Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvolání ke krajskému soudu ve věci dědictví

Od: vilem* odpovědí: 2 změna:

dostal jsem se do problému v souvislosti s chybným odmítnutím dědictví, na kterém váznou dluhy. V momentě, kdy si mě soud žádal k výslechu jsem se k tomuto výslechu nedostavil a poslal písemné vyjádření ve smyslu, že se dědictví vzádám. Bohužel, uvedl jsem, že jej odříkám, což nebyla správná formulace a tak jsem byl opětovně dotázán zda mám o dědictví zájem. Opět jsem písemně odpověděl, že se zříkám a odmítám jej, ale bohužel, nevšiml jsem si termínu, ve kterém jsem měl na dotaz soudu odpovědět a svou odpověď jsem odeslal se zpožděním 3 dnů oproti soudem stanovené lhůtě. Nyní mi přišlo rozhodnoutí o usnesení okresního soudu s tím, že jsem byl soudem označen za dědice. Už jsem uváděl, že na dědictví váznou dluhy a to v hodnotě několika milionů korun. obratem jsem se odvolal ke krajskému soudu opět se sdělením, že dědictví odmítám. Nicméně, kontaktoval jsem oddělení dedických řízení a hovor s úřednicí mi vůbec neudělal radost, protože mi řekla, že je možné, že krajský soud rozhodne stejně jako soud okresní...a dědictví s velkými dluhy mi nikdo neodpáře. Máte někdo podobnou zkušenost? Jak se mohu bránit?

Vilém

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jedině právník, páč ten si přečte celý rozsudek.

lenka32*
hodnocení

0x

Dobrý den,

pracuji v advokátní kanceláří v Brně (www.oliva-ak.cz). Váš případ je složitý a bylo by zapotřebí detailně prostudovat jednotlivé soudní přípisy a rozhodnutí. Situaci by bylo možné snad řešit návrhem k soudu, aby rozhodl usnesením o nařízení likvidace dědictví, je-li dědictví předluženo. Pro konkrétní odpověď je nutné znát detailně celý Váš případ. Máte-li zájem, můžete nás kontatovat a nebo jakéhokoliv jiného nejbližšího advokáta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]