Nejste přihlášen/a.
Dobry den všem,
Mám takovou otazku ,chtela bych si otevrit cukrovinky ,kde by bylo jen sladke bombonky pernicky zvykacky ,lizatka , a dlouhe hadatko pendreky turecky med chtela bych tam mit i ruzne sladke veci s hrackou (neco jak je to na matejske pouty jak prodavaji ruzne sladke dobroty ),ale dorty a cokoladove pralinky tam mit nebudu .. Chtela bych to mit levne ,aby to bylo prijatelne hlavne i pro deti. Jen si nejsem jista zda se tim uzivim ,kdyz do toho pujdu . Co vy si myslite? Samodrejme bych to chtela mit otevrene na praze 7 si myslim nekde u skoly ,že by to bylo fajn.
Dobry den
Napad dobry, nikdy sjem na takovy obchod, jak popisujete nenarazila. Ziju v Praze. Ale nejsem si jista, ze je to uplne dzob na uziveni Preci jen cilova skupina nema moc na utraceni, a pokud nebudete nabizet dorty a kavu, jako klasicka cukrarna, tak se mi to nezda moc vydelecne... Najem konkretne na Praze 7 neco (a ne malo) stoji, a pokud budete nabizet levne kvalitni veci, moc si nevydelate. Kvalita neco stoji. A nekvalitni cukrovinky, takzvane za par supu asi moc na odbyt nepujdou
Nechci vas zrazovat, je to jen muj nazor. Preju hodne stesti v podnikani
Ja jsem to chtela vse balene ,aby to nebylo moc narocne kvuly hygiene ...Ale ma matka mi tez rikala ,že pokud tam nebudu delat kavicky a davat k tomu klasicke dortyky tak nemam moc sanci . Jenze to zas je toho moc ,chtela jsem takove z toho duvodu ze bych se vesla i do toho kapitalu ,takhle si budu muset prikoupit vytrinu na dorty stole zidle a vse k tomu to jsou dalsi vydaje. Ale asi se to vyplati ...Mam chut do toho jit ,ale musim pomalu ne zas hrrr abych pak zas rychle neskoncila .Zaroven se bojim i toho že je vsude krize a kdyz to tak pozoruji ,treba u nas na letne je kavarna a za den tam tak vejde 3 az 5 lidi o vikendu se stane ze i zadnej ,vim to proto že mam tu kavarnu primo pod sebou a vse slysim jak lidi vytriny apod ...pres den to jde ,ale v noci je to hruza to brni od vytriny celej byt
. Majitel te kavarny to je vulgarni deb... . tak mozna i z toho duvodu tam lidi nechodi ...a nebo nemaji lidi o takove dorty pralinky zajem .tak se toho bojim .Abych nedpadla jako on
Pokud budete mt vše balené, moc nechápu, co by k vám lidi táhlo. Bude to stejné, jak oddělení bonbonů ve velkém supermarketu. Myslím, že určitou šanci byste měla jen v případě, že byste měla bonbony na váhu s možností pro zákazníka namixovat si je dle libosti, nandat si do pytlíčku (nebo nandat mu) kolik chce pendreků atd. To by působilo zajímavě, jinak je to jen specializovaná sámoška. A taky by to chtělo mít nějaké sladkosti, které zde nejsou běžně k mání.
A za dorty a kafčo bych se přimlouvala, přitáhne vám to i jinou klientelu, která třeba před cesou domů nakoupí sladkosti dětem/vnoučatům.
viva praha. Nebol viva4you Prazsky obchod presne jak je vyse popsano. Navic rucne to tam vyrabeji. Pred zraky navstevniku.
No a jaké náklady by na to byly, prodejna, energie.. biznis plán. Co tak přistavit přívěs?
doplněno 24.08.12 14:56:A k tomu hned nějakou tu zdravou výživu, lidi po tom blbnou..
doplněno 26.08.12 15:52:Dotaz jako takový je k ničemu, je třeba si udělat průzkum kolik lidu, zájem, solventnost.. a pak to jedině zkusit.
Nápad je to dobrý, do podobného obchodu bych asi taky čas od času zašel...
Nicméně, nevím, jak to je s uživením v tomhle sortimentu. Dnes si děti dají spíš colu a hamburger, není to jak za našich mladých let, kdy pendrek a lízátko bylo něco pro nás. Pro dospělé to je dost často sortiment, který mít nemusí a peněz bude míň a míň.
Levné a kvalitní, to je dnes složité.
Taková prodejna, to si chce rozmyslet i v tom, kde přesně bude ten obchod, stačí sto metrů dál a pro spoustu zákazníků je to daleko. A potom, hlídat si dodavatele, záruční doby, hygienu.
Ale zase se říká. Nelituji ničeho, co jsem v životě udělal, ale lituji toho, co jsem udělat mohl a neudělal to.
Jděte do toho a já vám držím palce s libuji, že si u vás nakoupím plnou tašku!
Je dekuji mockrat , moc jste me pozbudil ,jeste premyslim o tom ,že bych do toho pridala tedy ty klasicke dorty což bych chtela aby to bylo tež cenove prijatelne ...(kdyz jsem videla idianek za 25 korun spicka 29 ,- apod .) se mi zda uz dosti prehnane cenove. Ale musim to vse znovu zas propocitat a jeste najit dodavatele na skvele dortiky a kdyz by to slo ,tak bych postupne pridavala novy a novy sortiment ...pak uz si jen vyzvednout penize a jit do toho ...a jeste jednou vam dekuji ...
Uvědomujete si,že budete prodávat dětem samé špatné věci,ktere dětskemu zdraví nijak,vůbec neprospěje?
