Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám dotaz ohledně příspěvků od státu.
Je mi 20 let ,zrovna jsem přišel o práci a nárok na podporu ještě nemám. Rodiče semnou nekomunikují a chtějí abych se odhlásil z jejich trvalé adresy na které jsem bydlel. Mám to docela těžké s bydlením , jsem v pronájmu s kamarádem a každý měsíc schánim ruzně na nájem abych neskončil na ulici. Myslíte že bych měl nějaký nárok brát nějaký příspěvek od sociálky?
Ještě mám dotaz na invalidní důchod , mám docela silné astma dalo by se získat něco odtud? Děkuji
Pokud na sociálku nedojdeš s hlavou pod ramenem, nárok nemáš na nic.
Výrok je sice přehnaný, ale není vhodné si dělat iluze o tom, že by vás stát nějakým způsobem podpořil. Kdyby sociální podpora nebyla zneužívana, dostala by se i k těm, kteří ji potřebují. A nemluvím jen o romských spoluobčanech, ale i o lidech z řad bohatých.
Otázku k vyřešení tvojí krize bych formuloval jinak. Jak získat zaměstnání, a uplatit se v životě?
Bohužel tuto negativní odpoved jsem čekal , ale je to upřímné a pravdivé ...bohužel.
Děkuji za názor že jsem asi rodiče "n*sral" ...nenasral ale bohužel jsem se nepohodl s přítelem s kterým mamča žije. Chtěl po mě 8 000kč měsíčně na jídlo a energie. To jsem samozřejmě považoval za docela velkou částku ,tak jsem protestoval a po stálých hádkách jsem prostě utekl. Zástávám se toho názoru že je to vůl, mam svojí hrdost a už se tam nevrátim.
Mezitím co jsem začal žít tak nějak sám jsem udělal i pár blbostí které mě ted budou táhnout celkem na dno.
1)Koupě pojízdného vraku škoda felicia u kterého není zaplacena ekodan
2)dluhy na zdravotním
Z důvodu opravdové krize jsem si našel i práci v německu na fotovoltaických elektrárnách tam ze mě po dvou měsících skoro sedřeli kuži a dodnes mi ještě dluží polovinu výplatu. (Takže pro práci v zahraničí opravdu už nejsem a to mi německý jazyk problém nedělá)
Jsem vyučený elektrikář ale práci v tomto oboru vlastně ani v žádném jiném prostěnajít nemohu ,dělám občas různé melouchy (zednické práce,opravy automobilů,menší opravy a elektroinstalace)
Dělal bych rád automechanika ,nebo se dostal např k policii či nějaké zajimavé povolání. Nemohu si vybírat bral bych i nekonečné stereotipní práce ve fabrice za 65kč/hod abych se s této prekérní situace dostal ale bohužel asi bydlím v opravdu špatné lokalitě (ustecký kraj)
Myslím že takovéto rady nepotřebuji ,přiznávám že to s tím invalidním důchodem je blábol.
Ale potřeboval bych alespon na pár měsíců nějaký příspěvek , nemám odpracovanou dobu pro podporu a bez práce nemám na nájem tudíž nemam skoro kde bydlet. Vžijte se do mé situace!
Obávám se, že neměl.
Při podávání žádosti o dávky státní sociální pomoci i pomoci v hmotné nouzi se posuzují příjmy všech osob tvořících společnou domácnost (tedy Vá společně s rodiči), pro dávky hmotné nouze se posuzuje i majetek. Mají-li rodiče např. auto, nárok nebude.
Pro přiznání příspěvku na bydlení byste musel mít v bytě, na nějž příspěvek žádáte, trvalé bydliště, musel byste předložit platnou nájemní smlouvu (nebo výpis z katastru nemovitostí). Dále byste musel doložit potvrzení, že v bytě bydlíte na základě platné nájemní smlouvy (potvrzuje majitel bytu) a výši plateb (nájemné, zálohy na elektřinu a plyn) za předchozí kalendářní čtvrtletí.
Ani přiznaný invalidní důchod by sám o sobě nezakládal nárok na žádné dávky.
Je vidět, jaká je špatná doba sehnat práci. Nejen pro starší, ale i pro mladé, kteří podle písemného projevu mají trochu problém se vzdělaností. Co na úřadě práce zažádat o rekvalifikaci a stejně hledat práci ve svém oboru, pokud již nějakou školu máte.
Je dobré se něčím pořádným vyučit. O dobré řemeslníky je nouze a práce by se určitě našla.
