Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobnost - být sám sebou nebo ne?

Od: eternal* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

Nechci to tady nějak dlouho rozpatlávat, prostě jsem stratil lidi kteří byli stejní jako já (zájmy atd.) a zůstal jsem tak nějak odříznutý, ten jiný a pro ostatní špatný... začal jsem si hrát na něco co nejsem a našel jsem si spousty přátel a i v zaměstnání se mi daří. Ale jak to říct. Trvá to už skoro 2 roky a já každý den přemýšlím nad touhle otázkou : Udělal jsem správně? Možná mám lepší život, ale já jsem vlastně lež, hraju si na něco co nejsem a i když sem se tak stal úspěšným... Prostě se v tom necítím! Co by jste udělali na mém místě vy? Byli by jste sami sebou, postupem času by jste si našli stejné lidi ( a to by byl asi pěkně dlouhý čas), nebo se chovali falešně, přátelsky a tak vlastně ovládáli lidi okolo vás? Děkuji za každou ospověď...

doplněno 25.08.12 23:04:

Promiňte za chyby, ale jsem nervózní >.<

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

askmenow*
hodnocení

2x

Dlouhodobé rozdělí já, jaké chce člověk sám, a já, jaké očekává okolí, případně já, jaké předstíráme, často vede k psychickým obtížím a poruchám. Doporučuji snažit se najít cestu, jak si najít okruh vám podobných lidí a ideálně si zachovat práci, někdy není potřeba být přítel všech kolem, jen vstřícný. Rozhodně se řiďte tak, aby vám bylo dobře. Pokud vím něco už teď nesedí, za pár let to bude jen horší...

eternal*
hodnocení

Děkuji mnohokrát ^^

hodnocení

2x

Podívejte se na díl Přátel "Chandlerův pracovní smích". Je tam řečeno všechno. Ve zkratce: pokud tu práci chcete a baví vás a jste rád, že ty prachy máte, tak se tam "přetvařujte". Noste tuhle "masku" jako pracovní oděv. Ale jakmile z práce odejdete a jdete domů, tak tuto masku/oblek odložte, jako dělník odkládá montérky nebo hasič uniformu.

Nepřetvařujte se před rodinou a před nepracovními vztahy. Tak zní moje rada.

magdalen*

máte pravdu, ale člověk sám musí zvážit jestli to ustojí. když jede na vlastí kasu, může mu být šumafuk. mám-nemám ale když má děti musí fakčit, ať chce, nebo nechce. tady je ten průser, práce je málo, když se ujmeš práci, kterou jsi těžko získal, zjistíšl,l tě deprimuje. ale musíš, deprese nedeprese, prostě musíš

Tady je ten díl, kdybyste se chtěl kouknout pratele.nikee.net/... Připadně je i na Ulozto.cz

iz*
hodnocení

0x

Podle mne je v životě úspěšný jenom ten, kdo se po celý svůj život chová tak, aby se sám sobě mohl podívat do očí. Podle mne tedy "úspěšný" ani "lepší" život nemáte.

doplněno 25.08.12 23:38:

Záleží na tom, co je pro koho důležité. Pro mne jsou tím důležitým jsou lidé a vztahy. Finance nikoliv.

eternal*
hodnocení

Úspěšný život mám z hlediska financí, to ano, ale to je tak vše. Jinak děkuji...

hop®
hodnocení

0x

Těžko říct, kdo to nezažil, nemůže soudit. A asi málokdo zažil obě varianty, aby objektivně posoudil, co je lepší...

Za sebe mohu říct, že se snažím chovat férově a nepřetvařovat se a mám rád (a asi i vyhledávám) lidi, kteří se vůči mně chovají stejně. A to i za cenu, že v některých chvílích tato vzájemná upřímnost jednoho z nás zabolí, že vznikne třeba hádka. Protože zase díky té upřímnosti a férovému jednání se všechny vzájemné problémy lépe a rychleji řeší...

Možná je to trošku i z pohodlnosti, asi by mne nebavilo si stále pamatovat, co jsem komu nalhal...

eternal*
hodnocení

Děkuji, o to tak ani nejde, jde spíš o to jestli být šťastný a být sám sebou, mít dobré přátelé a chudý život nebo na to zapomenout, být bohatý ale s falešnými lidmi okolo. Zase si říkám že bez peněz bych neměl nic, peníze jsou prostě důležité. Ale.. Ten pocit samoty. Už nevím co dělat.

hop®

Pro někoho jsou důležitější peníze a bezproblémové žití. Pro jiného je důležitější čisté svědomí a opravdoví přátelé. Já jsem si zvolil a nelituji toho. Vaši volbu za Vás nikdo nevyřeší. Vy už jste si zvolil a cesta zpět nebude jednoduchá, pokud se k ní rozhodnete. Už jste si příliš zvykl na peníze a "úspěch". Ale pokud o návrat do života mezi upřímnými a férovými kamarády opravdu stojíte, přeji Vám, aby se Vám to povedlo.

magdalen*

bohatý,či chudý bude šťastný, nebo nešťastný. jaký si to uděláš, takový to máš.myslet na to, že svítí slunce, nebo prší a já jsem tu. pak nezáleží na tom, kolik mám v kešeni, stačí rohlík a voda z potoka

hodnocení

0x

souhlasím s Kolikoli - nešlo by práci a pracovní přátele držet odděleně od soukromého života a přátel - a ty si postupně hledat a vytvářet? nebo máte tak vysokou a důležitou pozici, že to nejde oddělit? pak je volba jenom na vás, kdo nezažil, může těžko radit...*nevi*

hodnocení

0x

Tak tohle je ukázka rčení: Dobré bydlo pálí. Místo abyste si užíval, tek rozebíráte a řešíte.:D Jaký jste doopravdy? Surový, nerudný, netaktní? Zkuste být tedy podle své nátury. Jen se obávám, že pak budeme číst, jak vám nikdo nerozumí, jak jste sám, jak vás nikdo nemá rád, jak nemáte práci a jestli nevíme o dobrém psychiatrovi.*uf* Několikrát jsem v životě slyšela větu: Ty ses změnila! Ano, změnila, nemohu být stejná, jako když mi bylo 17roků. Navíc, jinak se budu chovat mezi fotbalisty, jinak mezi důchodci, jinak v kostele. A přesto nebudu schizofrenik.;) Něčemu takovému se říká sociální inteligence. Přeji vám hodně štěstí a přestaňte řešit!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]