Mléko je pro děti nevhodné?

Od: Datum: 24.08.12 21:40 odpovědí: 45 změna: 26.08.12 17:08

Tak jsem se dnes dozvěděla,že krabicové mléko je absolutně nevhodné pro děti,přímo škodlivé.Jenže co jim dávat,když mají rádi mlíko,prosím poradte..


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: skye®
Datum: 24.08.12 21:42
 

A kdepak jste se to dozvěděla?

 
Od: mowla*
Datum: 24.08.12 21:45
 

To je zase nějaké JPP? *smich* - HOAX, jinými slovy?

Krabicové mléko určitě není ideální, aleže by přímo "škodlivé"? *smich*

BTW - čerstvé mléko je čerstvé... ;)

doplněno 24.08.12 23:11:

To Kejmilos: I obarvená voda z ´hranatýho vemene´ je pro zdravého člověka lepší volbou, než ´umělohmotné´ vitamíny rozmíchané v roztoku z geneticky modifikované soji...

*smich*

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.08.12 21:46
 

On je dost rozdíl mezi krabicovým a krabicovým trvanlivým mlékem.

Pokud má krabicové trvanlivost 5dnů, tak to snad ještě může být mléko.

Pokud je to ale trvanlivé mléko s trvanlivostí 3měsíce, tak je to voda obarvená na bílo. A toto bych nedal pít ani kočkám.

 
Datum: 24.08.12 23:42
 
avatar

Tak s tím zrovna nesouhlasím. Aby se výrobek mohl jmenovat "Mléko", nesmí obsahovat žádná dochucovadla ani konzervanty. Trvanlivost mléka se docílí záhřevem na teplotu až 150 °C na dobu max. 2 sec a následným rychlým ochlazením se docílí prodloužené trvanlivosti. Jedná se o UHT záhřev. UHT není pasterizace, ta se u mléka provádí na teplotu klem 72 °C na dobu min. 15 sec. Pasterizací se ale nedocílí takového prodloužení trvanlivosti, jako právě UHT záhřevem. Tedy mléko z krabice uznačené jako trvanlicé nejčastěji najdete v krabicích od výrobců TetraPak nebo Combibloc a neobsahuje žádné konzervanty.

 
Datum: 24.08.12 21:46
 
avatar

Pro ty uplne nejmensi deti neni nejvhodnejsi, ale ze by vylozene skodilo to ne. Jak stare mate na mysli deti?

 
Od: jarmulina
Datum: 24.08.12 21:55
 

Možná se budete divit,ale v lékarně.Konzultovali jsme variantu sušeného mléka vhodného pro děti nejlevnější vyšel sunar, myslím dvojbal.2x400g něco kolem 180 kč,ale i tak je to síla kupovat dětem nějak častěji,no nevím pak bude jen vítr v kapse teda v peněžence:D

Od: jarmulina
Datum: 24.08.12 22:00
 

Když naleju úplně to nejlevnější mlíko kočkam ani se ho nevšimnou tak už jsem ho přestala kupovat.Prý je 5 bílých jedů:bílá mouka,mliko,cukr a na ty dvě si už nevzpomínam*ee*

Datum: 25.08.12 11:55
 
avatar

do jedů plním sůl

 
Od: rv
Datum: 25.08.12 07:31
 

Ono každé jídlo je jed, který vás nejpozději do sta let otráví. Jinak vyměňte včas lékárnu, pokud vás zásobují takovými alternativními nesmysly.

 
Od: bena*
Datum: 24.08.12 21:55
 

My kupujeme mlíko jedině od místního farmáře, to je plnotučné (kolem 4%).

Mlíko z krámu, co má dlouhou trvanlivost je mrtvá bílá voda, takže žádné živiny z něho nejsou. Lepší to je s mlíkem z krámo, co má krátkou trvanlivost, ale už je taky trošku ošetřené. Pokud ochutnáte mlíko přímo z nějaké farmy, tak už do huby nevezmete mlíko z krámu, protože Vám to jako mlíko připadat a chutnat nebude.

