Nejste přihlášen/a.
Dobry den
meta nekdo zkusenost s otevrenim urazu, mel jsem poranene koleno za ktere jsem dotala denni odskodne, ale dale mam problem. Pojistovna zaplatila podle tabulek. Da se znovu otevrit pripad koleno ze stejneho urazu pokud mi lekarka rekla ze to vypada na poraneni menisu?
A na pojistných podmínkách konkrétní smlouvy.
Obecně: Pokud se prokáže, že příčinou poranění menisku byl zmíněný úraz, měla by pojišťovna případ přehodnotit. Ale bude to záležet jak na výše uvedených podmínkách, tak na posouzení lékaře (pro takový případ by pojišťovna určila lékaře).
doplněno 26.08.12 20:37:Všeobecné obchodní podmínky najdete na webu pojišťovny Uniqua, konkrétní podmínky najdete ve své pojistné smlouvě.
doplněno 26.08.12 22:40:Pro Marc: Z doplněné informace o pojišťovně Uniqua je zřejmé, že nejde o odškodnění z povinného pojištění zaměstnavatele (pravděpodobně nejde o pracovní úraz), nýbrž o odškodnění ze soukromého úrazového pojištění, jež se řídí jinými podmínkami.
Naprostá většina zaměstnavatelů je pojištěna u pojišťovny Kooperativa. Pár procent zaměstnavatelů (ti, kteří uzavřeli úrazové pojištění zaměstnanců před tím, než byla uzákoněna povinnost toto pojištění uzavřít) je pojištěno u České pojišťovny.
Odškodnění pracovního úrazu se skládá z dorovnání mzdy do výše průměrného měsíčního platu, který byl před vznikem úrazu, dále z bolestného, ktreré v bodech stanoví lékař a pojišťovna vyplácí počet bodů krát stanovenou hodnotu bodu, dále ještě může lékař stanovit ztížené společenské uplatnění, které vyplácí pojišťovna jednorázovou částkou. Finanční náhrada za ztížení splečenského ulatnění a bolestné jsou dva samostatné pojmy. Toto najdete v zákoniku práce. Dále je ještě nárok na náhradu věcné škody pokud vznikla. Pokud se objevily další zdravotní komplikace, které vznikly v souvislosti s úrazem, je lékař povinnen stav přehodnotit a upravit počet bodů a pojištovna je povinna částku doplatit.
Pokud se nejedná o úraz pracovní, ale o vaši osobní úrazovou pojistku platí výše uvedená poslední věta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.