Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
v listopadu mi bude patnáct a tak nějak začínám přemýšlet, že nějaký ten peníz navíc by se hodil. A trávit celé prázdniny doma, i když budou zase až za rok, to za moc nestojí. V patnácti už vás na brigádu přijmou, když už máte tu občanku.
Chci se tedy zeptat - jaká je nejlepší brigáda pro patnáctiletou dívku? Jestli třeba točit zmrzlinu, nebo už třeba obsluhovat v restauraci? Napište mi sem prosím své zkušenosti. Bydlím na Vysočině. Poraďte mi prosím pro případnou budoucnost.
Děkuji
Většinou je to tak, že pro mladou holku je nejlepší ta brigáda, kterou sežene. Většinou není moc na výběr.
Jinak moje zkušenost je, že i za stejnou práci se u různých firem dostává hodně rozdílný peníz, takže to takhle podle ěm říct nejde.
V restauracích bývá ěnkdy šance vydělat si na dýškách, ale ne vždy - brigdníci často nemohou kasírovat. Pak aspoň ale odpadá hmoná zodpovědnost, což je taky fajn.
Z mé zkušenosti to takhle říct nejde, co je lepší, než něco jiného...
doplněno 24.08.12 22:41:Prostě včas začni schánět a až seženeš něco za slušný penz, buď za to ráda.
doplněno 25.08.12 00:40:Jinak často se tou dobou dělají úklidové práce, vybalování zboží případně hlídání a rovnání věcí ve větším obchodě, např. s oblečením, práce ve fastfoodech, ochutnávky, hostesky at.
Táboroví vedoucí mají odpovědnost za svěřené děti, takže také až od 18 let, navíc by měli mít složeny zkoušky, zdravotní průkaz, potvrzení lékaře o způsobilosti pro práci s dětmi, ... Dříve bylo možné jezdit na tábory jako instruktoři (od 16 let plus zkoušky), ale mám dojem, že se na instruktorech už také šetří...
doplněno 25.08.12 00:38:Pro patnáctileté mne napadají v pohostinství spíše pomocné práce v kuchyni, úklid apod. (bez práce s hotovostí),...
Teoreticky je možnost po ukončení ZŠ a po dovršení 15 let někoho zaměstnat, ale moc prací pro lidi bez vzdělání a praxe asi nebude.
Co třeba zkusit se v okolí dohodnout o pohlídání dětí, nabídnout starším lidem nákupy nebo pomc v zahrádce, ...
Napadlo me,ze bys mohla o prazdninach jit na brigadu do nejakeho taboru jako vedouci nebo nejakej ten zastupce ale nevim jestli se za to plati...
Plat bývá velmi malý, takže většinou tak pokryje to, co si tam ti lidé na přilepšenou koupí k jídlu a pití. Navíc tábory vžy potřebují i dost lidí nad osmnáct. A navíc číslo 2: většina zaběhlých a dobrých táborů nebere lidi ůz venku", ale jako vedoucí si bere osoby, které s nimi dřív jezdily na tábory a nyní už vyrostly.
No a co jít takhle do nějakého toho restauračního zařízení umývat nádobí nebo loupat brambory a tak? Nebo sousedovi poséci trávník, nemohoucí sousedce pomoci s hlavním úklidem či takhle reklamní letáky poroznášet :D
Všechno jsem samozřejmě myslel za peníze Konkrétně třeba ten úklid není špatný, pokud bydlíš v paneláku.
Já jsem pár let umývala okna na benzinkách a hodně do odporučuji! Když jsem měla sukni a milý úsměv, za den jsem si vydělala v Brně i 1000,- kč. V menším městě tak 500 ,-. Samozřejmě je ale potřeba získat potřebný grif, abys okno umyla dobře a ne jen tak pošmrdlala
Nevýhodou je, že je to brigáda závislá na počasí, když prší, umývání nemá smysl. Ale vyplatí se, většinou je o prázdninách krásně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.