Nikdy ale nebylo prokázané, že by bylo mlíko z krámu škodlivé, maximálně nějaké mléko v prášku, to může obsahovat různé škodlivé emulgátory, konzervanty, apod. V Číně do toho dokonce dávali olovo.

Kdyžtak skočte na www.emulgatory.cz a tam si můžete najít seznam všech éček, je tam i sekce nebezpečná éčka. Na sesterském webu www.chemievjidle.cz najdete přímo seznam potravin, co která obsahuje.

 
Datum: 24.08.12 22:32
 
avatar

Já konzumuji mléko z krabice od dětství a ještě jsem nezemřela, takže škodlivé být rozhodně nemůže. Určitě je lepší mléko, co má kratší dobu trvanlivosti, ale zase se rychleji kazí a určitě je to znát i na ceně. Co si budeme povídat, cena je přece jenom v dnešní době zásadní. Ale pokud nikdy neokusíte mléko z farmy, nebudete vědět oč přicházíte, protože nebudete mít srovnání. Ale zase zaplatíte daň vyšší ceny. V supermarketu máte jeden litr mléka, či obarvené vody, když to tak chcete nazývat, za cca 10 Kč. Když máte čtyřčlenou rodinu, u které každý člen rodiny pije mléko, výdaje za něj jsou i tak vysoké. Kolik stojí farmářské mléko? I kdyby bylo srovnatelné ceny, ne každý má farmu za rohem a dnešní benzín leze k 50 Kč za litr... S nízkým platem si rozmyslíte, zda budete pít farmářské neošetřené mléko nebo zaplatíte elektřinu a vodu.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 24.08.12 22:37
 
avatar

Ano dozvěděla jste se spravnou věc co se týka krabicového mléka(tedy kravského),jen bych přidal,že je škodlive nejen pro děti,ale i pro dospělého člověka...bližší informace o teto problematice lze určitě najíd na netu...

Doporučuji vyhledat jako nahradu tyto výrobky,osobně je uzivam jako nahradu... http://www.apatykarka.cz/sojo…ic-plus-350g-vit-vap-lec-krab

Ještě maličkost pro zamyšlení...totiž člověk je jediný savec,který pije mléko jiného savce,řek bych,že nikde jinde v přirodě se toto neděje...tak jen tak...;)

 
Datum: 24.08.12 23:05
 
avatar

Pokud vím, tak mléko, a to jakékoli, škodí člověku, když má nesnášenlivost na laktózu, tj. střevo neumí mléčny cuk trávit. Ano, pro tyto lidi je kravské mléko nehodné, ale nevidím důvod, proč by ho nemohli pít ostatní "zdraví" lidé. Kdyby bylo kravské mléko tak škodlivé, jak píše Kejmiloš, tak proč by se prodávalo v obchodech, proč by ho lidé pili? A prosím nedělejte tady reklamu na nějaké sojové mléko, kdoví, co je do něho přidáno, z jaké sojy se vyrábí, geneticky upravované? Člověk byl a bude vždy výjimečný, jako jediný pije mléko/mléka jiného savce/savců, ale také jako jediný mluví artikulovanou řečí a píše.

 
Datum: 25.08.12 07:50
 
avatar

Dobrý den,

nechtěl sem reagovat,ale nakonec jsem se rozhodl,že ano.:) Prostě co člověk to názor.Zde na poradte to beru tak,že zde odpovidaji lide svymi nazory,ale sem tam s objevi clovicek,ktery tento nazor nezdíli.Je to v pořadku,Ale nejsme zde o tom,abychom se pretohovali kdo ma vlastne pravdu.Pravdu si vzdy musi najid v našich odpovědím... TAZATEL ;)

1.odpovídal sem pani k dotazu dle sveho uvažení,ale nikomu nic nevnujcuji

2.nedělam reklamu sojovemu mleku,ale podal jsem pouze jako informaci,že toto mleko se pouziva jako nahrada za kravske mleko

3.ma uvaha byla jen uvaha o piti mleka člověka,tudíž at si každy uděla svuj usudek,jen malickost pro zamyšleni...nedělejme z komara velbloudy,nic víc...

