Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pití roztoku před kolonoskopií

Od: marek1990 odpovědí: 13 změna:

Ahoj,

zítra kolem 13 hod. mě čeká kolonoskopické vyšetření v nemocnici. Dneska musím od 12 hod. pít takový roztok, jmenuje se Fortrans. Musím říct, že začal působit už po 1,5 litru. Celkově musím vypít 4 litry. Momentálně mám v sobě něco málo přes 3 litry a každou chvíly chodím na záchod. To co ze mě teče je taková žlutá voda. Ještě mi schází asi 3/4 litru a problém je, že už to do sebe skoro nedokážu ani dostat. Pořád pocit na zvracení (jednou jsem i zvracel) a bolesti břicha. Někde jsem četl, že ta voda by měla být čistá, co z vás teče. Je to pravda? Bojím se, že nebudu dostatečně vyprázdněn. Děkuji za odpověď. Jinak jsem to měl mít už nějakou dobu v sobě komplet, ale bohužel díky mému žaludku to nejde. :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ja nedala asi posledniho ctvrt litru..musela jsem si do toho nalit i stavu..takze to bylo sladkoslane, ale lepsi nez jen slane :D Dle me budou doktori radi i za to, ze jste vypil co jste vypil.. Cim vice streva proplachnete a vyprazdnite, tim lepe lekar vase strevo uvidi a bude moci prohlednout. Pokud uz je to jen hneda VODA, je to cajk ;)
doplněno 05.03.13 18:32: tedy zluta, pardon ;)
doplněno 05.03.13 18:49: jj dzusem to taky redit jde. Jde o to, ze v zahybech nezustanou kousky stolice, pres ktere by nebylo videt..zbarvena voda je v poho. ;) Nejprijemnejsi na vysetreni byla oblbovaci injekce, ptala jsem se, jestli mi nechteji dat neco domu :D Jinak samotne vysetreni je v pohode..hubenejsim lidem pomahaji pri prekonavani zahybu streva trosicku zatlacenim na bricho v tom miste, aby to nebolelo - je to neprijemne, ale v pohode a jakmile sonda pokracuje dal, ani o tom nevite.. Tak preju hodne stesti at vsechno dobre dopadne ;)
marek1990
hodnocení

Ona je takova zluta az hneda. Ale myslim, rekl bych ze uz je to pouze voda a celkem i proud co ze me jde. Tu barvu muze delat i krev, kvuly ktere na to vysetreni vubec jdu.

marek1990
hodnocení

Nebo také džus, se kterým si to občas zředim. To mi poradili v nemocnici. Proto je možná ta voda taková tmavší do žluta-hněda.

kaachorra*
hodnocení

2x

AHoj.. já na tom byla před 7 lety.. Je to fakt hnus.. naši zrovna grilovali a já musela tohle pít.. na svojí váhu sem měla vypít 4 litry..ale nedala sem to.. Dala sem jen 3..ale stačilo to... běhala sem taky hned...a hlavně,když sem pila, myslela sem, že už mám hrnek vypitej a teprve sem si lokla..:/ Fuuj.. Jinak sem to vzdycky musela zaplácnout v puse bombonem, mělo to šílenou pachuť a z wx sem si myla ruce oranžovým luxem a do dneška to nesmí do baráku, jsem na ten smrad alergická od té doby..:))
Jinak ten samotný zákrok byl maličkost.. říkala sem, že to pití bylo fakt nejhorší, takže není se čeho bát..
Jinak ta voda by měla být čistá.. já chodila ještě druhý den celé ráno..*zed*

hodnocení

0x

Marku toto je to nejhorší na kolonoskopii. Vypít tu tekutinu. Poslední dávka je vždy nejhorší..

Osobně piju jen 3 litry a je to OK.

marek1990
hodnocení

Moc děkuji za odpovědi. Snad to bude v pořádku. Z vyšetření nemám ani takový strach, jako z výsledku. Problémy se střevy mám už od prosince 2012 (hlen ve stolici, krev na papire, občas i ve stolici). V lékařské zprávě mám napsáno: "v úvahu IBD". Tak zítra se konečně dozvím co to opravdu je. Pořád věřím, že je to něco jiného a že budu zase v pořádku. :)

dobře to dopadne..

verona1963*
hodnocení

0x

ahoj na toto vyšetření chodím každý rok od r.2001 a musím říct že tento roztok jsem vypila jen 1x prostě jsem to do sebe nedostala zkoušela jsem to i do džusu ale prostě né tak to řeším tak e si dám gutalax sice je delší doba než se vypráždním ale radší toto než ten sajr...také jsem měla strach z výsledků měla jsem polypy ve střevech to se objevuje také krev ve střevech Tak at vám to dobře dopadne

wogoos*
hodnocení

0x

Hmm mě to problém nedělalo. Vždy jsem se vydýchal, zhluboka nadechl a snažil se vpít co nejvíc. Dokud nevydehnete, necítíte ani co pijete. Já si představuju, že jsem na výletě, mám hroznou žízeň a piju z půllitru u studánky. Vždycky si to přesně rozpočítám-kolik mám vypít třeba během 15 minut a normy tvrdě plním.

jirbar*
hodnocení

0x

Tak to je velká chyba. Pokud dobře počítám tak pití skončilo v 19.30 a výkon bude až zítra ve 13 hodin.

To ale ani těch 18 hodin rozdíl neodpovídá letáku. Já to měl dle letáku a přesto mi vynadali že pití mělo skončit snad 4 nebo 2 hodiny před výkonem. Přesně si nepamatuji.

kaachorra*

Ja si nepamatuji teda přesně.. ale vím, že pití sem pila den před zákrokem odpoledne... a na zákrok jsem šla někdy kolem 10 h dopolední další den... takže není pravda, že pití se pije, tak málo hodin před zákrokem..na někoho to třeba nepůsobí hnedka..;)

jirbar*

Mně je fuk co je pravda a není pravda. Já jen opakuji jak to vyžadoval prováděcí lékař a vím že časový odstup byl kratší než je uvedeno v příložném letáku.

doplněno 07.03.13 00:40:

A že to působí hodně brzo o tom žádná řeč.

artik*
hodnocení

0x

a přitom si stačilo připlatit 300,- a mohl si pít 2 skleničky něčeho hrozně dobrého *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]