Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak podat žádost o finanční odškodnění pro po

Od: lena36* odpovědí: 6 změna:

ahoj,prosím poradte.exmanžel mě neustale pomlouva a vydírá.jak na fb tak i v práci kde oba spolu děláme.došlo to tak daleko že musím podat vypověd z práce.chci požádat o finanční odškodnění.kde se podává k soudu nebo na občansko právním úřadu.děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Trestní oznámení se podává na Policii ČR, žaloba se podává u soudu. Já bych doporučil navštívit nejdřív právníka a ten ti to velmi rychle rozmluví, protože bys těžko dokazovala a dokladovala způsobenou škodu. Nejdříve si přečti především §354.

business.center.cz/...

lena36*
hodnocení

na právníka nemám,důkazy ale ano.ty pomluvy na fb jsem si vytiskla ,je to psané jaho rukou a mám i svědka z práce který mi to dosvědčí.

iz*

Cokoliv z Facebooku je podle mne pro případný soud nepoužitelné. Nebo ten svědek z práce seděl vedle něj, když uvedené pomluvy na FB zveřejňoval?

Do účtu u jakékolovi sociální sítě (nejen FB) se lze dostat velice snadno, většinou stačí dotyčného znát.

Vytištěné "důkazy" neobstojí i z dalších důvodů (mohou být snadno podvrženy), ...

doplněno 26.01.13 15:29:

Poznámky:

(1) Nikdo "nemusí" dávat výpověď ze zaměstnání. Výpověď je vždy dobrovolný krok toho, kdo se rozhodne ji dát.

(2) Můžete-li finanční poškození prokázat (pomluva na FB ani Vaše dobrovolná výpověď nejsou finančním poškozením), podejte žalobu o náhradu způsobené škody (musíte přesně vyčíslit, protože soud nic počítat nebude).

lena36*
hodnocení

ivzez,ty jsi právník?neseděla u něj.jak se mám tedy jinak bránit aby to přestalo?dokonce napsal i ksoudu že jsem navštěvovala psychiatrickou ambulanci a že jsem psychicky labilní.to je velká lež a to psal na soud což je orazítkovaný papír,vždyt kvůli tomu můžu přijít o děti on je chce do střídavé péče,sčímž samozřejmě nesouhasím je jim jen 1 a 4 roky.

cyril*

Z jakého důvodu psal na soud a návštěvu psychiatra si vymyslel nebo je to pravda, kterou může dokázat?

lena36*
hodnocení

není to právě vůbec pravda,taky jsem k psala at si zjsistí pravdu o tomto jeho tvrzení.zatím ale nic nezjištovali,nebo jinak nechápu proč vyhrál předběžné opatření ke styku s dětmi a to jsem doložila k soudu i policejní záznam o fyzickém napadení i lekařskou zprávu.stejně vyhrál a ted se mi vysmívá,že mě měl bít víc apod..něco přece musí existovat jak to zastavit ne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]