Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové Butovice. Pro Dzordzda a ostatní

Od: babajaga® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, prosím zvláště Pražáky o radu. Mám to do Prahy 100 km a vůbec to tam neznám. Maximálně od Hl. nádraží na Václavák a na Staromák k apoštolům. Toť vše.

V pátek odjíždíme na dovolenou z Prahy. V pokynech na cestu bylo napsáno, že autobus odjíždí z Nových Butovic v 7,30. Tragédie. Dostat se včas do Prahy, najít Nové Butovice. Ale našla jsem si, že je to zastávka metra na trase B. Až potud dobré.

Ale pak je psáno: Nástup je v Bucharově ulici na stanici nočního autobusu č. 508.

Jsem v koncích. Proto prosím, poraďte mi, kde to tam je. Uvítám plánek místa se zakreslením. Na netu nemohu nic najít. Děkuji předem všem. Dzordz mi loni moc dobře poradil s Dejvicemi, snad se najde zase on, či někdo jiný, kdo nám poradí, aby autobus neodjel bez nás! Když se na to těším celý rok. *slunce*Jaga.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raduz*
hodnocení

3x

Melo by to byt jednoznacne takto:

doplněno 27.08.12 12:29:

Pokud teda nemáte odjezd ze zasávky bucharova, coz se mi nezda, pac to je kus dale...

Nové Butovice. Pro Dzordzda a ostatní

namyslenecek*
hodnocení

3x

mapy.cz/... takhle to vypada jeste z 3D pohledu,musite se orientovat podle tech vysokych budov

doplněno 27.08.12 12:46:

maps.google.cz/...

Tady to mate jeste presneji takhle vypada vase zastavka a metro je hned vedle v pravo.

krkovicka*
hodnocení

0x
Jago.To nechápu.508jezdí z anděla.Proč musíte na nové butovice.A ta jezdí v noci ne ráno.Vysvetlete mi-vy pojedete metrem na butovice ale co ta Bucharova?Tam se musíte dopravit nebo tam musíte na tý bucharovy být?Najdete si autobus 174 na dpp.cz denně sním jezdí a na Bucharovy staví.Konci Velká ohrada.
cocinkamichalka*

Krkovičko, podle mě Marcelka pojede na nějaký zájezd a ten autobus na té zastávce prostě nabere lidi... Nepojede MHD...

doplněno 27.08.12 13:49:

a tu 508 tam dali pouze pro orientaci, která je to přesně zastávka...

krkovicka*
Tak ať se z Nových butovice dostane busem na Bucharovou.Nebo z hlaváku devitkou tramvají a přestoupí na zastávce Motol na bus 174 a ta je na bucharovou dopraví.
askmenow*

Ale oni nemají být ve stanici Bucharova. Mají být na zastávce 508 v ulici Bucharova.

doplněno 27.08.12 14:27:

Podle ěm to bude to, co poslal raduz

doplněno 27.08.12 15:16:

Jago, bude to to, co je na horní mapce určitě to zvládnete. Pokud přijedete metrem, bude u správného výlezu nejspíš i směrovka na tu ulici.

doplněno 27.08.12 15:17:

A hezky si zájezd užijte :)

hodnocení

Díky všem. Ale Michalka má pravdu. Jedeme do jižní Itálie do Rodi a každý rok jsme se museli sami dopravit na Zličín. Což byla sranda. Nějaký rychlík do Prahy pokaždé jel a z nádraží Smíchov to byla na Zličín hračka.

Letos udělali změnu. Nevím proč. /myslím si, že třeba za vjezd autobusu na autobus. nádraží a nástup lidí musí na Zličíně hodně cestovka hodně platit. Kdo ví./ Tak to udělali jinak.

Na voucheru, který mi dnes přišel, je doslova:

Čas a místo odjezdu: 7,30 - Praha - Nové Butovice, výstup z metra do Bucharovy ulice přímo na stanici nočního busu č. 508.

A jak se v tom má chudák babka z vesnice vyznat? Jaga.

cocinkamichalka*

Tak to bude 100% ono, co je na tom obrázku na začátku. Babka z vesnice to určitě zvládne, tak si dovču užitje i s dědou! A nezapomeň se zase na poraďte vrátit! :)

ferda60*

Zatím to ale spíš vypadá, že bude ještě trochu o zábavu postaráno. Zastávky jsou tam totiž dvě a měli by Vám tedy sdělit ve kterém směru máte čekat. Na prvním obrázku zde jsou navíc umístěny trochu mimo. Zkusím přesnější popis.

Z metra se dá vystoupit na obě strany, ze "smíchovské"strany ukazuje cestu k zastávce šipka, pod budovou je schodiště (i eskalátor) po kterém se k zastávce (č.1) dá dostat. V případě použití druhého výstupu z metra lze komunikaci Bucharova podejít podchodem. Pro směr Anděl ( jrportal.dpp.cz/... je zastávka označená "2", také k ní se musí nahoru. Autobus Vám ale spíš zastaví na "modrém"stanovišti příměstské dopravy, jsou ale také v obou směrech.

doplněno 28.08.12 05:10:

Výsledek pátrání ale nakonec předčí očekávání...

Nové Butovice. Pro Dzordzda a ostatní #2
ferda60*

A ještě kořist ze "streetwiew". Na obrázku to vypadá že ano, ale někdy se ulice mezi zastávkami přejít nedá...

doplněno 28.08.12 04:38:

Tady je to "živé": ( maps.google.cz/...

doplněno 28.08.12 05:23:

Hledané místo je ale ve skutečnosti na tomto obrázku i v odkazu zde v poloze "za zády vlevo"- viz poslední obr.

Nové Butovice. Pro Dzordzda a ostatní #3
ferda60*

Tak je to jasný, je to zastávka č.2. Je tam:

doplněno 28.08.12 05:01:

A zastávka na druhé straně je v provozu MHD i ve dne, tahle ne.

Nové Butovice. Pro Dzordzda a ostatní #4

dzordz*
hodnocení

0x

Tak se teda ozvu, když už jsem v nadpisu :) Bohužel, nevím, tohle už je taková vesnice za kopečkama, nikdy jsem tam nebyl :)

hodnocení

Ještě jednou děkuji všem za dobré rady i za přání. Taky Ferdíkovi, i když mi zase trochu udělal v hlavě zmatek těmi dvěmi zastávkami. Ale já se, stejně jako Švejk, neztratím. Sehnala jsem si telefon na údajného řidiče a když autobus nenajdu, budu volat na celé Butovice /telefonem/!*smich*

Pro ¨Drozdíka: Loni jste mi tak nádherně a bezchybně poradil ty Dejvice, že jsem si tam šlapala, jako rodilý Pražan. A tak jsem si myslela, že takhle úžasně znáte celou Prahu. Ale nevadí. Jaga.*smich*

ferda60*

Pravda, zmatek ty mé příspěvky trochu vyvolávají, protože postupně popírají některá fakta uvedená na začátku. A znáte to - jen místní dokáže poradit cestu tak, aby to nikdo jiný nepochopil *smich*.

Zkusím tedy shrnout, co je podle mne správně:

- Ze stanice metra Nové Butovice (trasa B) vystoupit schodištěm ve směru jízdy na Zličín (schodiště s plošinou pro vozíčkáře - dpp.cz/...

- Po dalších (nejbližších) schodech se dostat nahoru na zastávku na ulici Bucharova

- Hledané stanoviště je na nástupišti první v řadě (linka 508 - je červená a ne modrá, jak jsem psal dříve - maps.google.cz/...

Přeji příjemnou dovolenou a abyste cestou nezabloudili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]