Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může ocet ublížit člověku?

Od: ok® odpovědí: 20 změna:

dobrý den, může vypití jedné štamprdly octa ublížit člověku?

je to nebezpečné?

děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Ocet neublíží - ani ve větším množstí, než je "štamprdle"... Dokonce mne ani takhle ´z fleku´ nenapadá nemoc, kterou by mohl zhoršit...

au1

ledviny? :) ocet je jed, na ledviny

mowla*

Ááááále houbeles, kysaného zelí už jsem se něco najedl, po kvašácích (okurky) se mohu utlouct, tlačenku s cibulí bez octa nemám rád - a ledviny si nestěžují... Co to je - panák octa?

p

muze zhorsit ... jestli ma nekdo chudokrevnosttak ano... protoze ocet zabiji cervene krinky ve vetsim mnozstvi

majsterjoe*
hodnocení

0x

Kyselina octova urcite ano, ale protoze domaci ocet je slaby roztok teto kyseliny, tak bych se toho nebal. Otazka je, jak to nekomu muze vubec chutnat.

No já si dělám gothaj s cibulí který poleju octem, a taky žiju :D ;) a myslim že je to minimálně ten panák octa celkově, a dělam si to tak 40x do roka, a nikou to ještě neublížilo :) takže panák octa ti neublíži, ale nevidim duvod ho pít samotnej :)
jinak gothaj s cibulí a octem a navic mirne opepřený s rohlíkem je supr večeře ;) i když není dietní :D

ok®
hodnocení

ále, kluci se vsázeli že vypijí štamrdly octu

tak jen jestli jim to nemůže nějak ublížit, sliznice jícen apod.

no já jim ten salam s cibulí od mějch nejakých 5 let a taky mi nic není ;) ale měly by se najíst předtim třbea dvě suchý housky atd, aby se to mlo kam vsáknout, ublížit to si nemyslim, maximálně by se jim mohl zvednout žaludek po tý kyselosti ;)

krkovicka*
Nepoškodí...jen vám bude pěkně blbě a ani nepolknete...
doplněno 24.08.12 06:32: Radši zkuste Jablecny ocet,ten lihovy je drasticky.
24.08.12 07:23

Muze.

cla
hodnocení

0x

Ha štamprle? Na intru dal týpek flašu. Udržel to v sobě ale asi jen 5 min. Pak teda pár dní chraptěl - asi krapet poleptáno. Jinak naštěstí bez následků. Ano je to debilita, ale ty se v sedmnácti občas dělávají a bank sázek byl hodně vysoko.

hodnocení

0x

Když jsem byla hodně mladá, tak jsem se omylem napila octa po bujaré alkoholové noci...bylo to pěkně hnusné, hlavně v krku. Po noci jsem měla žízeň a tenkrát se prodával ocet v podobné skleněné láhvi, jako šťáva. A já myslela, že je v té láhvi zbytek šťávy s vodou, tak jsem se napila...přežila jsem, ale dlouho jsem se nemohla na ocet ani podívat. Takže štamprdle neublíží, ale je to hnus...

hodnocení

0x

Je to pěkně hnusné, stačí, když se to člověku stane nedopatřením, natož se o podobnou pitomost sázet. Ani to nezkoušejte, na tlačence či gothaji je ten ocet ředěný a dochucený /taky to mám moc ráda/, ale normálně v láhvi je 8% a ten už by mohl s jícnem nadělat nepříjemnosti.

Proč se nevsadíte o něco chlapského, sportovního? Třeba kdo z vás uběhne jako první kilometrovou trať. A jestli jste opravdu borci, dejte si třeba 5 km. Na co si ničit zažívání octem?

Inu, prázdniny už trvají příliš dlouho a naše mládí se nudí. Tak vymýšlí ptákoviny, že? Příště Vás třeba napadne Savo! *bzum*Jaga.

Jen pro odlehčení. Známá měla s manželem výročí sňatku, tak chystala slavnostní večeři - stejky, oblohu, hranolky. Plastové láhve na olej a ocet se dělaly naprosto stejné a etiketu nějak přehlédla. Nalila do pánve ocet a dala smažit hranolky.*smich*Vyhodila to všechno. Stejky pak jedli s chlebem, ale i tak si pochutnali.:)

promintě ale dotetka nevim jak by ste chtěla ředit ocet maximálně vodou? :O a už vubec nevim jak dochucovat :D moje normoš příprava je na slabé plátky gothaj která dvema vrstvami zakreje celej taliř, na to na kraji tak 3 - 4 cibule pokud sou malinky tak i 5 zkratka abych po celm měl vrstvu biklé cibule, to opepřim z lechka ne nejak přehnaně (spíš mín než vic) pak vezmu ocet udělám nočem dve diry do víčka, a tak jak je to z láhve poleju, aby to proteklo obema vrstvy salamu ;) to uplně zbožnuju :) a jicnem ani ničim jiným mi to nic neudělalo ;) je jasné že tam dám hodně octa, ale po snedení salamu a cibule na taliři ocet zbejvá ;) ale musi to bejt zkrátka celý v tom vymáchaný aby to mělo grády :) nevim jak vy ale já teda to neředím ;) pač pak to neni tolik kyselí ;) a jak řikam jim to od svích 5 let 0x do roka nejmene - je to jedno z mejch nejoblíbenejších jidel, a žiju a nic mi s toho octa neni ;)

Pro rapida: gothaj dám ve slabých plátcích na talíř, tlačenku na kostky do hlubokého talíře. Přiměřeně opepřit, přidat najemno nakrájenou cibuli. A teď to přijde:

Nálev: do skleničky /něco jako hořčicová/ dám asi 2 lžíce octa, rovnou lžíci cukru krupice a doliji vodou, ne až do vrchu. Lžící promíchám, čekám, až se cukr rozpustí. Ochutnám. Případně dochucuji - moc kyselé - přidám vodu atd. No a tímto nálevem zaliji tu tlačenku nebo gothaj. Ten ocet není tak ostrý, je zjemněný vodou a cukrem. Mňam. :-P

Kdybyste šel někdy okolo nás, dejte vědět dopředu. Připravím Vám svačinu a jistě Vám to tak bude chutnat. Jaga.

olaf71*

výborná svačinka. jen si to neředím vodou.jemně kápnu vinného octa, nebo citron.šťávy. kvalitní octy nejsou tak drastické

hodnocení

0x

Co se tyce zaludku, tak tomu by to vadit nemelo. Od prirody mame v zaludku kyselinu chlorovodikovou ktera ma pH priblizne 2 a to uz je celkem sila. Proto kdyz se clovek omylem napije nejake i silnejsi kyseliny nema se to zvracet. Akorat by ta kyselina jela znova jicnem a vice ho vyleptala a zaludek to nejak prekousne.

doplněno 24.08.12 21:15:

A doporucuju jestli dojde na ty octovy panaky, si pripravit neco zasditejsiho nebo aspon vodu a chleba na zneutralizovani.

hodnocení

0x

Jen si dej,ses bledej..az si das ,tak zcervenas*pivo*octik-*blee*

hodnocení

0x

Já myslím, že ocet není dobrý, pokud máte podrážděný žlučník. Nedávno jsem si dala balzamikový ocet do salátu a jak mi bylo hůř.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]