Cpát do lidského těla kila cukru?V dětství?
Určitě doporučuji než tak učiníte ten obhudek tak si přečíst něco malo o lidskem organismu a vlivu cukru na něj.
Nezlobte se,ale sem můj názor je takovy jaky je a myslím,že děti lze udělat štastnějšimi uplně jinym způsobem než mu nacpat do pusy lízatko a více semu něvěvovat.
Váš zaměr je dosti vychytrali,něco takoveho otevřit u školy...rozhodně NE!
Úplně s vámi nesouhlasím, to by se musely zavřít všechny cukrárny, trafiky, prodejny s alkoholem, McDonaldy, KFC a další obchody, protože ty také prodávají věci, které dětskému organismu neprospívají.
Asi to laurencie nemyslí tak, že by se tam chodily děti cpát cukrovím. nakonec, i já v dětství jsem do podobného obchopdu chodil a nějakou újmu to na mně nezanechalo.
Naopak, fandím lidem, kteří se pouští do takových soukromých obchůdků, je to sice náročné, ale mnohem sympatičtější, než obrovský supermarket. Takový voňavý krámeček je něco úplně jiného.
S krkovičkou přijdeme na nákup a na kafíčko... Jestliže seženete soukromé výrobce, budete mít vystaráno i v kvalitě. A uvidíte, jak se to roznese mezi lidmi.
U nás máme cukrárničku schovanou mezi domečky v boční ulici, když jsme tam byli poprvé, hledali jsme ji, ale byl tam nával... Lidi si ji prostě našli a stálo jim to za to si tam dojít.
Držím palce!
A ještě něco o vychytralosti vašeho záměru, umístit svůj obchod u školy. Když jsem viděl, jak přímo na školních chodbách jsou automaty na sladkosti a na přeslazené limonády, vyděsilo mne to mnohem víc, než váš nápad.
Je to je roztomile vy uz si domlouvate schuzku a ja jeste nemam obchudek. Chtela bych to mit do konce zari uz otevrene pokud nenastanou nejake komlikace a neprodlouzi se to . V pondeli si jdu vyridit penizky a jdu na to ...Jenom pevne doufam že to vse pujde hladce .
Jinak vsem dekuji ze jste me podporili ,prtz se na to vyrham sama ,uceni po nocich a zkoumani co vse je k tomu potreba a zjistovani po uradech si myslim ,že o tom vim tak akorat. Ted jenom musim doufat ,že vse vyjde a pujde a budu spokojena ,aspon abych vse uplatila a uzivila i sama sebe a svou rodinu ( dceru a mou maminku) A zmenim k zivot k lepsimu . Samodrejme vsem tady kdo ke mne prijde ma u me kavicku zdarma jako na uvitanou
Všem NOSTALGIKUM doporučuji si přečist řadně otázku!
Nejde o vaši vysněnou cukrarničku,ale o obchod plných nezdravích cukratek.Myslim,ze to o pouti dětem stačí.To bychom mohli taky zrušit poutě,protoze tam nikoho nebude nic tahnout.Ta krasa te pouti a tech stanku v nasich myslích vyhasne.chapete.
Jako ten automat ve skole sem nepatří,prostě vše je špatně...
Už vidim to dítě jak jde po škole do obchudku,koupi si jedno ,malinkate lizatko a řekne si,to mi stačí to menší a zase příště.
Přesně to co řikajo rodiče dětem,kdyz jdou s prckama do obchodu a ditě by chtělo to a tamto
Myslím,že ne.Dítě půjde a bude chtit to a toto a už je problem
Upřímně řečeno, nechápu smysl Vaší odpovědi.
Já, nostalgik(krásné slovo) jsem si přečetl otázku několikrát a laurencii hodně fandím, protože se mi ten nápad hrozně líbí. Vy jste nikdy jako dítě neušetřil korunu a pak si nešel koupit tajně třeba pendrek nebo mejdlíčko, nebo Lipo, aby to rodiče neviděli? Jestli ne, tak jste byl divné dítě.
Kdyby byly obchody jen se zdravými věcmi, nemyslíte, že by to na světě bylo zvláštní? Zrušili by jsme řeznictví, trafiky, cukrárny a obchody vůbec.
Podle Vašich slov to vypadá, že když si laurencie otevře obchůdek, zkrachuje Matějská pouť.
Nemusíte mít strach o zdraví národa, až bude mít laurencie malinkou cukrárničku, kde bude vonět marcipán a káva.
Dekuji ,že se me zastavate a ze mi fandite .Je pravda ýe co napsal pan ,že ohrozuji tim zdravi deti ma na jednu stranu pravdu premyslela jsem o tom . Ale je taky fakt ,že clovek kdyby to mel takhle brat tak si nemuze pomalu skoro nikde nic dat. Pomalu vse je nezdrave a jak se rika co je nezdrave je dobre! A jeste mockrat dekuji
Já bych jim nacpal do krků celer, řepu a pastyňák! Vitamíny potřebujou spratci! Dnešní děti sou jak bečky tlustý nezbedný pacholata. Jenom hrajou poctacovy hry fetujou a neucej se! Já bych je nařezal na holou jen by to lítalo!
...a kradou a přepadávaj starý lidi a rostou pro šybeňycy!...
V tom případě by si mohla laurencie otevřít obchod s rákoskami, vařečkami, šňůrami od žehliček a vůbec vším, čím lze dětem nařezat.
Podobné obchody se sladkostmi pamatuji z mládí, byl jsem jejich zákazníkem a nějaké následky to na mně nenechalo, alespoň doufám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.