Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obcházet nebo posílat životopisy?

Od: axlik* odpovědí: 12 změna:

Ahojte, myslíte, že je dobrý nápad místo posílání životopisů na podniky když hledám práci přímo ty podniky obcházet? Protože všude dělaj výběrový řízení a pohovory atd a asi si to chtějí organizovat sami..

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Když víte, že tam shánějí lidi, je velmi dobré se jít osobně ukázat. To značí zájem a ochotu:) Protože, upřímně řečeno, životopis umí mailem poslat každý.

doplněno 27.08.12 22:09:

Tak jen tak ne:) Ale pokud víte, že mají volné místo, tak když přijdete osobně, vypadá to lépe. Ono je i dobré třeba tam zavolat, potože znám pár vedoucích, co zájemce rozlišují právě podle tohoto chování. Přijde osobně (lepší), nebo zavolá - velký zájem, osobní domluva, už si mohou udělat názor na tohoto uchazeče. Z mailu nepozná nic.

Dokonce jeden známý zve na pohovory pouze ty, co aspoň zavolají a pouhé životopisy zaslané mailem ignoruje.

axlik*
hodnocení

A když tam příjdu otravovat jen tak? :) Já životopis posílám každej den jak blbej všude možně a kdybych na každou nabídku měl jezdit aby mě pak odmítly, tak projezdím takový peníze :D Jenže zas na email dostanu 1 negativní odpověď z 20ti odeslaných a to mě vážně nebaví..

askmenow*

ve většině případů by se vám podle mě stalo, že by stejně nebyl v podniku ani nikdo kompetentní, takže by to maximálně nějaká sekretářka od vás vzala a položila někomu na stůl, pokud by to rovnou nehodila do koše. Nemá to cenu. Posílejte životopisy.

Když je zaujmete, na pohovor si vás pozvou.

Něco jiného jsou třeba obchody v obchodních centrech, tam se občas vyplatí roznést kupu životopisů, ale to asi není to, co sháníte.

axlik*
hodnocení

Aktuálně bych vzal úplně jakoukoli práci, hlavně abych ji měl...Klidně uklízeče nebo prodavače ..Cokoli..Ale i na prodavače mi to nevyšlo protože jedna paní měla praxi 20 let a já mám praxi jen 8 měsíců DPČ z Kauflandu...

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Zašlete strukturovaný životopis + motivační dopis (= dopis, ve kterém projevíte zájem o nabízenou pracovní pozici).

Budete-li podniky obcházet, většinou se nedostanete přes vrátnici, kde dostanete k vyplnění osobní dotazník. Žádný personalista se Vám nebude bez ohlášení ihned věnovat. To až při výběrovém řízení, na které Vás mohou pozvat na základě Vašeho dopisu a přiloženého životopisu.

doplněno 27.08.12 22:18:

To je mi líto. Bohužel dnes běžná praxe. Zkusil jste pracovní personální agenturu? Mají zkušenosti s hledáním zaměstnání, mají přehled o pracovním trhu, poradí Vám. Jejich služby jsou zdarma.

axlik*
hodnocení

A co asi dělám celý tři měsíce :D do motivačních dopisů píšu takový kecy jen abych zaujal, mám životopis na hodně profesionální úrovni, všem se snažím zavděčit ale nestojím jim ani za odpověď..Byl jsem již na schůzkách ale vždy to bylo tak, že se mi už neozvali a když jsem zavolal já, tak mi řekli že bohužel...

doplněno 27.08.12 22:20:

Co jsem slyšel o agentůrách tak to byly samé placené a moc nepomohly.. :(

askmenow*

" do motivačních dopisů píšu takový kecy jen abych zaujal, " uvědomte si, že většina firem má profesionálního personalistu, který mimo jiné čte denně desítky takových keců a pozná, kdy je to blábol a kdy ne... myslím, že právě váš přístup (z celkově toho, co tu píšete), je to, co vám brání najít práci
doplněno 27.08.12 22:56:

Chápu, že je to a palici... téměř každý si tím ale někdy projde.

Zkuste někdy dát své životopisy a motivační dopisy přečíst nějakému upřímnému příteli, třeba odhalí něco, co děláte špatně.

