Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce a misto pobytu

Od: jurij* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jistou věc a jestli mi to pomůže? Přišel mi dopis s návrhem na exekuci a pokud dlužnou částku do 15dnů neuhradím bude provedena exekuce na mém majetku na trvalém bydlišti a to je ten problém já bydlím u rodičů a mám tam hlášen trvalí pobyt a nechci aby rodičům sebrali nějaký majetek,jelikož já tam nic nevlastím,předmětem otázky tedy je pokud se odhlásím z trvalého bydliště u rodičů, jestli exekutor k rodičům nepřijde? předem děkuji moc za odpověd

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

jurij - vy se ptáte a přitom si sám odpovídáte, všechny odpovědi vám nejsou vhod a melete si svou písničku. Takže dle mne byl dotaz zbytečný, vy ani nic jiného slyšet nechcete než že VY máte pravdu a právo! ŠŤastné pořízení s exekuterem, ještě, že nejsem mezi vašimi věřiteli, ale mojí kamarádi by si to s vámi vyřidíli po svém.

sisinka*
hodnocení

1x

další h-jzl co si nadělal dluhy a nechce platit! Chudáci věřitelé! Takovým jako jsi ty,přeju aby si na tobě exekutor pěkně smlsnul,nic jinýho si ani nezasloužíš!

sisinka, tazatel chtěl poradit a ne urážky.

sisinka*

,,brunecova,, už jsem to nějak nevydržela a musela to tak napsat,protože nevím proč si tazatel dává dotaz,když si sám odpověděl,a má už dopředu jasno, jak to vyřeší. Jinak odpověd ode mne tazatel dostal o pár příspěvku výše.

laybor*
hodnocení

0x

Bohužel i když se odhlásíte od rodičů tak exekutor přijde i k nim ,oni musí prokázat kupními smlouvami na jejich jméno že to je jejich majetek - pokud to neprokáží tak ti haj.li to poberou . Exekutor by jim měl vysvětlit jak se domoci svého majetku nazpět (pokud ho ovšem hned neprodá)

doplněno 31.08.12 09:56:

Zkuste se domluvit s exekutorem na splátkách - někteří to akceptují.

hodnocení

0x

Podívejte se předně, co Vám to vůbec přišlo za dopis. Návrh na exekuci neznamená, že někdo může přijít oblepit Váš majetek. Takový návrh musí projít soudním řízením a soud musí vydat příkaz k exekuci. Teprve po nabytí právní moci může exekutor přistoupit k výkonu.

Jinak exekutor posílá vykonavatele tam, kde předpokládá, že se nachází majetek dlužníka. Tudíž nelze vyloučit, že rodiče navštíví. Ale jak říkám, podívejte se, co Vám to vůbec přišlo a svůj dluh splácejte tak, jak můžete.

doplněno 31.08.12 11:20:

PS: Odhlášením trvalého pobytu od rodičů nic nevyřešíte, pokud budete nadále bydlet s nimi ve společné domácnosti.

sisinka*
hodnocení

0x

Exekutor z nejvetsi pravdepodobnosti k Vasim rodicum prijde,nebot tam tusi nejaky Vas majetek!

jurij*

Když budu odhlášen z trvalého pobytu na adrese u rodičů a přihlášen na obecním úřadě, tak exekutor rodiče navštívit nesmí a už vůbec jim nemůže zabavovat majetek. Porušoval by tak zákony! Navíc všichni sousedé dosvědčí, že u rodičů nebydlím a nemám tam ani žádný majetek. Také budu mít i písemné potvrzení z obecního úřadu. Jak se pak tedy bude exekutor domnívat, že tam mám majetek? Musí to dokázat a musí přeci mít také nějaké svědky, kteří dosvědčí že bydlím u rodičů. A ty mít nebude a naopak je budou mít rodiče.

jenicekpoplatnik

Exektor vám nic dokazovat nemusí. Navíc uvádíte, že v bytě bydlíte.

jurij*

Budu mít asi 30 svědků! Všechno sousedé a lidé z okolí mých rodičů. To je podle Vás málo? Všichni mi dosvědčí, že tam nebydlím a nemám majetek! Koho bude mít exekutor? Nikoho! Tak ať se pak ten hajzl uklidní. Zavoláme na něho policii za omezování osobní a domovní svobody, krádež, vydírání atd.

jenicekpoplatnik

Vy neplatíte své závazky, věřitel je musí vymáhat prostřednictvím soudů a exekutora. Exekurora nazýváte hajzlem, jak byste pak označil sebe? *smich*

jurij*

Já jsem se tu jen slušně zeptal na to jak mám ochránit rodiče před exekucí, která je vedena proti mě. Nikoho zde neurážím, tak bych prosil aby také nikdo neurážel mě! Dluhy jsem celou dobu splácel a také jsem chtěl splácet dál. Ať mi tedy teď "chytrolín" sisinka poradí co mám dělat, když mi už zablokovali účet, dali exekuci na plat u zaměstnavatele a když jsem se snažil s exekutorem domluvit na splátkách, tak mi sdělil že na žádný splátkový kalendář nepřistupuje a že chce do 14.dnů zaplatit celý dluh cca. 250.000 Kč jinak, že přijede na místo trvalého pobytu k mým rodičům zabavovat majetek. A co mám teda teď dělat když jsi tak chytrá? To mám přihlížet jak budou terorizovat moje rodiče a krást jim majetek! Proto je chci ochránit alespoň tím, že si odhlásím trvalý pobyt z jejich adresy a odstěhuji se na ubytovnu. Tam ať si za mnou pak exekutor klidně přijedu a já už mu všechno vysvětlím. Maximálně si může vzít moje staré rádio a mobila což má dohromady hodnotu tak asi 500Kč. Nic víc nevlastním! Ať teda ti "chudáci věřitelé", banky s miliardovými příjmy přistoupí na splátky a navíc mi už berou srážky z platu u mého zaměstnavatele.

