Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navádění dětí - jak se zachovat

Od: lenk* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den.Chci se zeptat,coby jste dělali,kdyby Vaše kamarádka naváděla Vaše malé děti,aby doma vzali peníze,že s něma pujde koupit dárek k narozeninám,aby mě udělali radost.Bohužel se to povedlo,ale kamarádka,podotýkám,nyní už bývalá,peníze utratila,a dělá,že nezná mě ani moje děti.Děkuji za odpověd´

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To asi nebyla opravdová kamarádka,ta by tohle neudělala.Pokud by to nebyla velká částka,tak bych nad tím mávla rukou a dětem vysvětlit,že takové věci se nedělají a ji bych už taky neznala.

lenk*
hodnocení

Dětem jsem to vysvětlila,nikdy před tím se to nestalo.Nejvíce mě mrzí,že podvedla hlavně ty děti.Narozeniny mám za dva dny,a koukám se na to,jak se trápí,že nebudou mít žádný dárek.S těma penězma at´ se klidně zadusí,bestie.

hodnocení

2x

Dobrý den Lenko. Nevím, jak to napsat, abych byla správně pochopená. Je smutné, co se Vám stalo, musíte se s tím vyrovnat a peníze oželet. Kamarádka to moc velká není, když jí stačí 5.000,- Kč, aby Vás zradila. Jak to bylo u nás.

Protože jsme oba s manželem chodili do práce, tak jsme naše děti učili od mala 6 let, samostatnosti. Děti chodily do obchodu pro maličkosti. Malá hotovost v drobných, bylo doma v mističce. Na krk dostaly klíč, bylo jim kolem dokola vysvětlováno, že nikomu nesmí říkat nic, co se doma povídá, co máme doma, ukazovat klíč od bytu. Do školy i ze školy děti chodily samy. To už je dlouho, ale jinak to tenkrát nešlo. Každopádně, to chce dětem vysvětlit, že nikomu, nesmí dávat nic, co je doma, povídat, co si doma povídáte. Když si neví rady, tak ať zavolají telefonem Vám.

Jestli to jde, dejte dětem nějakou malou finanční hotovost, na malý dárek pro Vás k narozeninám. Děti nemohou za to, že je dospělák podvedl, je to pro ně ponaučení. Jen můj názor.

doplněno 29.08.12 17:30:

Měla jsem obavu, zda pochopíte, co jsem chtěla říct.

lenk*
hodnocení

Dobrý den Viki,moc mě potěšil Váš příspěvek,až mě to skoro rozbrečelo.Vedeme děti přesně tímhle směrem,jak píšete,ale bohužel ta nemravná ženská umí dobře manipulovat s dětma.Nevím,proč se tak divím,když sama nemá vychované dcery,a to už jsou dospělé.

doplněno 29.08.12 15:22:

Omlouvám se Vám Viky,napsala jsem po k měkké i.

martinaa*
hodnocení

2x

Ručně a stručně si to s bývalou kamarádkou vyřídit. Neuvěřitelné, jaké problémy dokáže vyřešit jedna pěkně trefená facka.

lenk*
hodnocení

Ano,to mám tisíc chutí udělat,ale na to ta ubožačka právě čeká.Ta by se na nás pěkně zahojila

martinaa*

A jak?:) Když ji navštívíte v noci nebo večer cestou z práce se dvěma silnými kamarády:)

Zní to šíleně, vím, ale jakmile někdo manipuluje s dětmi, neznám bratra. A věřte, že i taková pánská návštěva s jednoduchým přimáčknutím ke zdi kolikrát bohatě stačila.

lenk*
hodnocení

Děkuji za radu,budu o tom přemýšlet.Myslím,že nejsem jediná,kdo má na ni spadýno,a až vytáhnu co o ní všechno vím,tak se bude rovnou stěhovat,protože si ji podaj jiní,a potom se budu smát já.Ne žebych se v tom vyžívala,ale na děti mi sahat nebude.Máte naprostou pravdu.

martinaa:

Souhlasil bych s Vámi...