Také se zamyslete, zda se skutečně uchází o místa vhodná pro vás a případně rozšiřte okruh i o věci, které se vám původně nezdály dost dobré.

doplněno 27.08.12 22:57:

Jinak třeba tady máte v písemném projevu dost chyb, hlavně v souvětích. Je mi jasné, že u dopisů si dáváte určitě záležet víc, ale je to dost? Špatná gramatika na první pohled odradí...

axlik*
hodnocení

Ale prdlajs :) říkám to už z toho jak jsem věčně zklamanej, že se mi nějaká pozice opravdu líbí a snažím se zalíbit v dopise abych měl šanci a pak stejně nic..Tolik krásných pracovních míst mi uteklo a přitom opravdu píšu jen to co mohu splnit nebo co myslím vážně..Ale po třech měsících kdy každý den strávím mnohem víc jak hodinu u PC psaním dopisů už toho mám dost :(

doplněno 27.08.12 23:05:

Své dopisy jsem dával číst přítelkyni před odesláním (má ukončené gymnázium) a též mamce..Chyby neshledaly. V motivačních dopisech píši opravdu spisovně a jelikož je má matka OSVČ a už od mala vídám její obchodní dopisy a komunikace, tak mám komunikativní schopnosti na dobré úrovni co se týče psaní dopisu do podniku. Práci hledám opravdu v takovém oboru, v jakém se hodí přímo pro mě - autoelektrikář s ekonomickým nástavbovým oborem s maturitou. Hledám v Brně, Vyškově, Přerově, Prostějově, Olomouci, protože do každého z měst jsem ochoten dojíždět, denně pošlu neskutečné kvantum emailů avšak stejně neúspěšně..Pokud by jste avšak i tak stála o ukázku mého motivačního dopisu, rád zde nějaký přepošlu, aby bylo vidět jak moc se snažím a jak málo z toho mám :( tuto konverzaci ovšem považuji za neformální a též jsem z Moravy, tudíž si nedávám takový pozor..

martinaa*

Pokud se mohu přidat k radám, dávejte si pozor na čárky v souvětích, jen v tomto posledním příspěvku Vám chybí minimálně 4. Někteří to opravdu berou vážně, dopis musí být profi a zcela v pořádku.

Jinak - jak dlouho hledáte práci? Já hledala rok, než jsem našla něco pořádného:) Osobně doporučuji do firmy, kde chcete poslat životopis, nejprve zavolat, pokud tam inzerují volné místo, tak je to málem povinnost. Kamarád, co školí k pohovorům, říká, že na osobní telefonát reaguje převážná většina potenciálních budoucích šéfů velmi pozitivně, a také se můžete o místě dozvědět něco více. Já volala většinou předtím, než jsem odeslala životopis ("výborně, děkuji za informace a ještě dnes Vám zašlu svůj životopis), a pár lidí mi to na pohovorech i řeklo, že jsem byla velmi příjemná a proto mne pozvali. Musíte něčím zaujmout. Odeslat mail umí opravdu každý.

Pokud by jste avšak...

Tento tvar čeština nezná, je naprosto špatný. Správně je byste. I taková drobnost může odradit. S personalistikou mám několikaleté zkušenosti a zrovna na tento "výraz" jsem celkem citlivý. Nicméně toto berte jen a pouze jako drobnou radu. důležitější bývá co můžete na trhu práce nabídnout.

axlik*
hodnocení

Má hloupá chyba, o tomto vím, ovšem neuvědomil jsem si to :)

askmenow*

Mě je úplně jasný, že tady si nedáváte tak záležet, já na internetu taky občas frkám chyby, že se nestačím divit. Taky to beru jako neformální věc, kde se z toho nestřílí.

Je super, že dáváte dopisy někomu číst. Doufám, že jste si to nevzal nijak osobně, nemyslela jsem to zle. Jen jeden můj kamarád dělá nábor nových zaměstnanců a říká, že dopisy s chybami většinou vyhazuje bez dočtení, protože kdo neumí ani dobře psát a není dost soudný, aby to věděl a nechal si od někoho poradit, asi není moc vzorný zaměstnanec, nebo mu na získání místa tolik nezáleží. Proto jsem to zmínila, vím, že dost lidí to podceňuje.

Váš motivační dopis bych si klidně přečetla, ale na druhou stranu vám bohužel místo nijak pomoci sehnat nemohu.

Nezbývá, než držet palce. Jinak ale pokud hledáte tři měsíce, nevěšte hlavu - v téhle době to není nijak neobvyklé. I moji přátelé po vysoké s tím bojují.

doplněno 27.08.12 23:14:

Jinak doporučuji pořádně se zamyslet, jaké máte známé, kteří pracují v oboru a zkusit se zeptat, jestli u nich někoho nehledají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]