hodnocení

0x
Machr na exekutory je tu jezevec a pomáhá mu bitkár. Co takhle se zeptat jich!

spravedlivy
hodnocení

0x

Bylo by zapotřebí, aby v ČR vzniklo protiexekutorské sdružení, které se poučí, jaké jsou exekutorské zákony v západní Evropě, a bude - zvnějšku, od Evropské unie, prosazovat jejich změnu i v ČR. Je důvodné podezření, že exekutorský zákon, jak existuje v ČR, je porušením článku 6 evropského zákona o lidských právech. Proti tomu je možno u evropských soudů podat žalobu.

peha*

A co vám brání neplatící gaunery zastupovat u všech soudů světa?

spravedlivy

Tady se nejedná o zastupování neplaticích gaunerů u mezinárodních soudů a soudů EU. Jedná se o zastupování občanů, kteří se v exekucích ocitli neprávem. Např. rodiče tazatele jsou takovýmto potenciálním příkladem. Nikde jinde na světě v demokratických zemích a státech EU neexistuje, aby exekutor neoprávněně zabavoval majetek třetím osobám jen proto, že se nacházejí v blízkosti dlužníka! Podle zákonů EU, které by měla ČR jakožto rovnocenný partner EU ctít, mohou být do exekuce zahrnuty pouze věci prokazatelně patřící dlužníkovi a žádné jiné. V ČR může exekutor na základě doměnky vykrádat byty v podstatě komukoli o kom se domnívá, že se u něho vyskytuje nějaký dlužník a případně jeho majetek aniž by toto tvrzení musel dokazovat! To je hrubé porušení zákona 6 v rámci EU o svobodě občana a lidských právech!

buss
hodnocení

0x

No co jiného, než uhradit, nebo zmizet z povrchu zemského... Rozum říká, že kdyby byl ex odkázán na nějaké bydliště, tak toho moc nevyrube, že ano. Pro útěchu si počíst v exekučním řádu a OSŘ. Ex sportuje, náklady vyčte a může čekat a údělem dlužníka je být v ilegalitě, vyhýbat se mu.

boban*

Vidím, že tady už zase nějakého "chudáčka" sekýrujou. O neoprávněném zabavování movitého majetku třetích osob, nevinným příbuzným nebo známým dlužníků českými exekutory by se daly psát romány. Stručně řečeno: dochází zde k evidentnímu porušování zákonů, potlačování lidských práv, omezování osobní a domovní svobody a dalším zločinům proti lidskosti na poctivých a čestných občanech tohoto státu. Vše ale posvědcují zákony nedokonalého právního systému ČR, tak jak je pak možné se proti tomu bránit? Také znám osobně několik takto postižených, ale nepamatuji si aby byl aspoň někdo z nich někdy nějakým způsobem odškodněn. Ani slušná omluva nikomu za nic nestojí!

jezevec*
hodnocení

Dobry den, zrusenim si Vaseho trvaleho pobytu na adrese u Vasich rodicu exekutorovi zabavovani moviteho majetku na uvedene adrese jen trochu ztizite, nicmene exekuci jako takove se timto v zadnem pripade neubranite. Pokud exekutor na Vasi nove adrese, kam se prehlasite (napr. ubytovna nebo ohlasovna OÚ) nenajde zadny movity majetek, ktery by mel alespon nejakou minimalni hodnotu na pokryti jeho nakladu ci castecne umoreni Vaseho dluhu, tak Vase rodice tak i tak jednoho dne navstivi, jelikoz se bude "domnivat", ze se u nich nachazi Vas majetek. Vasi rodice pak budou nuceni nest dukazni bremeno, ze jsou vsechny veci jejich a ne Vase! Bude se jim to dost tezko na miste dokazovat, pokud nebudou mit ke vsemu doklady o zakoupeni, kupni smlouvy atd. znejici vyslovne na cele jejich jmeno, pripadne i s rodnym cislem (pokud treba Vas otec ma stejne prijmeni i krestni jmeno jako Vy). Svedectvi sousedu by bylo uzitecne, musi ale nejen dosvedcit ze tam nebydlite, ale ze tam take nemate zadny majetek. Jinak take zalezi na tom o jaky zpusob exekuce se ve Vasem pripade jedna. Pisete, ze jste obdrzel navrh na exekuci. Nechce se mi verit, ze pri navrhu by Vas hned navstivili za 15 dnu po nezaplaceni. To vetsinou delaji az kdyz uz exekuce nabyla pravni moci a maji od soudu prikaz k vykonatelnosti.

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 03. 09. 2012 11:45:40
Ale ale...Zkuste si to říci z očí do očí, když už píšete z jednoho pc, prosím!

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]