4.jak sem již zminoval,tak na netu je mnoho psane o škodlivosti kravskeho mleka na lidsky organismus,tak jako uzivani cukru,alkoholu,cigaret a jinych navyku,ktere člověk přijal jako samozřejmost...a jsou v prodeji,tak jako tzv.léky,kterymi jsou tzv.léčena třebas starší populace v naší zemi...několika krabicemi leku,chemii...to nedokaze přece nikoho vylecit...atd

5.vše je obchod,byznys...

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 25.08.12 08:50
 
avatar

O nevhodnosti kravského mléka jsem se před časem také dozvěděla. Má to své opodstatnění, něco již naznačuje rádce Kejmilos.

Kdo chce, najde si více informací a bude se jimi řídit. Jiný mávne rukou a bude mléko běžně konzumovat.

Já zvolila jakousi střední cestu. Za sebe tedy doporučuji:

Mléko zahleňuje. Nepodávat tedy při nástupu a v průběhu viróz.

Žebříček kvality (já kupuji jen 1 a 2):

1. od farmáře nebo z mlékomatu

2. v jednoduché papírové krabici s trvanlivostí několika dnů

-

3. v plastové lahvi s trvanlivostí několika týdnů

4. v pevné krabici s trvanlivostí několika měsíců

Mléko z mlékomatu stojí 15 Kč za litr. Dá se spotřebovat do poslední kapky. Lehce zkyslé je ideální na zadělávání těsta, někdy nechám záměrně zkysnout a mám tvaroh.

Je škola, že při zavádění mlékomatů se mlékárenské firmy semkly a ústy hlavního hygienika poplašily veřejnost, že pití nepřevařeného mléka z mlékomatu ohrožuje zdraví. Většina mléka totiž končí v zalitých polévkách, omáčkách, kaších, v pečivu...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.08.12 09:23
 
avatar

Děkuji Bimbam...;)

děkuji zato,že takto reagujete...děkuji zato,že se najde člověk,ktery dokaže použit svuj jeste zdravy usudek...

Vždy sem zastancem středni cesty,,ta se pak odraží na naši pohodě,tedy zdraví...

Doufam jen,že sem nebyl pochopen jako odpůrce piti mleka,to ne.

Ale chci byt pochopen jako odpurce masoveho konzumovani těchto produktu a bráti to jako samozřejmost...

hola hej,pěkny den*tuc*

 
Datum: 25.08.12 11:52
 
avatar

To je velmi dobrá odpověď*palec* Pod to se podepisuji a dodávám, že většinou kupuji mléko právě z mlékomatu.

 
Datum: 25.08.12 21:24
 
avatar

Proč by mlékárenské firmy a hlavní hygienika plašily jen tak ty lidi? Nebude na to přece jenom něco pravdy? Jíte syrové maso a vejce, jestli ano, klidně si můžete dát i syrové mléko...

 
Datum: 25.08.12 11:54
 
avatar

Pokud mají děti rády mléko, tak jim dávejte mléko z lahve, nejlépe selské, čerstvé, s červeným uzávěrem. Nejlepší je z farmářské prodejny. Já mléko miluji ve všech formách a nemám žádné následky. Piju ho celý život. Čerstvé, kysané, podmáslí, kefír, acidofilní, kozí mléko, kozí kefír, atd..

Vyzkoušené mám mléko z farmy rodiny Němcovy. Když se ho člověk napije, tak ví, že pije mléko a ne obarvenou vodu. Kdo pochybuje, ať si udělá pokus. Koupí si krabicové a čerstvé a zkusí je obě porovnat. To krabicové má v sobě divnou příchuť.

Když už krabicové, tak jedině plnotučné.

Nyní v létě je dobré na zahnání žízně naředit jakýkoliv zakysaný výrobek z mléka čistou vodou podle chutě, třeba půl na půl. Já si tak naředím i podmáslí.

