Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úraz? před 2 roky lze uplatnit náhradu?

Od: zepe* odpovědí: 8 změna:

Zdravim dne 25.1.2010 jsem na chodníku upadl tak vazne ze po pul roce na rentgenu nasli výhřez ploténky.pred tim jsme na rendgenu nic nemel.Myslim si ze ten vyhrez zpusobil tento pád.záznam pádu jsem si stahnul z bezpecnosti kamery co mame na paneláku.

Chci se zeptat zdali muzu tento záznam pouzit a domahat se na městu zpetne o nejakou náhradu

video

prímo pád je v 1:08 minute

děkuji za odpovedi

doplněno 25.01.13 13:59:

pad az v 1:22 min

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gue
hodnocení

0x

Myslím, že je to naprosto bez šance

Použiju argumentaci, kterou by použil právní zástupce města

1. stalo se to před třemi lety, ne dvěma - proč jste to neřešil dřív?

2. spadl jste na místě předělu mezi vozovkou a chodníkem, šel jste nejprve po vozovce a pak teprove jste vcházel na chodník a to dokonce na místě, které k tomu není určené. Kdybyste šel pouze po chodnících, neupadl byste

3. Ty chodníky vypadají čisté

4. Evidentně jste nevěnoval chůzi zvýšenou opatrnost, naopak na videu je vidět že něco během chůze čtete

5. Není vidět na čem jste upadl, mohl jste tam mít matraci a celou situaci nahrát

6. Ihned jste se zvedl a odešel, bez zjevné známky zranění

Prostě neprokážete nijak, že ta plotýnka souvisí s tím pádem, bohužel...

Osobně si myslím, že ta plotýnka s tím opravdu nesouvisí. Určitě ne přímo, protože, pokud byste si takto poškodil páteř, taktak byste se dobelhal do nemocnice. Je ale možné, že jste si poranil sval a pak kvůli tomu půl roku přetěžoval nezraněnou část těla a tím došlo k postupnému vyhřeznutí ploténky. Ale jak říkám, tohle je hrozně na vodě, to nemáte šanci vyhrát.

nototo

Já naopak radím město zažalovat, jasně jste upadl na záda! A pokud by to soud první instance zamítl tak radím odvolat se a hnát to výš, nejvyšší soud to nakonec rozhodne správně a zaplatí poplatky a přejde je být vykuk!

Mno dle mne není nárok na nějaké odškodnění,i když v bodu 2 asi Gue nemá pravdu-není vidět v dosahu 50m přechod ,skoro jistě je v obytné zóně takže tento bod pozbývá smyslu! Ale sám píšete že po RTG vyšetření vše OK a sám uvádíte že až po půl roce ne bezprostředně po pádu ,byla zjištěna vyhřezlá ploténka!

zepe*
hodnocení

nebyl jsem hned po padu v nemocnici :( jen pak me nasli ten vyhrez ale jedinou pricinu vidim pad. nic jinde jsem nemel.

Ano je to obytna zona pred padem jsem byl na RTG a tam jasne nebyl vyhrez az to tom padu kdyz me dost bolela zada tak me poslal doktor zas na RTG a tam uz to bylo

iz*
hodnocení

0x

Vymáhat odškodnění lze i po dvou letech. Otázkou je, zda se Vám podaří prokáazat, že výhřez ploténky půl roku po pádu, byl zaviněn pádem před půl rokem.

pohanka*
hodnocení

0x

Nevyjádřím se k uplatnění odškodnění, ale jenom pár otázek k doplnění - podle mého prozkoumání videa.

Vy jste neuklouzl na chodníku, ale přímo za autem, na parkovišti. Až při pádu jste se dostal na rozhraní, kde parkuje automobil a kde je obrubník. Po pádu máte jednu nohu za obrubníkem a druhou na parkovišti. Rána to musela být pořádná i otřes dost velký. Já po takovém pádu nevyskočím a bez zájmu, po čem jsem tak blbě upadla neodejdu. Byla bych otřesena, a určitě bych se podívala, co to bylo za smeknutí. Vy jste ale úplně v pohodě rychlým krokem odešel. Vždyť to muselo bolet. To jenom moje srovnání. Možná Vás před nejhorším ochránila zimní bunda. Jako žena se divím, že jste si neoprášil oblečení, nebylo od sněhu?

Je tam opravdu chodník? Není tam jenom místo k parkování a za obrubníkem je zasněžený pás trávníku? Ten snímek nemám čistý a tak se mě zdá, že je kousek vpravo od auta, u kterého jste uklouzl vyrostlý stromek. Dále jste pokračoval opět v mezeře, mezi autem a obrubníkem. Vy jste nepřešel na ten chodník, který by tam měl být, jak uvádíte. Ale píšete, že kamera je na Vašem domě, tak asi ano, znáte to tam, ale z mého pohledu se to tak nejeví, proto se ptám.

Pokud tam je opravdu ten chodník, není označen cedulkou, že se v zimním období neuklízí? Nezdá se mě, že by tento inkriminovaný chodník byl uklizen stejně pečlivě od sněhu, jako je tomu na chodníku, co je kamera.

No a za další se mě též zdá, že jste se tam motal nějak nelogicky. Na ten chodník jste měl vkročit již na křižovatce v 15 vteřině videa, aby jste se vyhnul kličkování mezi zaparkovanými auty. Dále se mě zdá, že jste opravdu nevěnoval pozornost stavu zimního, nebezpečného povrchu a nešel jste nijak opatrně a něco jste si v ruce rovnal.

Napsala jsem to proto, aby jste se zamyslel, s čím se také protější strana může bránit.

Použít video k vymáhání náhrady můžete, ale nikdo Vám nic nedá. Nedokážete souvislost mezi pádem a výhřezem ploténky. Video svědčí spíše o tom, že se Vám nic nestalo. Nedokážete, že jste měl vhodnou obuv pro chůzi na sněhu a nedokážete, že jste věnoval chůzi zvýšenou opatrnost, ačkoli jste mohl předpokládat, že to v zimě klouže.Ještě malý detail. Stejně jste prošvihl po 3 (ne dvou)letech lhůtu a je promlčeno.

zepe*
hodnocení

Zdravím pád byl na chodníku ten je po cele delce silnice.

Vyskočil jsem v bolestech abych nemel trapas pred lidma po 50m jsem se sotva hnul

Na chodníku nebyl sníh ale jen ledovatka

Jinak dekuji :) zda se ze to ani nema se tim dal trapit mel jsem jit hned má chyba :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]