Nejste přihlášen/a.
Ahoj, pujdu do školství na poloviční uvazek. Chci se zeptat, jak velkou daň budu platit, abych si dokázala představit, kolik mně vlastně zbude :D
Velmi jednoduše - pokud nemáte odpočet na vyživované osoby,což předpokládám,že ne.
Daň - 15%
Sociální a zdravotní pojištění 12,5 %
Odečtěte si 27,5 %.
Zdravotní pojištění může činit i více procent. Pokud by plat u polovičního úvazku nedosahoval alespoň 8.000 Kč měsíčně, byl by zaměstnavatel povinen zdravotní pojištění dopočíst a odvést z minimálně 8.000 Kč. To se vztahuje na všechny zaměstnance, kteří zároveň nespadají do kategorie osob, za něž hradí zdravotní pojištění stát.
A to brání přečíst si zákon o daních z příjmů? Už hodně dlouho pozoruji, že úroveň zaměstnanců ve školství (a učitelů zvláště) v mnoha směrech nedosahuje schopnosti řady úpěšných absolventů učilišť. To jen školská odborářská pipina může vykřikovat v TV, že jsou více než pokladní v TESCU a vyhrožovat stávkami. Bohužel na ty pokladní velká část z nich nemá v žádném směru
Bohužel máte pravdu. Vystudovat peďák je totiž jednou z nejjednodušších variant, jak vystudovat VŠ - samozřejmě, že záleží na aprobaci a zvolené univerzitě...
Mám kamarádku, učitelku na základce, fajn holka, ale totálně nemá všeobecný rozhled, děti ve škole umí anglicky líp než ona a je naprosto nepraktická. Mám ji ráda, ale trochu se děsím toho, že by učila moje děti
Rozhodně nechci, aby to vypadalo, že jsem namyšlená a přechytřelá. Ale myslím, že učitelky by prostě měli mít rozhled.
Já jsem si samozřejmě zjistila, kolik a co budu platit. Na internetu to není žádný problém. Chtěla jsem se ujistit, že tomu tak skutečně bude _ i potvrdila jsem si. To, že můj dotaz vyvolá až nenávistné reakce snižující úroveň pedagogických fakult _ to jsem ovšem nečekala. Vidíte, člověk se stále učí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.