 
Datum: 25.08.12 12:21
 

Nevim co je na tom pravdy,ale je fakt ze krabicove neni dobre,je to takova nahrazka.Nejradeji kupuji konvicky v Bille,nebo proste ne trvanlive mleko.

 
Od: kolo*
Datum: 25.08.12 12:23
 

Plno hloupých lidí kupuje krabicové mléko,které je vysoce zahříváno/UHT/ a nízkotučné mléko je plné humusu.Lepší je mléko v lahvi,nebo také v krabici ale čtvercového půdorysu nebo biomléko,tam je pasterizace jen 72stupňů.Ostatně jak je zahříváno si každý může přečíst na obalu.Bud je tam UHT nabo pasterizace.

 
Od: knopka*
Datum: 25.08.12 13:24
 

Kupuju mléko v krabici a neřeším jestli UHT či něco jiného a hloupá nejsem :).

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 25.08.12 16:05
 
avatar

Knopka: Přesně moje slova, kdyby člověk měl všechno hlídat, "ečka", stabilizátory, UTH, apod., to by pak nemohl jíst a pít skoro nic. Pak lidé řeší, zda je trvanlivé mléko jed a že kouří, to už jed není. Nechápu je.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: jarmulina
Datum: 25.08.12 19:13
 

Víte asi ty nemoci musí po něčem být...kdyby všechny potraviny byly zdravé byly bychom taky zdraví ... *cert*a kouření zavrhuju na plné čáře!Jídlo k životu potřebujeme ,ale tzv.berli nééééé

Od: k2
Datum: 25.08.12 19:20
 

kdyby všechny potraviny byly zdravé byly bychom taky zdraví

Teda doktor ci specialista na potraviny nejsem, ale toto je velice mirne receno hodne jednoducha predstava o svete...

 
Od: jarmulina
Datum: 25.08.12 15:51
 

Nejhůře jsou na tom asi lidi na vesnici jako u nás -farma žádná a mlékomat daleko achjo*plac*

Datum: 25.08.12 15:53
 
avatar

Zajímavé, přítel je také z vesnice, mlékomat je hned ve třech okolních vesnicích, a v nejbližčích dvou městech taktéž...

doplněno 25.08.12 15:54:

A já jsem z města a u nás žádný mlékomat nenajdete.

 
Datum: 25.08.12 20:56
 

Mléko kupuji jen v mlékomatu na místní farmě. Dcera ho měla poprvé tuším v necelých dvou letech (převařené). Převařovali jsme asi měsíc, ale teď už ho pije tak jak ho dovezu... (dcera má aktuálně necelých 28 měsíců) a absolutně v pohodě. Doslova se po něm může utlouct.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 25.08.12 21:20
 
avatar

Gotrekzagary:

Vedoucí epidemiologického odboru Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Jitka Luňáčková řekla, že lidé přiznali, že mléko po nákupu z automatů nepřevařili a konzumovali jej v syrovém stavu. Na všech automatech je přitom uvedeno, že se má nakoupené mléko před konzumací převařit. Střevní potíže po konzumaci tepelně neopracovaného mléka způsobuje bakterie Campylobacter jejuni, která je považována od sedmdesátých let minulého století za rizikový potravinářský patogen a podle některých odhadů je původcem přibližně dvojnásobného množství případů střevních onemocnění než známější Salmonella. K infekci stačí minimální množství bakterií. (zdroj: http://aktualne.centrum.cz/ek…nakupy/clanek.phtml?id=659332)

To jste tedy odvážný, pro dobrou chuť mléka riskujete zdraví své dcery. Pokud ještě není nemocná, neznamená to, že v budoucnu nemůže po konzumaci nepřevařeného mléka onemocnět.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 25.08.12 21:59
 

Milá Anzionko...

děkuji za upozornění. O některých upozorněních hygieniků si myslím své (obzvlášť poté, co se ten celorepublikový navezl do mlékomatů pod tlakem mléčné lobby a spousta mlékomatů díky bezdůvodné panice spotřebitelů zmizela).