Jseš vyučený, ještě k tomu elektrikář, dobrý řemeslník se snad dokáže uplatnit? Že jsi zrovna přišel o práci je nepříjemný, ale ty jsi svůj "pracovní život" v podstatě ještě ani pořádně nezačal - soudě podle toho co píšeš (neodpracovaná potřebná doba a tudíž žádný nárok). Pokud jde o podporu - pronájem, živobytí a další případné platby jako je telefon, internet atd. ,by jsi z toho stejně neutáhl i kdyby jsi ji dostal.
Co se týká invalidního důchodu, asi nemá ani cenu v tvém případě to zkoušet. Znám lidi v předdůchodovém věku, (kteří mají za sebou odpracovaný celý život, kdy poctivě odváděli všechny povinné platby státu, daně, soc, zdrav) s těžkými zdravot. potížemi např. po operaci srdce atd. a nedostali invalidní důchod ani náhodou.
Moje rada - 1. Zkus přehodnotit důvody a své myšlení, proč nemůžeš bydlet u mámy. Sám vidíš, že živobytí a k tomu bydlení něco stojí a není to fakt málo, tedy požadavek na to, abys něco platil, není tak úplně z cesty. Uznávám, že 8.000 je plná taxa, že u mámy by mohlo být i levněji, ale zase to asi bylo myšleno za "kompletní servis" a pokud jsi je fakt naštval, tak ti to holt taky naúčtovali. Pokud jsi nasekal už nějaké dluhy a maléry jinde, nedivím se, že budou raději, když za tebou např. exekutor nepřijde až k nim domů.
2. Pokud se opravdu nechceš a už nemůžeš domů vrátit , musíš začít jinak - hlavně začni pomoc hledat u sebe a na konci své vlastní ruky. Začni tím, že nebudeš bydlet v pronájmu, většinou i ten nejlevnější je dražší než opravdu nějaká levná ubytovna (a ta se najít dá). Prodej počítač, mobil, případně další věci, bez kterých se žít dá a když na jejich placení nemáš, nedá se nic dělat, musíš se jich zbavit. Vezmi pro začátek v podstatě jakoukoliv práci, neboť jenom s pravidelným příjmem, i když ne třeba podle tvých představ, se dá začít. Hlavně ale už nečekej a nevymýšlej, kde se peníze "dají sehnat". Ty se totiž neshánějí, ty se musí vyděla, a bohužel to většinou nejde jinak než prací. Jsou tedy i jiné způsoby, ale ty nezkoušej, zlodějů jsou plné basy a není to hlavně dobrá cesta.
3. Vem práci třeba i jako "lopata", ale hlavně dělej, protože jinak tě nebudou chtít ani tam. Při tom se samozřejmě musíš snažit pořád dál, hledat práci ve svém oboru. DOBRÝ a spolehlivý elektrikář je totiž vždycky potřeba a je po něm i poptávka, tak se snaž takový být a určitě práci najdeš. Až budeš mít za sebou něco odpracováno a budeš fakt dobrý, pak už budeš mít i nějaký peníze do začátku a můžeš začít třeba soukromě. Ale to musíš začít přemýšlet zgruntu jinak a ne že už ve dvaceti vymýšlíš, jak někde něco od někoho dostat - a je jedno jestli "to zadarmo" chceš doma od mámy a jejího přítele a nebo k tomu chceš příjít jinde.
Nezlob se na mne, že jsem tě nepolitovala, jak to máš těžké. Ale tak trochu jsem to zažila se synem mého muže, kterého měl z prvního manželství. Docela jsme si s ním vytrpěli...nedopadlo to dobře.
Tobě právě proto přeju, aby jsi přehodnotil a snažil se. Ne za úplně všechno může totiž krize
Vídíš to. Když je nouze nejvyšší...Pokud se s pánem domluvíte, chovej se a pracuj opravdu tak, aby sis to zasloužil.
1/Příspěvek od sociálky, to je těžké. Nic sis dosud do společného balíku nedal na horší časy, nemůžeš z něj tedy nic chtít.
2/ Zmiňuješ se jen o mamce a jejím druhovi. Co taťka? Toho nezajímá, jak žiješ?
3/ Pokud to všechno dokážeš dát do kupy a tu práci mít budeš, v první řadě si udělej pořádek ve zdravotním pojištění. To Ti nikdo neodpustí a každým dnem narůstá penále a částka se zvyšuje. Známý se na to vybodl a začal pomalu splácet za několik let, až když do dělalo 70 tisíc a dostal nůž na krk. To jsou pak zbytečně vyhozené peníze.
Proto co nejdřív srovnat to zdravotní, to je opravbdu moc důležité. Ať dobře dopadneš s prací a vlastně se vším. Jaga.
doplněno 10.11.12 14:58:Prý se nechá i požádat o odpuštění penále. Ale dlužnou částku budeš muset zaplatit každopádně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.