Nejste přihlášen/a.
Mám přítele,jsme spolu 3 měsíce.Je to poprvé co mám takle ,,dlouhý,, vztah protože jsem vždycky potkala někoho kdo mi za týden neseděl svym chováním,jednáním atd.ale to je jina kapitola.Jde o to že asi posledni pul měsíc se hadáme,i kdyby šlo o uplnou maličkost.je taky hodně žárlivý,jen proto že mi někdo napíše,zavolá udělá menší scéničku.Taky dost času začal trávit s kamaradem a xboxem (nikdy sem mu kamarady nezakazovala ale docela me nastvalo kdyz po 5 dnech co se vidime mi po 1,5 h řekne že slíbil kamarado že se ještě staví)atd.A od téhle doby se něco změnilo.Najednou mi nějak ani nechybí,když jsem s ním nemám potřebu ho objímat nebo líbat,začíná mi trošku líst na nervi.dřív sme měli užasný vztah,až od tech hádek.S jinym klukem bych to řešila tak že bych se s nim prostě rozešla,jenže ted proste nechci.Mam konecne poradny vztah,mám ho ráda a nezahodim 2 krásné měsíce pro něco co by se mi po čase uloželo v hlavě a navždy bych litovala.Proto bych chtěla znat vaš nazor co s tim mam dělat,jestli to neni moje chyba že třeba nejsem na dlouhodoby vztahy zvykla,nebo jestli si mame dat pauzu,nevim..
Najednou mi nějak ani nechybí,když jsem s ním nemám potřebu ho objímat nebo líbat,začíná mi trošku líst na nervi...
Mam konecne poradny vztah...
Teda já nevím, ale tyhle 2 věty k sobě nějak nepasují. Máte vůbec představu, co je to pořádný (nebo aspoň normální) vztah? Když Vám jde na nervy po 2 měsících, co bude za 20 let? Podle mě se vůbec o žádný vztah (tím méně pořádný) nejedná.
Nezlobte se, ale to, co tu popisujete odpovídá spíš začátku konce nepovedeného vztahu tak po roce známosti. Po 2 měsících toho správného vztahu Vám musí být líto každé minuty, kdy nejste spolu, každého pohlazení, které se za tu minutu jeho nepřítomnosti neuskutečnilo. Váš přístup k problému mi spíš připadá jako strach z toho, že zas budete sama. Takže lepší On v hrsti (aspoň někdo), než vysněný partner na střeše. To je ale velice smutné a určitě to nemáte zapotřebí.
doplněno 28.08.12 21:00:Nebraňte mu jít za kamarády. Ale pokud je s nimi po dvouměsíční známosti radši, než s Vámi, není to ani z jeho strany ten správný vztah. To vypadá, že mu jen vyplňujete čas, kdy nemá zrovna jinou zábavu. A to je ještě smutnější.
Vždyt ja s nim neplánuju zustat do konce života,pořádný vztah je ten co jsem s nim měla,je to konečně kluk co je rozumny,bylo mi s nim dobře,hodně společných zažitku,kamarádi..to jsem do tý doby neměla s žádným bývalým..bylo to dobry do ty doby jak řikam než sme se začli hadat a proto věřim že se to všechno dá nějak určitě vrátit zpět,že potřebuju nějak nakopnout..už ted tu brečim protože mi zase chybí fakt jen proste nevim co se sebou ( hlavne me nenavadejte do blazince :D)
Nezlob se, ale kluk, co ti udělá žárlivou scénu po každé sms, co je raději na nějakých hrách s kamarádem, než s tebou, a to tě dlouho neviděl, je všechno, je ne rozumný. Zdá se mi, že ho sama před sebou omlouváš.
Na začátku je skoro každý vztah skvělý. Že po pár měsících zjistíš, že se k sobě nehodíte, nemiluješ ho, je to blb apod., je zcela normální stav.
doplněno 28.08.12 20:41:O čem se hádáte? A kdo s hádkami začíná?
