Nejste přihlášen/a.
Náš rodinný přitel podstoupil těžkou operaci žlaz na krku, má pozitivni výsledky a musi začit jezdit 6týdnu zpočátku léčby každý den na ozařování.Při dotazu zda má nárok na sanitu mu bylo zděleno že nikoliv protože má bydliště ve stejném okrese (Ostrava) kde bude léčen.Do nemocnice kde bude dojíždět na zákroky to je 20km a doprava autobusem z přestupy mu bude trvat asi 1,5hod tam a tak stejně zpět.Pak by mohl ještě jezdit autem, to by cestu zvládl za kratši dobu.Můj dotaz je ...je schopen pacient po ozářkach jezdit autem,už jste to někdo absolvovali timto způsobem a dá se to po tom zákroku zvládnout. A je to tak i v jiných okresech že pokud jste ze stejného okr.tak na sanitu nemáte nárok.Díky za odpověd i radu.
Nárok na sanitu není dán vzdáleností od nemocnice, ale vždy stavem pacienta. Takže pokud to pacientův stav bude vyžadovat, tak lékař vypíše žádanku na sanitku i kdyby pacient bydlel 2 km od nemocnice.
Otec (70) to má asi 2km do N a jezdí 3x týdně na dialýzu.poprvé jel na kole to jste měli vidět jak ho sprdli,nyní jezdí sanitou.Takže jak se píše ve druhém přísp.sanita dle stavu pacienta.
V minulosti jsem jezdi na ozařování (tzv ostruhy v patě) cca řékm daleko,jezdil jsem vlastním a díky lékařce nechal od ZP proplatit.Proplatili , s tím,že jsem byl chodicí pacient,tak příště ať to nezkouším a jezdím busem!
doplněno 29.08.12 08:14:OPRAVA-cca 50km ne řé!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.