Osobně tohle mléko bez jakékoliv tepelné úpravy piju po litrech už spoustu let. A pokud jsem měl někdy po mléku střevní potíže, bylo to vždy po té obarvené vodě z krabice (když jsem ji musel v nouzi koupit).

A jen tak na okraj... i kdybych chtěl začít převařovat, tak to můžu rovnou vylít, protože převařené mléko dceři nikdy nechutnalo a dostali jsme do ní sotva pár hltů a víceméně z donucení (končili jsme se sunarem a chtěli jsme přejít na kravské mléko). Poté co ochutnala nepřevařené, ho pije po hrncích a sama ho vyžaduje.

 
Datum: 25.08.12 22:04
 
avatar

OK, jen jsem vás na to upozornila. Já bych nepřevařené mléko nepila, i kdyby bylo chutnalo výborně, když nejím syrové maso a vejce, nepiji ani syrové mléko. Ale každý si o sobě může rozhodovat sám, nikoho nenutím přestat pít syrové mléko. Anzionka.

 
Datum: 26.08.12 10:58
 

V pořádku, já to tak také beru. Nikomu svůj názor nebudu vnucovat a naprosto souhlasím s tím, aby si o sobě každý rozhodoval svobodně sám.

Asi mám v sobě něco z prapředků, protože já si naopak např. na tataráku pochutnám... ;)

Promiňte, ale neodpustím si jednu otázku (byť trošku off-topic). Když připravujete třeba sekanou (karbenátky, apod.) nebo játrové knedlíčky... nikdy neochutnáte, abyste zjistila, zda je jídlo dobře okořeněné? Moje manželka třeba ne, takže tyhle jídla u nás připravuji já, protože mi ochutnání nevadí (právě naopak...).

Gotrek

 
Datum: 26.08.12 00:52
 

no buď použijte lahvové, nebo žádné. kolega mi řekl, že lidi jsou jediní savci, kteří požívají mléko v dospělosti. já jsem se snažila nacpat do dětí mléko, protože tvrdili, že je potřebné k růstu kostí, zubů atd

Dnes odborníci zas říkají, že mléko není až tak zdravé. Co si vybrat? Když ho mají rádi, kupujte lahvové

 
Od: hop®
Datum: 26.08.12 00:57
 
avatar

Kočka není savec? ;)

 
Datum: 26.08.12 11:32
 

a viděls kočku pít mlíko, chytrolíne

 
Datum: 26.08.12 13:27
 
avatar

Já jsem viděla ve svém životě několik koček pít kravské mléko, dokonce i to krabicové.

 
Datum: 26.08.12 01:14
 

no to jste mně dostali. já si myslela, že to jen problém, krabice, či sklenice. Nevím, jak s krabicema, ale lahve čistí louhem. To mně stačí. Zkusila jsem mléčné výrobky od farmáře "vezeme vám mléko" a nic mi to neřeklo. Odpírat dětem, co jim chutná, nemá smysl. Ať je to zdravé, nebo není. Kdo ví?

 
Datum: 26.08.12 08:11
 
avatar

Protože mi chybí ta správná odpověď,tak vám to snad uvedu na pravou míru.

Krabicové mléko s dlouhou trvanlivostí,je opravdu dobrota.A to doslova.Je složeno převážně z vody,soji a nějaké umělé bílkoviny.Pokud obsahuje mléčnou bílkovinu,tak jen nějaké vypláchnutí z kotle.Nejlepší složka trvanlivého mléka je fosforečná sůl.jejíž základ se dává do hnojiv,pracích prášků,ropných produktů a výbušnin.Není to můj výmysl,ale fakt,že jsem v takové chemičce dokonce pracoval.Vím,jaké firmy tyto jedy odebíraly a od té doby se vyhýbám co nejvíc potravinám,které tyto dobroty obsahují.

