Nejste přihlášen/a.
Pravděpodobně ne. Podle mých informací nejde o pracovně právní vztah s pracovní smlouvou, ale o podnikání jako OSVČ se smlouvou mandátní (proto nemůže jít o výdělek, nýbrž o zisk).
Rozhodně nedoporučuji podepisovat mandátní smlouvu, aniž byste si ji důkladně pročetl/a, ještě lepší by bylo si smlouvu vyžádat k prostudování a zkonzultovat ji s právníkem.
doplněno 25.08.12 00:13:Pro představu:
Je to jako s téměř každým dealerským prodejem profláklého a předraženého zboží (tak, že v ´krámě´ je neprodejné) - máš-li schopnost přesvědčit lidi, aby na předváděčku vůbec přišli, máš-li pak schopnost lhát a obelhávat dost přesvědčivě, aby ti na koupi kejvli, vyděláš. A máš-li na to žaludek... Zařízení si živnosti je jen formální prkotina...
Jen pro info - nedávno jsem na jedné takové předváděčce - shodou okolností, byl (nějak jsem neměl co dělat, či co). Slíbený dárek v hodnotě 500,- Kč, reprezentovaný něco v reálné maloobchodní prodejce cca 30,- Kč, jsem dostal, vypil jsem kafe (docela dobré) a trochu ´kohoutkovky´, ochutnal kousek masa, kousek zeleniny (obé jedlé) a pokus o frappé (trapný pokus, nechutné). Pak se baba docela snažila - z původního odhadu, že mi prodá nejdražší sadu,posléze ślevila´ na sadu nejlevnější, dokonce na nějaké splátky (to už jsem byl znechucen do té míry, že jsem ji ani nenechal popovídat o úžasně výhodném ´splátkování´) a šel jsem... Potěšen pohledem na protáhlý obličej prodejkyně a faktem, že protentokrát se snažila nadarmo a zadarmo - vlastě zadarmo ne - ještě musela zaplatit za spotřebované suroviny a ´dárek´ - sice jen pár korun, ale přece - není důležité, že nemám hlad, důležité je udělat škodu - takovýmto lidem určitě! Koneckonců - ona oslovila mne (ne já ji) - a s úmyslem mne připravit o peníze za protihodnotu ceny velmi diskutabilní...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.