Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat chystá se na mě exekuce,v těchto dnech,nevím co mám dělat,chtěla jsem splátky ale prý to není možné častka kterou chtějí je 26100kč, chtěla jsem že hned pošlu 2 tisíce, žiji v bytě u rodičů,nic mi zde nepatří,musím je pustit do bytu když byt je otce? Co mohou odvbést. Nepomohlo by když bych vložila na ten jejich účet 2 tisíce a splácela? Mám snahu. Jedná se o exekutroský úřed Praha 4 Judr. Marcela Smékala.Děkuji za radu
Dobrý den. Jano, exekutor nemusí se splátkami souhlasit, to je pravda. Přesto bych doporučovala na účet ex úřadu poslat, co můžete a splácejte. Tomu se stejně nevyhnete, ale může to exekutora pozdržet a bude vyčkávat, zda budete platit spolehlivě a pravidelně. Nelze odhadnout chování Vámi zmíněného exekutora dopředu. Do bytu si vykonavatelé vstup zajistí, bránit jim v tom nemůžete, pokud žijete ve společné domácnosti s rodiči. Zabavit mohou vše, co neprokáží Vaši rodiče na místě, že jim patří. Nemohou zabavit vyloženě jen věci osobní potřeby, jinak vše, co má nějakou hodnotu. Možná, že kdybyste zaplatila alespoň polovinu dlužné částky hned a pak splácela, byla by větší šance na to, že by "návštěvu" odložili.
já ale víc do kupy nedám,splácím v současné době i jené exekuce za ex přítele,všude se dá dohodnout,jen tady né,nevím zda čekat až příjdou nebo jít hned vložit alespon něco,bojím se že když vložím a přijedou nebudu jim mít co už dát. Nevím proč se nechtějí domluvit,vysvětlovala jsem že i když něco odvezou tak stejně to budou muset rodičum vracet,a nebudou mít zase nic. Selský rozum mi říká že je lepší se domluvit,ale když se to nedá,je to těžké. Rodiče mě vyhodí,to vím na 100% budu mít změnu trvalého pobytu na úřadě ale pak už na splácení kašlu. Pak nebudou mít kam přijet a co vzít. Jsem osvč,takže peníze dostávám na ruku,ani účet nemám.
Jani, až přijedou, tak už bude pozdě. Peníze, které jim na účet pošlete, Vám od dlužné částky musí odečíst tak jako tak. I kdybyste jim je dala do ruky, až Vás navštíví, nezabrání to tomu, aby oblepili, co půjde. Někteří exekutoři na splátky kývnou a vyčkají, to je pravda. Ale není to jejich povinnost. Na splácení doporučuji nekašlat, protože exekutor Vám může být v patách hodně let a cokoliv byste si pořídila, mohla byste o to přicházet pořád dokola, dokud nebude pohledávka zcela uhrazena. tak na to pozor! S rodiči si o tomto promluvte předem, aby to pro ně nebyl šok z čistého nebe. Třeba společně najdete možnost, jak se tomuto vyhnout. Jde i o jejich majetek, na to je třeba myslet a brát ohled.
doplněno 23.08.12 12:56:Rodiče budou muset prokazovat, že jde skutečně o jejich majetek a ne o Váš. Tudíž vše, co je na jejich jméno, jim sebrat nemohou, ale u některých věcí se to po letech špatně prokazuje. A pak ještě aby museli platit návrh na vylučovací žalobu atd...Bude to pro ně též nápor na nervy, tomu věřím.
nevím jak jim to říct,jsou těžce nemocní. Jsem z toho zoufala,na netu jsem právě četla že mám počkat až přijedou,dát jim 2 tis že se snad dohodnou,jak říkám jedná se o 26tis což není žádná závratná částka celý dluh byl 4 tis takhle se to vyšplhalo. Dostali už 1500 a stejně mi nedovolí kalendář. Jsem z toho zoufalá,od pondělí nespím a ani jíst nemohu. Kdyby se dohodli peníze dostanou a je klid. Ale moc děkuji za odpověd
Až přijedou, tak budou žádat celou částku, pak že odstoupí od exekuce, ne splátky. Kdyby se něco odváželo, tak je to maření, takže bacha. Prokázat, čí věci jsou.
doplněno 23.08.12 14:20:Nepochopila, oni nechtějí na místě dohodnout splátky, oni přijedou vyrubat prachy, v tom mají pravdu. Měli by poučit, že když na místě uhradíte, od exekuce odstoupí. Posílejte co můžete. Pokud není kde, třeba i věřiteli a ať to pak započítá.
jenže já tu celou částku nemám,nemohu jí absolutně sehnat,jediné co mám tak 2tis.
