Nejste přihlášen/a.
ahoj, chtela bych ze zeptat jaka je promlceci lhuta u pujcky od fyzicke osoby, kde nebylo napsano dokdy splatit a bylo to overeno notarem. dekuji
Pokud jste věřitel, z opatrnosti bych pracoval s dvouletou lhůtou.
Jinak, pokud to bylo mezi podnikateli, může být čtyřletá, pokud ne podnikatelé tříletá (pokud byla výzva k zaplacení, tak si myslím, že by to mohlo běžet až od výzvy, pokud výzva byla do tří let od poskytnutí).
Dvouletou píšu proto, že půjčka může být v českém právu trochu zákeřná, a lehce může být neplatná, a jste v bezdůvodném obohacení, které má tu dvouletou.
diky. jsem trochu klidnejsi
no ono to bylo tak ze jsem bydlela v dobe studuji v podnajmu na cerno tri roky v hroznych podminkach .pronajimateli jsem neplatila za 2 mesice . nechal si napsat od notare ze mi pujcuje 7000,- (to delal dluh za najem - podnajmu tam nebylo nic napsano)jsou to 4 roky a nikdy se mi neozval a myslim ze ani 11 lidem, kteri tam bydleli. obcas trnu jestli se to nekde neobjevi.
Pokud je to více než 4 roky a nepodepsala jste platné uznání dluhu, mělo by to být v pohodě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.