Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidní důchod - intervaly ke komisi?

Od: petr1980 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,mám dotaz. jsem v plném inv.důchodu od r.2009 na kontrole u pos.komise jsem byl v r.2010,neví někdo v jakých intervalech tyto komise zvou? moje nemoc není zase tak vážná . děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Kraj od kraje - metody jsou různé. První přiznání plného ID je obyčejně na rok, tak jako u vás, pak bývá kontrola za dva roky. Což by bylo ještě letos. Mrkněte na poslední zápis z posudkové komise, u nás napíše lékař do zápisu rok další kontroly.

iz*
hodnocení

0x

Žádné intervaly nejsou stanoveny. Posudkový lékař Vás pozve na kontrolu, až bude chtít zjistit, jestli ne/došlo ke změně Vašeho zdravotního stavu.

leos09*

Dobry vecer,tak sem slibyl ze se ozvu jak jsem dopad ohledne pojistky za prac.uraz.Oblekal jsem se ze si zajedu na inspektorat prace a zazvonil me mobil.Ozvala se mi holka z uctarny ze to zkazila a ze si mela vyjet po mem ukonceni prac.nesch.papir od pojistovny.Vse uz mam a jdu zitra k lekari pro body pro pojistovnu.Takze Vase rada nebo domenka byla spravna,chyba byla u zamestnavatele.Stoho plyne ponauceni,mam kamarady na uctarne, ale nikdy si nemuzu byt jisty ze se ve vsem dokazou orientovat.Omluva pro ne je ta ze prac.uraz je pro ne vyrizovani 1x za 2 roky.A to v hlave mit zrejme nebudou.Proto se na ne nezlobim a chapu to.Moc dekuji za radu.Chtel sem se jeste zeptat,zda mate potuchy otom co znamena,nasledujici obdobi.Insolvencni spravce nam ma doplatit dluzne vyplaty naseho byvaleho zamestnavatele v nasledujicim obdobi.Zdelil nam to 27.9.2012 a nevim zda to neznamena ze ma cas na vyplaceni do 27.9.2013.Veskery majetek uz rozprodal.

hodnocení

0x

taky bych potřeboval poradit, jak na ne moc vážnou nemoc se dá dostat invalidní důchod? Hned bych věděl co s volným časem díky na nápovědu.

Ja tedy znam u nas take jednoho cloveka,ktery tvrdi,ze je rozezlen,ze nema zajem vubec o duchod,ze neni nemocny a ze presto nasli tu drzost bez neho mu poslali 3 stupen.Ze si byl tedy doslapnout na psychiara,jak je to mozne.ze se citi byt zdrav a proc klidne bez nej mu vnutili ID.Doktor mu pry povida,to vite,dokud budete tvrdit,ze vas sleduji tajni a sestreluji laisrem z letadla,tak ani nemusite ke komisy chodit a budete mit automaticky 3.stupen.A on na doktora ze uz ho prokoukl,ze je teda s nimi spolcenej.,jako s temi tajnymi,jsou vlastne vsude.Omlouvam se tazateli,aby si nemyslel,ze ho prirovnavam k tomuto pribehu.ale tady dalsi tazatel se pta jak na to. schizofrenie,neni pekna vec.,ale treba kdyz nekdo rekne u komise,ze po nem jdou a ukaze nahoru jako na letadlo,kdo vi treba to zabere.Znam toho cloveka,dokud nezacne mluvit o bludech nikdo by neveril,ze je nemocny,Velice inteligentni,sectely,ale paranoik.

itan71*

@majo Já měl vyhozené 2 plotýnky ale nevím jak to uděláš*haha*.Raději chodit do práce atd než trpět v bolestech*plac*,v nemocnici na kapačkách a jezdit na vozíku, ani si sám nenasadit ponožky a na WC ani tlačit, jen volně.Po 22hod. ani nemluvě*plac*

itan71*
hodnocení

0x

Měl jsem inv. přiznán v únoru 2011 a letos jsem byl před komisí letos červnu UŽ NEMÁM *plac*

hodnocení

0x

Ted zvou kazdy rok.Pokud vas nezvali ,neprisel vam jenom papir,ze duchod 3.stupne vam trva nadale?Dnes to tak delaji.Mne taky takhle poslali,ze mam 2.stupen automaticky a to v dobe ,kdy vedeli,ze jsem ve spitale a ceka se na vysledky,tak me takhle zametli,jenomze asi necekali,ze ja pozadam znova a ze budou muset me pozvat,chtela jsem byt prizvana.Odvolavat jsem se nemohla,tak tedy znova zadost o posouzeni.Je zajimave,ze pri osobnim setkani a cetli stejne papiry + ten z nemocnice zmenili nazor.Dokonce pravili,ze na mne je videt,ze bych chtela pracovat,ale ze to opravdu nejde.A to byl posudek v temer stejne dobe a stejne potize.

vlazy*
hodnocení

0x

petr1980: Nevím jaký invalidní důchod máš, ale plný určitě ne. Pokud se nepletu tak od 1.1.2010 byly invalidní důchody rozdělené do 3 stupňů a částečný a plný byl zrušený.

Já mám invalidní důchod který mi byl přiznaný v lednu 2008 a na kontrolu k posudkové komisi si mne pozvali v roce 2009 a od té doby doposud už ne. Nevím podle čeho a v jakých intervalech na ty kontroly zvou a taky by mne zajímalo zda si mne ještě někdy pozvou. Předpokládám, že by to možná mohlo být podle toho na co komu byl ID přiznaný a zda je předpoklad, že by se jeho nemoc mohla s časem zlepšit nebo naopak, že se už asi nezlepší nebo, že se může i zhoršovat. Pokud má někdo ID např. proto, že je invalidou bez noh tak by asi bylo nesmysl ho zvat ke komisi pouze proto aby zjistili zda mu ty nohy náhodou nenarostly nové.

Muze se statze nekomu daji proste stupen kteryma treba i 1st.,tzv na pavno.Napisi mu,jinymislovy,ze zmenit,nebo odejmoutmu ho uz nemuzou.Je to nezmenitelny zdravot. stav.To udelali zname,dostala 1.a s rozhodnutim,ze uz nemusi nikdy chodit pred komisy.

iz*
Vlazy, asi Vás to překvapí, ale od roku 2010 nebo 2011 se přezkoumává i zdravotní stav osob, jež přišly o některou končetinu při pracovním úrazu, a jež pobírají tzv. rentu. Zkoumá se, zda nepřibylo další onemocnění, a zdy by je toto další onemocnění vyřadilo z pracovního života. Pokud ano, snižuje se (někdy i odebírá) jim renta. doplněno 27.08.12 08:39:

Jde o počin firmy Diamo ve spolupráci s pojišťovnou Kooperativa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]