Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ucpaný nos vs závislost na kapkách

Od: brumovjan* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,už tak 6 roků i více si denně kapu i vícekrát do nosu,jen Olynth jinak neusnu,nemůžu se bavit,atd...jakž takž to docela učinkuje...alergii mám na peří a plísen,prášky zabírají na oči a nefčikám,ale nos je stále špatný...proto si to furt kapu,asi mám težkou závislost...co mám dělat?prosím poradte...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

vítej v klubu... není jiné cesty než s tím přestat, tak týden nebudeš moct dýchat nosem a pak už to půjde a jen budeš furt smrkat, aby se ti nos trochu uvolnil. Můžeš to zkusit s mořskou vodou ve spreji, to uleví. Měl jsem to a mám to zrovna tak. Když mám klasickou rýmu, dávám velký pozor, abych kapky nepoužíval déle než 5 dnů a pak je raději zahodím, pač to mi za to opravdu nestojí. A to snad nemám alergii na nic, alespoň ne na klasické věci.

doplněno 23.08.12 12:05:

aby to nevyznělo špatně, tak v současnosti prostě smrkám každý den 3x, abych si uvolnil nos a žiju bez kapek, 5 let.

brumovjan*
hodnocení

a můžeš dýchat normálně?

jj, jen si kapesníkem jakoby vytřu nos a zase dýchám... sice je to otrava, ale lepší než kapky. U každého to jistě může být jinak, já mám prostě pernamentně naprosto suchý nos. Kapky ničí (vysušují) sliznici... Když mám rýmu při nemoci, tak koupím kapky zvlhčující sliznici, ale jestli to mám nějaký lepší účinnek... :)

martinaa*

Claymane, na ORL Vám mohou předepsat speciálně namíchanou mast na suchou poničenou sliznici v nose. Mám ji kolem dvou let a je super:)

hodnocení

2x

Zkuste proplachování nosu slanou vodou. Našla jsem jeden odkaz

relaxuj.cz/...

ale bude jich určitě mnoho.

Existuje i speciální konvička na proplachování. Nejdříve ale vyzkoušejte opatrně z misky a dlaně. Nic to nestojí a uvidíte, že pomáhá.

miria*
hodnocení

0x

Syn měl také pořád ucpaný noc (vždy v pylové sezoně) a alergoložka mu na to předepisovala nosní sprej Avamys. Účinek se dostaví ihned a trvá poměrně dlouho.Poptejte se na to u svého lékaře.

amlim*
hodnocení

0x

Dobrý den, viděla jsem v televizi pořad , který se týkal problému s Olynth, (závislost a další těžké následky),nechápala jsem , že reklama "svoboda pro nosy "stále pokračuje. V rodině i známé stále před tímto "lékem"varuji, ale stále to lidé používají, nevědí o nebezpečnosti tohoto farmaka, nakonec pořadu lékař radil, navštívit ORL a říkali, že to chce trpělivost.*nevi*

ono je jedno jak se to jmenuje, já měl Nasivin... a v každém příbalovém letáku je: nepoužíbejte déle než 7 dnů... ale odolejte, když po týdnu máte ještě rýmu a kapky dodají úlevu na další 2 hodiny... :)

martinaa*
hodnocení

0x

Takovu závislost jsem také měla, spreje jsem užívala rok. Není divu, že máte pořád zacpaný nos, protože máte zřejmě úplně zničenou sliznici, která se brání netečením, zduřením. Ihned zajděte na ORL, existují speciální spreje na uvolnění nosu při alergiích a masti, které nos zklidní a pomáhájí sliznici regenerovat. Já je musím užívat zřejmě doživotně, protože jsem si sliznici skoro zničila.

Je ovšem důležité tam zajít opravdu co nejdříve, ať nenaděláte ještě víc škody.

doplněno 23.08.12 12:50:

Jinak se poptejte po spreji Rhinocort - užívám ho už dva roky. Je dobrý, na alergologii mi pak lékař nabízel Awamys, ale můj ORL lékař řekl, že je slabší a zbytečně drahý.

hodnocení

0x

Dá se koupit ve spreji do nosu mořská voda nebo Vincentka. Jednou mi doporučila doktorka oční optalmoseptonex do nosu dítěte. *jasne* Ale to všechno jen na 2-3 dny na začátku. Pak už, nic. Zahodit berličky, zahodit závislost. ;)

kolo*

Ano,Vincentka sprey stříkat do nosu.Když dojde,doplnit obyčejnou minerálkou vincentka,kterou mají v lékarně za 25kč.Stačí i převařená voda.

jarmulina

Dojděte si určitě na ORL mohou to být polypy v nose a ty dokážou opravdu potrápit(vl.zkušenost)Nos je ucpaný a potom nezabírá vůbec nic, na sliznici se udělají výrůstky a ty pořád rostou jděte rychle, protože ty malé vytrhnou ambulantně -to jdete hned domu,ale ty velké operujou a to není sranda - to už znaméná týden v nemocnici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]