Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závilost na e-cigaretě

Od: upiva odpovědí: 5 změna:

Jedna známá (žena 20.let) potřebuji poradit ohledně elektronické cigarety. Pouze přepisuji dotaz, díky předem za odpovědi:

Přepis odpovědi:

Já jsem kouřila cigarety vždy tak nějak příležitostně. Spíše o víkendu (večer popíjet) a v týdnu ani nijak ne.
Moje nejlepší kamarádka (silnější kuřačka) nedávno přešla na módní elektronickou cigaretu.
Nechala jsem se jí zlákat a už asi měsíc ji mám a skoro pořád jí kouřím. Už ani nekouřím klasické cigarety, ale jen elektronickou, navíc s náplní davidov 24 mg tj.tu nejsilnější co je na trhu. (jako kamarádka)
Moc se mi to líbí si zakouřit v posteli, na pohovce. (doma vůbec běžně nekouřím a nechci).
No prostě super věcička. Kamarádka je také nadšená, neboť to jí nehuntuje zdraví jako silné kuřačce.
Mě ta elektronická (nikotin) dává pohodu, uklidnění při stresu a relax.
Chci se zeptat:
Nebudu časem na elektronické (nikotinu) silně závislá?
Je prý ta elektronická pro zdraví lepší, než klasiská?
Jakou máte vy s e-cigaretou zkušenost?
.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kosmonaut*
hodnocení

0x

Byl jsem silný kuřák,začínal jsem s 24mg ale dosti mě z toho bolela hlava,nyní asi půl roku kouřím davidoff 12mg,naprostá spokojenost,30ml mi vydrží na 3týdny,tahám to pořád a je mi jedno jestli jsem nebo nejsem závislí,je to pro mě pohodlné,levné...a jestli je to zdravé?To je mi jedno kterej hnus do sebe láduju,jestli normal nebo e-cigaretu :)

martinaa*
hodnocení

0x

Neřekla bych, že budete časem závislá. Myslím, že už jste. A že se to bude zhoršovat, to je, jako u každé jiné návykové látky, snad jasné.

A jestli je to zdravější - myslím, že ano. Zdravé samozřejmě ani náhodou, ale e-cigareta nemá dehet a další humus, měla by mít jen čistý nikotin.

doplněno 27.08.12 18:24:

Nicmně jedno plus to má obrovské - neotravujete tím smradem své okolí:) Takže nekuřákům aspoň neničíte jejich zdraví, což jsem uvítala s nadšením:)

stribrnak*

jakékoliv přijímání nikotinu do těla je časem závislé!

je to jako droga,pokud někdo přejde z klasiky na Ecigo,tak se bez toho prostě neobejde,

pokud chce zkončit úplně,tak zkončí,E cigárem dostáváte do těla pouze nikotin ve stavu páry bez jiných splodin co má klasická cigareta

raadek*
hodnocení

0x
Ještě nejsou známy dlouhodobé vlivy PG na sliznice, ale zdravější jak klasické rozhodně jsou. Ať si zkusí koupit 16mg.

ekurak*
hodnocení

0x

Závislá už jste byla už před započetím používání e-cigarety. 24 mg se mi zdá docela silné, člověk by to měl brát podle krabičky cigaret, co kouřil naposledy. Přepočet cca mg x 20 = síla v mg e-liquidu. To je přibližné, ale dle mých zkušeností:) dostatečné. Lepší je přes den cca co jsem napsal výše a večer k TV nebo PC slabší, a třeba ochucené. Oblíbené jsou mentol, káva, vodní meloun, třešně apod. síla většina 12mg, 8mg a někteří bafou 0mg. Ze začátku je třeba nepřehánět větší silou (bolení hlavy, malátnost) a konec konců je to zbytečné, tělo to ani nepotřebuje a ani na sobě nešetřit, dřív nebo později by se dostavily abstineční příznaky a hrozil by návrat ke klasickým cigaretám.

Ke druhé otázce: E-cigareta je určitě z dnešního vědeckého pohledu zdravější. Nikolin zdravá! Liquid obsahuje v základu propylenglykol, vodu, potravinářská barviva a nikotin. Ani e-liquid ani jeho inhalace by neměla býti škodlivější než klasická cíga. ALE, zatím nejsou a ani nemúžou být výzkumy a z praxe podložená studia o dlouhodobém vlivu na lidské zdraví. Můj názor je takový, že v klasických cigaretách víme, co máme a to mi stačí.

Já osobně vapuji, inhaluji anebo kouřím ( je to jedno, jak to budeme nazývat) asi půl roku a kolem sebe mám lidi, kteří inhalují i déle než rok. Zkušenosti jsou různé. Člověk se ze začátku musí prokousat typem e-cigarety: osobně mám eGo W (třeba tady: liquiddekang.cz/... ) s Clearomizerém CE 4 a CE 5, druhem a příchutí e-liquidu. Pokud toto absolvuje a vydrží, myslím, že má vyhráno. Pro mě jednoznačně ANO, je to zdravější, nikoho neobtěžuji zápachem (ani sebe na oblečení) a nakonec ještě něco ušetřím. Ze začátku v době zkoušení a poznávání je to spíš prodělek, i když při dnešní ceně cigaret. Zdraví se mírně zlepšilo (po cca 20 letech kouření), schody běhám jako laňka a na kole jsem to pocítil po cca 1 měsíci. Mějte se

ek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]