Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na nemovitost s malým dluhem

Od: rybajda® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,dnes přišla exekuce na 20000 mého dluhu,a je uvalena na mé dvě nemovitosti,je to podle zákona?Na tak malou částku zastaví dva domy bez předchozí komunikace,je to běžný postup?díky za názory.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

0x

Bohuzel pro Vas to podle zakona je a take se jedna o bezny postup. Exekutor neni limitovan castkou. Vzpomente si napr. na blokaci miliardovych majetku v historickem centru Prahu pro nepatrny dluh magistratu. Jedine co me prekvapuje, ze Vam predtim neobstavil ucet. Bezna praxe v exekucich totiz byva: 1. Obstaveni uctu v bankach + exekuce na plat - 2. Exekuce nemoviteho majetku (plomba na Vase nemovitosti u katastralniho uradu) - 3.Exekuce moviteho majetku (zabavovani vybaveni Vasi domacnosti a veskerych cennych veci, auta atd. vcetne penez v hotovosti, ktere u Vas najde). Predpokladam, ze asi dluh nesplacite a na ucte nemate bud vubec zadne penize nebo nemate penize do vyse uvedeneho dluhu, ktere by si mohl strhnout. Exekutor Vam proto blokne na katastru Vase nemovitosti a odblokuje az tehdy, kdyz zaplatite cely dluh vcetne prislusenstvi. I tak Vam muze treba jeste delsi dobu i po zaplaceni Vaseho dluhu nemovitost blokovat nez se vyridi veskere administrativni formality. Doporucuji se co nejrychleji dohodnout o terminu zaplaceni Vaseho "maleho" dluhu.

jenicekpoplatnik
hodnocení

0x

Divné je, že je někdo natolik ofouklý, že pohrdá rozsudkem soudu a tak malý dluh neuhradí. Z pohledu věřitele (a zřejmě i zákona) je v tomto případě exekuce nemovitosti dlužníka v naprostém pořádku.

hodnocení

Ten ofouklý jsem já a exekuce přišla na dluh který jsem již uhradil,i doklady mám,oni mají bordel,ale já musím ted zaplatit a pak se teprve bránit,protože jsou schopni mi prodat střechu nad hlavou...

Zdravím. Pokud máte doklad o zaplacení dluhu, pak je exekuce neoprávněná. Proč byste měl nejdříve platit a teprve poté se bránit? Jednejte s exekutorem, pokud je to tak, jak říkáte, pak není v právu. Nemohou vymáhat dluh, který podle Vás neexistuje. Vykomunikujte to s exekutorem písemně, ať máte v ruce doklad, že byl upozorněn na to, že je exekuce vedená proti Vám neoprávněně. Kopii o úhradě dlužné častky mu též doložte. Exekutor je v tom případě povinen jednat a exekuci zastavit. Ta zaniká, jestli-že povinný dlužnou částku i s náklady exekuce, uhradil.

jezevec*

Pokud je to tak, jak pisete ze mate dluh uz davno zaplaceny, tak pak jedine o tom s exekutorem jednat, zaslat veskere doklady o zaplaceni atd. Zadne dalsi placeni nepripada v uvahu! Pokud Vam to nebude chtit uznat a nebude snim zadna domluva, tak se obratte rovnou na soud, predlozte veskere doklady o zaplaceni a zalujte exekutora za neopravneny postup v exekucnim rizeni. Take napiste o tom informaci na Exekutorskou komoru CR a ministerstvo spravedlnosti. Jak jsem ale jiz psal, i tak muze nejakou dobu trvat nez se to cele administrativne vyridi a nemovitost Vam na katastru odblokuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]