Tohle nemohu zvládnout
Já Vám věřím, ale není pravda, že až přijedou a dáte jim nějakou hotovost, dohodnou se. Exekutor nejezdí a vykonavatelé mají za úkol vykonat, ne se domluvit. Udělají soupis věcí, poznamenají, kolik činila hotovost od Vás obdržená, ale prosím, určitě se nespoléhejte na to, že na místě bude možná domluva. Právě proto, že ta suma není zase tak velká (i když rozumím tomu, že pro někoho může být likvidační), přemýšlejte, zda by se nedala obstarat a přeejít tak průšvihu, který by měl dopad i na Vaše rodiče. Tady opravdu není jiná možnost, než zaplatit. Jiná pomoc se nevymyslí. S rodiči bych si promluvila v klidu a s pokorou, zvlášť, pokud jsou nemocní, aby se jim nepřitížilo, až jim bude někdo oblepovat třeba nábytek. Jani, dodejte si odvahu a proberte to s nimi. Do problémů se může dostat dnes kdokoliv, je třeba najít způsob, jak z toho ven. Jinak není zač a držte se!
Vašich rodičů je mi upřímně líto...
Protože dokázat že zařízení bytu a další věci v bytě jsou jejich..., je již po pár měsících natož letech prakticky nemožné...
Pokud mají schované nějaké faktury a paragony, tak možná jen od nejnovějších věcí..které jsou ještě v záruce..
i mě,kdybych ty peníze měla hned bych to těm sráčům exekutorským dala,pravidel ně bych těn dluh splácela, ale dohodnout se s nima nedá
Já tedy nevím,ale kvůli 4000,- platit 26 tisíc? Nechci moralizovat,ale vy snad nepracujete?Měla jste si tenkrát ty 4000,- sehnat a né to nechat dojít tak daleko.Chudáci vaši rodiče,až jim doma polepí,kde,co.
já s vámi souhlasím...bohužel to lidi nechávají dojít vždycky takhle daleko a pak se diví.ale stalo se
Vy kdybyste vymáhala svoje peníze tak byste taky byla "sráč"?Asi mají nějaký důvod proč vám to nechtějí dát na splátky,není to jejich povinnost.
sice tohle nerada radím ale půjčte si pokud možno někde a zaplatte to celé...myslím, že v dnešní době není těžké si tuto sumu půjčit aby ste nepřišla o majetek...nejrychlejší a nejvíc šancí že dostanete půjčku je provident...sice ho ráda nemám jsou tam vysoké úroky ale peníze vám dají prakticky hned a pokud se vám podaří splatit dříve odpustí i dost úroků...za jiných okolností bych ho ale nedoporučila.
Nevim co poradit, ale ve Vasem pripade kdyz nejste schopna dat dohromady pozadivane penize a zaplatit aby k Vam resp. k Vasim rodicum exekutori neprisli, tak bude asi nejlepsi kdyz se okamzite seberete a spolecne s rodici a svedky (treba nekdo z Vasich sousedu) zajdete na Obecni urad, nechate si zrusit trvale bydliste u rodicu a nechate se prihlasit na ohlasovne Obecniho (Mestskeho) uradu. Jen tak asi dokazete zachranit chudaky rodice navic jeste k tomu kdyz jsou nemocni. Vykonavatele exekucnich uradu dneska vubec nedodrzuji zakony a chovaji se dost neurvale, vydirani tretich osob vetsinou nevinnych pribuznych dluzniku je dnes na dennim poradku! Timto krokem dokazete pouze zabranit nejhorsimu v nejblizsi dobe, zaplatit dluh ale budete muset tak i tak. Je vsak nutno podotknout, ze i kdyz budete z trvaleho pobytu u rodicu odhlasena a prihlasena na OÚ nelze navstevu exekutoru u Vasich rodicu uplne vyloucit, jelikoz se mohou "domnivat", ze se u nich nachazi Vas majetek. Pravdepodobnost navstevy v nejblizsi dobe se tak pouze snizi.
Joo a ještě tak poradit kde pak vůůbec bydlet, opustit zaměstnáí a ponořit se dohluboké ilegality.
Rada jediná, posílat tolik, kolik je kdo schopen, popř. půjčit a splácet! Nejhorší je mrtvola a spoléhání na zastavení exekuce..
Prodat, co se dááá. Exekutor nejezdí, přijdou jeho zaměstnanci a s těmi je zbytečnéí se mimo vyplacení hotovosti na místě bavit!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.