Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na psychický nátlak?

Od: kacka1* odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer,potřebovala bych poradit,jak na manžela,který psychicky deptá naše děti.Jsme v rozvodovém řízení a manžel dělá na děti psychické nátlaky.Vykládá o mě nepravdivé lži o mém údajném milenci(nikdy jsem žádného neměla ale on za dobu našeho manželství jich měl nespočet),který je bude i se mnou bít a že je nebudu mít ráda,to co jsme jim koupili společně,tak jim teď vykládá,že to kupoval on a já nikdy nic nekoupila.Přitom co mohl propil a prosázel.Za to,že jsem to tak dlouho trpěla,teď dostávám odplatu tohoto rázu.Na sosialku si chodí stěžovat,že mu zakazuji kontakt s dětmi ale to,že přijde pro děli opilý a napadá mě fyzicky už neřekne.Platit taky neplatí jak má.Opravdu už si s ním nevím rady.Proto prosím o radu a předem děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

Před šesti lety jsem řešil a do dnes se to táhne, něco podobného, ale v opačném módu. Dnes po těch šesti letech si říkám, že vina na obou stranách. Proč měl podle vás důvod chodit do hospody a proč měl potřebu sázet? Proč má důvod se s váma takto tahat o děti? Hledejte také trošku u sebe. Vidíte na manželovi jen to nejhorší a jen on je ten špatný... pokud je násilník jsou celkem dobré páky. Víte vždycky pomůže trošku zahodit vlastní ego a začít věci řešit podobrým a s rozumem. Zajděte do manželské poradny a k psychiatrovi. Nějak nevěřím že manžel je ten jediný grázl a agresor a vy sama jen obět která nikdy nic neudělala špatně a předpokládám že si o sobě myslíte že jste vzor ctnosti. Také si sama pro sebe odpovězte, zda jste něco nepokazila a ted jen potřebujete politovat. Moje bývalá o mě říkala přesně stejné řeči jaké vedete proti svému manželovi... nic nebyla pravda a přesto jsem byl já ten kdo byl příčinou toho špatného.. jen hledala ospravedlnění pro svoje chyby a lenost... Vedete stejné řeči jako ona a nezminujete svoje postoje stejně jako ona, chybý vám sebekritika jako jí... jste stejný model chování a shazování...

S toho mi plyne rada pro vás a vašeho manžela... navštivte manželskou poradnu, tam by se mělo začít a tam by se mělo i skončit.

kacka1*
hodnocení

Děkuji za zájem o dopevěď.Politovat rozhodně nepotřebuji.Vím,že chyba je vždy na obou stranách.Taty jsem se někdy ohradila ale bylo to bez efektu.Nedokážu pochopit ten jeho důvod k hospodám a přetahování o děti,když za celých 8let manželství jsme spolu byli 2krát ve společnosti a jinak pocelou dobu jsem se pečlivě starala o naše tři děti(8,7,a 2 roky) a domácnost.Neměla jsem tu možnost kamkoli jít,protože manžel si to nepřál a před lidma vykládal,že já nikam chodit nechci.V každé práci,kde jsem byla jsem musela přestat,protože mi tam dělal bezdůvodně scény.Na manželskou poradnu se můžu vybodnout,protože už nic řešit ohledně manželství s ním nechci.Sebekritika mi nechybí,hodněkrát jsem si říkala,že za něco mohu také já,ale přes děti to řešit je jeho libůstka.Když se tak na to dívám,tak jste to samé jako on.Akorát s tím rozdílem,že to co jsem napsala o něm je pravda.I když si jsou obě situace podobné,tak jsou vlasně jiné.Díváte se na to jako chlap a vy chlapi máte potřebu být středem vesmíru a jak není po vašem,tak je zle.Nikoho nesharuji,říct pravdu není shazování.Psychiatra jsem už několikrát doporučila ale bez úspěchu.Né jednou se s výplatou zastavoval v hospodě a bez ohledu na děti jí tam nechal za alkohol pro sebe a kamarády.Ale kdo to nezažije,tak nepochopí.Když říkáte,že vaše žena lhala,tak to je smutné ale já nejsem zastáncem lži.Nejsem také vzor ctnosti ale myslím si,že když chal uhodí ženskou,tak je to ubohost.Moje snaha o řešení podobrém a s rozumem byla několikrál ale na nic.