Ale hlavně pozor, aby ta "přesvědčovací" návštěva byla bez svědků...

lenk*
hodnocení

Tak to mužete být v klidu,já si počkám třeba rok,a vzhledem k tomu,že ubližuje kdekomu,tak nebude ani vědět s které strany to přišlo.

martinaa*

Přesně tak.;)

hodnocení

1x

Je to pro Vás poučení a je drahé. Co můžete dělat? Nic? Peníze jste měla mít uklizené tak, aby o nich děti nevěděly a aby na ně nemohly nikoho přivést. Teď už je pozdě smutnit.

S kamarádkou přerušit veškeré styky a pokud byste se večer někdy potkaly beze svědků a Vás doprovázeli dve vymakaní maníci, nevidím důvod, proč si s ní trošku nezaskotačit. Jistě by se jí v šišce rozsvítilo a věděla, zač to je odplata.

A příště nemít za kamarádku kdejakou běhnu, ale opravdu si kamarády dobře vybírat. Mám za život dosti kamarádek, neudělala bych nic podobného žádné z nich a jsem přesvědčena, že ani žádná mně. Je to prostě jen v lidech. Jaga.

loi
hodnocení

0x

jednoduchý, nakopat tý zlodějce prdel

iz*
hodnocení

0x

Obrátit se na policii.

lenk*
hodnocení

Na policii jsem se obrátila ale bohužel dokud se nepřizná sama,tak s tím nejde nic dělat.Přiznání dítěte nic neznamená.Jedná se o pět tisíc.

hm*
hodnocení

0x

Dobrá tedy. Oddělte bývalou kamarádku (tu teď nerešte, až časem) a děti (ty řešte hned). Jestli máte manžela, nebo babičku apod., zkrátka někoho, kdo by připravil třeba i jen malou oslavu, můžou se děti podílet na přípravě a bude to tak dárek i od nich. Jestli ne, můžete je třeba požádat, jestli by s Vámi nešly/nejely třeba na výlet s prohlídkou hradu, nebo na houby, nebo na celodenní výlet na kole, nebo tak něco, že byste moc ráda, ale nemáte s kým a samotné se Vám nechce. Třeba by to mohly považovat za takový nějaký jako dárek, že Vás doprovodily. A navíc by se jim to i mohlo líbit a byla by spokojenost všeobecná, ne?

lenk*
hodnocení

Máte pravdu,proč bych se nervovala s takovou blbkou,když si mužeme udělat hezký den.Víte jak se to říká,boží mlýny atd...

milanacerven*
hodnocení

0x

Zdravím,

jelikož mám narozeniny za tři dny 1.9. tak vím jak málo je to času. Myslím tím času pro deti s tím něco dělat. Většina lidí dává dárky i pro tu radost z obdarování a děti o to víc. Nepochopil jsem z toho zda to byly peníze dětí nebo vaše. Budu teď trochu zlý, ale nemohu nenapsat, že v jednu chvíli jsem z diskuse vedené pod otázkou cítil manipulaci, jakoby volání ,,dejte my pro ty děti těch 5 tisíc"", ale chci věřit, že je vše jak píšete a potom se neobávám že se vás to dotkne. Podle stáří dětí je možné něco vyrobit, můžou jako dárkem s něčím doma pomoct. Když uvidí, že má máma radost, budou spokojené a tím pádem i vy. Držím palce ať je vše jak má být, přeji vše nej k narozeninám.

S pozdravem milanacerven

lenk*
hodnocení

Je to tak jak píšu.Samozřejmě,že po nikom ty peníze nechci,jen jsem chtěla vědět názor druhých,když Vaše kamarádka podvede Vaše děti a tohle jim udělá.Taky přeji vše nejlepší a hlavně zdravíčka.

milanacerven*

Zdravím.

Děkuji za přání a beru na vědomí.

jararaca*
hodnocení

0x

prosimvás vykašlete se na to, 5 tisíc neni úplně málo,ale tolik taky ne,abyste to řešila nějak dál,na policii jste byla,nic s tím dělat nemůžou,žádný kamarády si na ní kvuli "blbým" 5 tisícům nezvěte,budete mít pak akorát špatné svědomí a budete na to myslet jak ste se s ní ještě špinila..jí ty peníze taky nepomůžou,alespoň vidíte její pravou tvář,dětem řekněte ať se s tou paní už nikdy nebaví a vy na ní už nemyslete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]