Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyjít s tátou?

Od: thessinka* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,chtěla bych se zeptat..S mým tátou nemáme moc dobrý vztah a já to chci napravit..Třeba když jsme spolu sami,někam jenom s ním jedu je uplně v pohodě a hodnej,ale jen co je u něj mamka a sestra je furt na nervy (Je cholerik) ,řve atd.Třeba když mu za něco chci dát pusu na tvář řiká "Tfuj.." Zdá se mi,že s moji sestrou vychází líp,ale nechápu jakto.Chtěla bych s ním mít opravdu dobrý vztah dcery a otce.nevíte jak na to?:(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj, nenapsala jsi svůj věk. Tam se to totiž věkem hodně mění, já jsem si vztah ke svému otci vylepšil až tak od dvanácti let.

Víš, to třeba vůbec nemusí být tím, že by tě neměl rád, ale v dnešní době jsou takové starosti s vlastní existencí, se zaměstnáním a s financováním rodiny, že to může být i jeho povoláním. Představ si, že je v zaměstnání celý den ve stresu a třeba mu šéfuje někdo mnohem mladší. Takže se už ani nedokáže uvolnit a starosti si přenáší i domů.

A určitě se ti jen zdá, že s tvojí sestrou vychází líp. Spíš je to proto, že si všeho moc všímáš.

Ale pokud je to natolik neúnosné, klidně, až spolu zase budete někdy sami a bude pohodová nálada, se s ním o tom pobav. Rozumný a normální člověk by se nad sebou zamyslel, kdyby mu dcera něco takového v klidu a s úsměvem řekla, protože si to třeba ani neuvědomuje. A kdyby sis na to netroufla, zkus se se svými obavami svěřit mamince.

Jo, a to -tfuj... to bylo snad jen z legrace, který táta by nebyl rád, kdyby ho jeho dcera objala a dala pusu.

amelikaame*
hodnocení

0x
Mozna jen dela drsnaka pred mamou,...zkus si o tom s maminkou promluvit...potom mozna i s nim..

itan71*
hodnocení

0x

Nechci odrazovat ale já to měl taky špatný s otcem,stále se mu něco na mě nelíbilo hlavně v mladším věku když jsem za starého režimu měl dlouhé vlasy(mám 41roků) a nejen to,lezlo mi to na nervy.Mám bráchu o 3roky staršího ale oni se neustále scházeli a schází.Po dlouhých letech jsem to vyřešil,bylo to po jeho oslavě padesátin,(1998roce) zmizel jsem a od té doby jsem ho neslyšel a nevyděl.(Vím o něm téměř vše mám známosti kteří mě informují.)

Myslím že by bylo dobré se vdát(pokud je na to věk) a většinou se to spraví protože se nebudete vidět denně a bude to vzácnější.

olinlitomericko
hodnocení

0x

Nevím kolik je tvému tátovi, nevím kolik Ti je (tipuji na 12 až 14) a jestli jsi jeho vlastní dcera, ale když tvůj táta od tebe nechce pusu (třeba v nevhodný okamžik), tak mu ji nedávej...Já ty pusy taky zrovna od "cizích" nemusim (kromě přítelkyně). Naopak je vidět, že když jste spolu sami, že je asi v pohodě tak se jen PŘETVAŘUJE. Vypadá to, že je hodně mladý a životně nezkušený . Před maminou a segrou dělá vzteklouna a přitom takovej neni. Člověk musí dozrát-zrozumět-vědět co přesně chce, čemu dát v životě přednost- jestli autu, počítači nebo dětem. Jo taky to vypadá, že ho trochu zlobíš (neposloucháš, nepomáháš s úklidem nebo se neučíš tak, jak by si rodiče představovali). Každý táta a máma by měli vědět, na co stačíš fyzicky a psychicky a pokud to nevědí, nejsou vyspělí oni. A další: Současná doba, za kterou můžou současní neschopní politici (24.08.2012), tlačí obyčejného člověka, který má malou výplatu a hodně práce, je unavený a znechucený prací k "výbuchu nervů". Dalším důvodem může být, že Tě chce táta naučit vážit si věcí, které Ti koupí, aby sis je šetřila a nerozbíjela je. Když zjistíš jeho znamení zvěrokruhu (beran,blíženec, býk, rak, lev, pana nebo podobně) dozvíš se také dost o jeho vlastnostech.

martinaa*

I kdyby dcera byla nevlastní, tak rozhodně není "cizí". Je to rodina, i kdyby vyženěná.

K dotazu - táta je taky nervní, když je u něj máma, protože ta ho za něco pořád sekýruje a je nespokojená. Táta je pak podrážděný, to je jasné. Pokud uvidíš, že má takovou náladu, tak mu pusy jednoduše nedávej, sice "tfuj" by říkat nemusel, ale neříká to jen z legrace? Nejspíš jsi ve věku, když každé slovo rodičů otáčíš proti sobě a přijde ti, že tě nemají dostatečně rádi a pořád jim na tobě něco vadí. Ono to přejde:)

A říkáš, že máš pocit, že sestru má raději. Ta je mladší, starší? Jak se ta větší náklonnost projevuje? Není to jen tvoje představa? Zamysli se:)

A možná, že se ti to jen zdá, že je tvůj otec odtažitý, který chlap by nebyl rád, když mu dá pusu dospívající ženská, i když je to dcera...*smich*

Pamatuji si, jak můj otec byl docela hrdý na to, že třeba vede moji sestru do tanečních a může si s ní zatancovat, nebo spolu třeba vyrazili na taneční zábavu, kde mu dělalo strašně dobře, když se ho známí ptali, jestli je to jeho dcera nebo milenka...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]