technikjirik*

No vida tak to bychom měli ujasněno... tak a ted proč do manželské poradny i když už s ním nic nechcete mít. Manželská poradna (dále jen MP) není institut jen pro smiřování, ale také pro řešení konfliktů které řešení nemájí pokud se na ně někdo nepodívá odborným okem. Je to paradox, ale řešní krize je vždy v tom že tu krizi řeší minimálně dva lidé. Sma na to nestačíte. Někdo to bude muset dopravit do mozku vašeho manžela a vy to určitě nebudete, tu informaci, že takhle se nedá žít a právě na to jsou tu manželské poradny. Toho psychiatra jsem nemyslel pro vašeho muže ale pro vás. Tím to nemyslete tak že jste cvok (asi trošku jo..) ale jde o to že psychiatr vám pomůže nalézt rovnováhu aby jste našla trošku víc sebevědomí. Psychitra i MP navštivte i vy sma. Protože než půjdete k rozvodu, tak musíte mít vyřešeno opatrovnictví a to se do toho vloží sociálka a tam budou chtít znát i to jak se kdo snaží o řešení konfliktů a tudíž je ten zodpovědnější. Zahodtě předsudky vůči psychiatrům a jděte do toho.. všechny rady kamarádek a rodičů a sourozenců a kohokoliv jiného jsou k ničemu, protože nikdo krom vás njikdo vaši situaci nezná tak dobře jakovy sama a jen odborník je schopen vás navést tak aby jste uměla s tou vaší situací pracovat a řešit ji...

kacka1*
hodnocení

Už jsem tuto otázku ohledně MP řešila na socialce a bylo mi řečeno,že tato možnost existuje ale u nás by to byla ztráta času.Byla jsem u "pohovoru" se soc.pracovnicí i s manželem a ona vyhodnotila naši situaci takto.Nemyslete si,že chci neustále manžela pomlouvat ale on se ohražuje výroky,že sociální pracovnice řekla... a když jsem se jí na to zeptala,tak mi odpověděla,že nic takového neřekla a je to manželův výmysl.Nebudu to vypisovat,protože těch výroků bylo mnoho.Možná toho psychiatra budu potřebovat ale to neví nikdo kdo ho jednou taky bude potřebovat.

doplněno 29.11.08 23:12:

Děkuji za radu ale když jsem se podívala na ceník poradny,tak to budu muset počkat nějaký ten měsíc než na to našetřím.Protože asi jen jedno sezení stačit nebude.

technikjirik*

No ceník psychitra je někdy dost depresívní čtení, ale pozitívní je skutečnost že na doporučení vašeho praktického lékaře by ste platit neměla nic. Stačí zajít k obvodákovi jen tak mezi řečí se zmínit o tom jak vás život přestal nějak zajímat a jste tam co by dup na doporučení STATIM. To co vám řekla sociální pracovnice je neuvěřitelná hovadina. Vy nejdete zachranovat vztah, vy jdete řešit manželskou krizi

kacka1*
hodnocení

Život mě nepřestal zajímat.Přestalo mě zajímat přehlížení pro mě nepřijatelných věcí.Děti jsou pro mne vším,takže mi vadí,když je někdo bere jako nástroj pro vyřizování účtů.Jinak děkuji za radu.

technikjirik*

no jasně že vás život nepřestal ajímat, ale hypoteticky vzato by to nemusel vědět obvodák, aby vám dal jen doporučení. Psychiatr vás prokooukne během několika málo slov, ale na dooručení od obvodáka nemusíte platit... ale je to vaše věc jak budete postupovat... přeji mnoho štěstí

marie55*
hodnocení

2x

Dobrý den Kačko. Je velice smutné, když si dospělí řeší své mindráky přes děti. Jsou v celé rozvodové situaci nejvíce zranitelné, nicméně ty dvě starší, dle mého názoru, už i schopné rozlišovat pravdu. Zřejmě byly přítomny vašich hádek a různých výpadů. Samozřejmě, že milují oba své rodiče a proto doporučuji s nimi otevřeně promlouvat. Vyvarujte se podobného chování jako váš muž, jen jim poukazujte na skutečnosti, které samy jsou schopny rozpoznat. Píšete, že se zcela věnujete dětem. Kdy potom byste měla čas chodit za milencem a jakto, že by o něm nevěděly, když jste stále s nimi? A tak je to se vším. Nepomlouvejte před nimi jejich tátu, jen jim vysvětlete, že se na vás zlobí, z různých důvodů a proto se vám snaží ublížit pomluvami a podobně. Před rozvodem se s nimi setká i sociální pracovnice a sama si po hovoru s nimi udělá o celé situaci obrázek. On později sám zjistí, že to nemá tu správnou odezvu a svoji snahu ublížit vám touto cestou omezí. Chce to teď silné nervy, nenechat se ovládnout emocemi a střízlivé úvahy. Ochráníte tím nejen sebe, ale hlavně děti. Přeji hodně síly a štěstí.