Navíc trvanlivé mléko s dvouletou zárukou bude luxus mezi jedy.A nejen to.Pokud rozkucháte krabici,najdete v zalepeném rohu údaj,kolikrát se vrátilo k výrobci na převaření.Může to být až 4,x.Takže není problém,že pijete blivajz 8,let starý.

Já osobně piju s celou rodinou mléko kravské,plnotučné,neředěné,tepelně upravené na 70.stupňů a šokem zchlazené domácí produkce.Momentálně k mání za 12,kč litr.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 26.08.12 10:59
 

Proboha... nešiřte tu ten několik let starý hoax o několikrát převařeném mléku...

http://www.hoax.cz/hoax/recyklovane-mleko/

 
Datum: 26.08.12 12:58
 
avatar

Na nějaký hoax jsem vůbec nemyslel.Vím,co je dobré a žádné blivajzy do mne prostě nedostanete.Zvláště trvanlivé mléko.Bohužel,ani naše kočka se toho nedotkne.

 
Datum: 26.08.12 14:03
 

Ale já Vás přece nic nenutím pít... a určitě ne krabickové mléko, když si sám kupuji mléko z farmy.
Jen jsem Vás upozornil, abyste nešířil ty nesmysly s mnohonásobně převařovaným mlékem... viz cituji část Vašeho příspěvku: "Pokud rozkucháte krabici,najdete v zalepeném rohu údaj,kolikrát se vrátilo k výrobci na převaření.Může to být až 4,x.Takže není problém,že pijete blivajz 8,let starý."
 

 

Datum: 26.08.12 13:18
 
avatar

Arakain77:
Jak jste přišel na to, že trvanlivé kravské mléko v krabici je složeno z vody, soji a umělé bílkoviny? Toto dojí kráva? Složení kravského mléka je následující (ať již krabicového nebo farmářského) : voda, bílkoviny, tuky, cukry, mastné kyseliny, cholesterol, stopové množství selenu, vitamín C, A, E, B6, B12 atd (zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kravsk%C3%A9_ml%C3%A9ko#Pr.C5.AFm.C4.9Brn.C3.BD_obsah_l.C3.A1tek_a_miner.C3.A1l.C5.AF) Žádnou fosforečnou sůl na obalu mléka nemohu mezi ingrediencemi najít. Pracoval jste v chemičce, ne v mlékárně!
K vracení mléka a číslu na krabici. Toto číslo se tam tiskne, hned jak je mléko do krabice natočeno, jak by se poté následně upravovalo? Jak je jasné z odkazu výše, jde pouze o fámu. Píšete, že pijete mléko tepelně upravené při 70 °C a poté šokem zchlazené, to je v podstatě jako pasterizace, takže mléko ma kvalitu jako to z krabice, jen si nalháváte, že pijete čerstvější a zdravější mléko, které stojí 12 Kč za litr + peníze za ohřev.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 26.08.12 13:31
 
avatar

A vůbec,pijte si,co chcete.já si budu pít taky svoje.

Hlavně všem tvrďte,jak je mléko z bkrabice lahodné.

Zdar,jdu na pivo

 
Datum: 26.08.12 17:08
 
avatar

Ano, já si budu pít co chci a vy také. Nikomu netrvdím, že je mléko z krabice lahodné, ale ani nevychvaluji farmářské nepřevařené mléko. Problém se musí řešit ze všech stran.

PS: Ne pro vás Arakaine77, ale pivo se také pasterizuje, ale za chvíli bude módní pít i syrové pivo.

 
Datum: 26.08.12 13:24
 
avatar

To vždycky když starší začnou s tím, jaký měli mlíko a tvaroh a syrovátku a že ve smetaně stála lžička a nespadla a krajíc chleba se sádlem a pětiletá slepice, která dala polívce sílu, a po ránu hrnek podmáslí a že to dnešní lidi vůbec neznaj, tak si myslím, že by dnešním lidem bylo blbě spíš z tohodle, než z dnešních "hnusů" :)

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.