Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítel se chová fakt divně

Od: petra123456 odpovědí: 7 změna:

Ahoj, už nevím co s tím. Mám přítele 4 měsíce. Vídáme se docela často (1x -3x týdně). Problém je v tom, že se nechová v rámci možností \normálně\. Říkám mu přítel, ale vlastně nevím, jestli jím opravdu je. Když jsem se ho ptala, jestli spolu tedy chodíme, když se vídáme už tak dlouho, tak mi na to řekl, že by řekl, že se spíš stýkáme. Prý když je nám spolu dobře, tak ať spolu jsme, že nechce žádný - známe se 4 měsíce, máme vztah!? - tak co si mám o tom myslet? :( většinu volného času trávíme spolu, mazlíme se a z něho vyleze tohle? Problém je i věc další - zdá se mi, že si ode mě drží hrozný odstup, nikdy nic neřekl o své rodině...jen vím, že ji nesnáší...ani nevím jména jeho rodičů...nevím vlastně o něm nic...vůbec nechce komunikovat, vždy jen mluví o práci, sem tam o kamarádech a takových všeobecných věcech...když spolu jdeme na procházku, tak mu musím ruku dát já, protože on mi jí sám nedá...cítím hrozný odstup ode mě, i když říká, že mě má moc rád...pusu mi dá jen, když odjíždí ode mě domu. Včera jsem se jen tak během konverzace na icq zeptala Co doma? jeho odpověď byla -? - říkám - tak snad mi taky něco řekneš ne? - neodpověděl...změnil úplně téma...

Pořád se mě ptá jen na moje morče :D tohle fakt neni normální...dostalo mě, když před pár dny mi napsal Co děláš? a druhá otázka Co morče? ani ho nezajímalo, jak se mám nebo tak, ale hlavně co morče, dokonce jsem mu musela poslat i fotky...neptá se mě ani na moji rodinu nic...už nevím co dál...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Bavíte se jen o běžných věcech jako kamarádi, ruku Vám nedá, o rodině nic neřekne a sám se nezeptá. Sám říká, že se spíš stýkáte.

Připadá Vám, že má o Vás zájem a má Vás rád? Odpovězte si sama a otevřete oči.

doplněno 24.08.12 15:09:

Nebo ještě jinak - záleží, co od vztahu čekáte Vy. Ano, může být nesmělý, nezralý, ale 4 měsíce se vidět každý třetí den a nic, to není úplně normální. Pokud takový "vztah" nechcete, tak ho jednoduše ukončete a hledejte, co Vám vyhovuje. Některé páry bez sebe nedají ani ránu a říkají si všechno, v jiném si každý žije svým vlastním životem. Máte na výběr, vztah není povinný. Můžete čekat, a čekat... a taky se nemusíte nikdy dočkat.

Chlap, co se s holkou doma mazlí a na veřejnosti se k ní nemá, buď lže a nebo ji pouze využívá.

iz*
hodnocení

2x
Otázkou je, zda je to přítel - tak, jak si představujete. Já mám z popisu situace pocit, že mu o žádný vztah nejde.
askmenow*

Zrovna jsem chtěla napsat v podstatě to samé.

Tohle není přítel. Z jeho pohledu se jedná o cosi neurčitého a hlavně nezávazného. Vy v tom vidíte vztah. To je zásadní problém. Doporučuji a) si jasně promluvit o tom, co chcete a očekáváte (což pravděpodobně povede k rozchodu), nebo b) se rovnou "rozejít". Nebo, lépe řečeno, ukončit styky. O rozchod ani nepůjde, když nebyl vztah.

Vy to berete vážněji, než on... budete se akorát trápit a čekat něco, co nepřijde. Nemůžete mu to mít za zlé... prostě jste si to nevyjasnili.

Na vztah musejí být dva.

martinaa*
25.08.12 11:49

*palec**hej*

hodnocení

1x

Zdravím. Petro, chápu, že Vám to vadí. Jenomže nikoho nelze donutit, aby se svěřoval druhému a mluvil o tom, o čem nechce. Asi nemá potřebu s Vámi rozebírat své soukromí. Získat si důvěru druhého někdy trvá hodně dlouho. A pokud on toto nebere jako vážný vztah mezi vámi prozatím, zkuste to respektovat a tolerovat. Třeba se bojí někomu svěřit, či k někomu přilnout. V životě mohl zažít hodně špatného a o tom se člověku i špatně s někým mluví. Dokud si není jistý tím, že jste pro něho ta pravá, myslím, že zůstane uzavřený. Nenaléhejte na něho, stáhl by se do sebe ještě více. Až Vám bude chtít říci o sobě víc, udělá to sám. To, že projevuje větší zájem o Vaše morče, než o Vás, vidím jako větší problém ve vztahu, než to, že se nesvěřuje. Proč to tak je, na to Vám musí odpovědět on sám. Z toho, co píšete, je jasné, že se do vážného vztahu nehrne a drží si odstup. Asi stojí víc o přátelství, než o vztah. Pokud Vy chcete vztah, měla byste si to s ním vyjasnit a neupínat se na něho zbytečně moc, abyste nebyla nakonec zklamaná. Ale i přátelství je prima, pokud to ovšem oba dva cítí stejně. To si musíte vyjasnit především mezi sebou. Takže si s ním o tom promluvte a žádejte upřímné odpovědi. Podle nich se potom zařiďte. Na každém vztahu se musí pracovat, tak přeji, ať se vám to daří.

doplněno 24.08.12 14:56:

PS: Záleží i na tom, kolik je vám let. Může v tom všem hrát roli i ostýchavost a nezralost...Někdo je na vztah připraven dříve, někdo později...

artrosis
hodnocení

0x

Asi jsem poslední, kdo by mohl radit, ale to samý mám já, jenže s holkou. Potkali jsme se, všechno bylo super, vídali jsme se, jeli jsme spolu na víkend, vyspali jsme se spolu, seznámil jsem se s jejíma rodičema, ona poznala moje...jenže před pár týdny najednou že potřebuje pauzu, zpomalit, že musí přemýšlet...no tak jsem jí dal nějakej čas, ale začíná to vypadat, že mě pustí k vodě, protože se prý na vztah necítí. já jí do toho nutit nechci a vlastně ani nemůžu...takže i když jí mám moc rád, asi na ní budu muset zapomenout. A to samý bych radil i tobě. Když už o tebe nemá zájem, kašle na váš vztah, tak by ses měla poohlédnout někde jinde. Chlapů je jak much a určitě se mezi nima najde takovej, kterej ti tvojí lásku bude oplácet. Vím že je to blbý skončit vztah s někým koho miluješ. Ale pokud tvoje city neopětuje, tak zbytečně trápíš nejen jeho (pokud teda má nějaké svědomí), ale hlavně trápíš sama sebe...

marc1
hodnocení

0x

Když přítel nevyhovuje vašim představám, tak pryč s ním. Nesedíte si a je jedno z jakého důvodu. City musí být oboustranné, jinak vztah nemá perspektivu. Ušetříte si tím plno trápéení. Však se najde ten pravý, který o vás bude stát. Nekomplikujte si život, žádný chlap za to nestojí!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]