kacka1*
hodnocení

Dobrý den,děkuji za radu.Snažím se jim to takto vysvětlovat.Manžela nepomlouvám s toho důvodu,že vím,že by to k ničemu nebylo a nejvíce by to odnesly děti.Samy už mi několikrát řekly,že ví kdy nějdo zalže a kdy mluví pravdu.Několikrát jim volal,když jsem jela i s dětma pryč,že jsem jela za milencem.Celou dobu byly se mnou a viděly,že jsem u rodiny na návštěvě a mikdo jiný tam není.Starší dcera mi jednou po telefonu s nim řekla , že by potřeboval doktora.Slyšela jak mi vykládá nesmysly a takto na to reagovala.Dokonce dceři řekl,že mi je odebere soc.pracovnice a dá je do dětského domova.Teď když jsem se na to ptala soc.pracovnice,tak mi před manželem řekla,že nic takového neřekl.On samožřejmě zapřel,že to řekl.Je to račarovaný kruh ale teď už jsem dostala sílu s tím jeho chováním bojovat.Děti jsou pro mne vším a proto útočí na ně.Dokonce mě včera před pracovnicí nařkl s fyzického týrání a proto prý bude žádat aby dostal děti do trvalé péče.Snad zvítězí pradva a zdravý rozum.Ještě jednou vám moc děkuji.

lidka*
hodnocení

0x

Kačko, tady asi radu nedostanete.Také bych moc nesázela na manželskou poradnu. Spíš bych hledala někoho rozumného, který zná oba a požádala ho o pomoc. Pravdu má Jirka, že většinou chyba bývá na obou stranách, někde víc, někde míň. A pohled nás a chlapů je trochu odlišný. Vím o čem mluvím, mám to za sebou. Ale jenom s jedním děckem a to už bylo dceři 15 let. Ale musím říct, že pokud dojde na fyzické násilí, je to to nejhorší ve vztahu, i když rozpadajícím se. A určitě to v žádném případě neomluví to, že ho žena vyprovokovala. No, musíme si přiznat, že to umíme. Já jsem se snažila celé to ještě více nehrotit, nemám na to ani povahu. To samé doporučuji i Vám. Potom se to všechno stupňuje na obou stranách. Rozvod je vždycky špatný a než k němu dojde, pořádně to promyslete. Možná, že to je jenom kritické období v manželství, to postihne každého. Ale to fyzické napadení bych těžko omlouvala. Přeji Vám pevné nervy a dobrý konec!

kacka1*
hodnocení

Děkuji za radu.Sama už jsem přemýšlela,kdo by mi z okolí pomohl ale měla jsem strach kohokoliv o to požádat.Víte to fyzické napadání nebylo jenom jednou.Když to tak vezmu ,tak vždycky když mě bil,jsem si říkala,že za to můžu sama a proto jsem se nikam neobracela.Říkala jsem si,že kvůli dětem to vydržím ale už to tak dál nejde.Nejednou jsem od něj dostala možnost odejít balkonem nebo oknem,ale člověk si říká,to se vylepší ale není to tak.Ještě jednou vám děkuji.

hodnocení

0x

Dobrý den,návštěva psychiatra po doporučení obvodního lékaře je opravdu zdarma a nemusíte mu vykládat vše myslím si že se stačí domluvit.Sám jsem k psychiatrovi chodil a to blázen nejsem jsou jen případy kdy by tam člověk měl zajít.No a k napadání vaší osoby doporučuji policii možná spíše městskou protže má kamarádka měla podobný problém a státní ji nikdy nepomohla na rozdíl od městských strážníků kteří jsou v tomto tvrdší.

kacka1*
hodnocení

Vím,že psychiatr není jen pro blázny ale vždycky je tady nějaké to ale.O policii jsem uvažovala pokaždé.Potom jsem si řekla,že mi řeknou,že jsem ho vyprovokovala a tak si za to můžu sama.Styděla jsem se za to,že mě manžel bije.Taky vám děkuji za radu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]