jde ideálně na gyndu, nebo si aspoň v lékárně koupí test a pak se teprve dohadujte, co s dítětem.
doplněno 31.08.12 22:16:Pokud jste měli kondom a použili ho správně, pravděpodobnost otěhotnění je maličká.
Vy chcete,ona se flaka.To je vyborny,ale to jste si el rozmyslet,nez jste s ni neco mel.S tim se musi pocitat.Nenutte ji k cemu ona nechce,jako matka ma pravo rozhodnout se.,a vy by jste se k veci mel postavit jako chlap,i za cenu,ze nedostudujete.,nebo studie dalkove.Nebo budou platit vyzivne vasi rodice?Take jedna z moznosti,kterou ale neuznavam.Ono je pro zenu velmitezke,dat dite pryc,ze si to neumite vubec predstavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.