Týnko, proč chceš držet vztah, když Ti nechybí, leze Ti na nervy a nemáš potřebu se s ním objímat atd.? To přece není žádný pořádný vztah. A chodit s někým jen proto, abys někoho měla, je hloupost. Nejsi na dlouhodobý vztah zřejmě ještě připravená. Nelámej to přes koleno, nemá to smysl, když ve vztahu chybí to jiskření na obou stranách.
doplněno 28.08.12 20:58:Sama v sobě máš zmatek. Tady je jediná pomoc. Upřímně si spolu promluvte, proberte si spolu, co se vám líbí na druhém, co nelíbí a budete oba moudřejší, čeho se máte vyvarovat, chcete-li spolu být. Ale Ty si Týnko nejprve ujasni, co vlastně chceš, co od vztahu očekáváš a zda Ti tento vztah toto dává.Pokud se ho chceš držet, musíš začít u sebe.
Myslím, že pokud ho máte opravdu ráda, přetrpíte jeho nedostatky. Neváhala bych si s ním na chvíli sednout a popovídat si o tom. Jistěže mu dovolte zajít s kamarádem na pivko, ale ať to není každý den. I chlapi mají rádi své volné chvilky, a ty většinou tráví u televizí nebo u videoher, tak mu taky chvilku dopřejte. Ale čeho je moc, toho je příliš. Jakmile začne trávit hodně času s kamarády nebo s xboxem, musíte přijít a dokázat mu, že jste teď v tuhle chvíli o něco lepší. A i když si občas nějakou tu neřest zaslouží, vždy by vás měl prosit o svolení, když to trochu přeženu. Ne že by se vás vyloženě ptal jestli smí jít s kamarádem na to pivo nebo si pustit tu videohru, ale aby jste mu zdůraznila, že jste důležitější, než hra. Taky si občas udělejte volnou chvilku - zajděte si s kamarádkou na kafe, pustťe si váš oblíbený film nebo si přečtěte knihu, ale váš přítel by měl vědět, že i vás musí hýčkat, a měl by to dělat pořád a neustále. Stereotyp brzy omrzí, ale jestli je vaše láska pevná a chtěli byste spolu být dál, přetrpíte hořké chvilky s žárlivostí, a budete se navzájem milovat a opatrovat, ačkoli někdy nějaká ta volná chvilka taky být musí.
Na pauzu bych se moc neobracela, dá se to brát jako částečný rozchod, a to přeci nechcete, jak sama píšete. Věřím, že váš vztah se brzy urovná. Zkuste příteli dokázat, že vy jste ta pravá a ta důležitá v jeho životě - a i když si někdy to pivko s kámoši dá, tak pořád musí vědět, že doma čekáte a jestli přijde pozdě, zbičujete ho a pořádně se rozzuříte (obrazně řečeno).
Hodně štěstí!
Je zcela normální, že první měsíce (někdy i roky), vidíš toho druhého v růžovém světle. Jenže pak se začne objevovat to, jaký je ten člověk doopravdy, a právě kvůli tomu končí vztahy, které byly dřív strašně zamilované.
Musíš si ujasnit, co vlastně chceš. Nechybí ti, nemáš potřebu ho objímat a líbat, ale říkáš tomu "pořádný vztah" a rozejít se nechceš. To si bohužel musíš přebrat jen ty sama. Jen ti k tomu mohu říct svůj zcela subjektivní názor.
Dva měsíce byly super, teď se hádáte, raději je s kamarádem, než s tebou, dělá scény. Co když to takto bude rok, dva, deset let? Žárlivá scéna pokaždé, když ti někdo napíše - a to si piš, že se to časem bude zhoršovat. Osobně bych chlapa po první scéně poslala do háje.
Mám dojem, že spíš chceš s někým být a utvrdit si, že umíš udržet delší "pořádný" vztah. Je největší chyba zůstat ve špatném vztahu jen proto, abys někoho měla nebo si dokázala, že "na to máš".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.