Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penzijní připojištění

Od: majo78® odpovědí: 15 změna:

Zdravím potřeboval bych radu. Manželka začala pracovat po rodičovské dovolené a chce si založit penzijní připojištění podle starých podmínek tuším, že to jde do konce listopadu. Doporučíte mi nějaký penzijní fond nebo zavolat kamarádce co dělá pro ZPF Akademii ať mi něco doporučí? Díky za rady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

5x

ZPF Akademii nebrat. Není to tak dávno, co mi jejich "dealerka" tvrdila, že KAŽDÝ si bude muset penzijko uzavřít, a jak to bude super, že to budu moct lidem zakládat, když pojedu na školení za 3000,- Kč. Bla bla bla...

Dlouhodobě "nejlepší", co se týče výnosu, je PF od Allianz. Myslím si, že je to jedna ze stabilních společností. Nedávno byl na internetu článek, kde byly PF srovnány podle výnosu, kapitálové přiměřenosti a dalších ukazatelů.

Já mám PF České pojišťovny a zatím si nestěžuju. Ty PF jsou svázány zákonem, takže mezi nimi moc velký rozdíl není (ani nemůže)...

gregor*

Tak to je dobře, že jste dealerce nenaleťěla. Já jsem naleťel, na to velmi nudné školení jsem jel! a do dnešního dne už mi ZFP proplatila více než 300tis. na provizích. No hrůza :)

cocinkamichalka*

Tak to Vám gratuluji, ale o tom, že by si KAŽDÝ musel zakládat penzijko a já z každého člověka budu mít 500 Kč, jsem opravdu neslyšela. A když mi někdo lže do očí hned u první "schůzky", tak ruce pryč.

martinaa*

Máš pravdu! Já na školení byla a po tom školení každý, kdo podepsal smlouvu, dostal certifikát "rodinného poradce", že může radit lidem v oblasti pojištění. Po jednom školení!

Zoufalost, kamarád se mě do toho snažil naverbovat, ale to tedy ne...

doplněno 19.10.12 21:53:

Osobně jsem to zažila, takže co není pravda?

doplněno 19.10.12 21:56:

Jen abych byla úplná, na školení jsem byla tak čtyři roky zpátky, takže přístup se mohl možná změnit.

doplněno 21.10.12 17:20:

Nikdo mi ho ani nedal, protože jsem nic nepodepsala.:) Bylo nám řečeno, že když zůstaneme na semináři do konce (bylo několik přestávek a všechno to mělo trvat asi 3-4 hodiny), tak obdržíme certifikát a můžeme "radit". Haha.

gregor*

To co jste napsala myslíte vážně? Vždyť to není pravda...

gregor*

No rozhodně ani před 4mi lety vám nemohl nikdo dát certifikát ihned po semináři jak píšete.

gregor*

Tak to vám závidím, protože mě ten cerfifikát dali až po skoro roce práce a odvedených výsledků.

To co píšete je nesmysl, asi jste se stresem přeslechla.

To je dobře, že jste nepodepsala, asi jste se svým životem spokojena.

martinaa*

Abych byla se životem spokojená, nemusím nickomu nic podepisovat ani lákat kamarády na "výhodné" pojištění:)

A známý měl certifikát v ruce, pičemž pro ně pracoval asi týden... jak to vysvětlíte?

Ne, nepřeslechla jsem se, ať se Vám to líbí, nebo ne. Dokonce na onom papíře uváděli, že podpisem se zavazuji k pokračujícímu školení, kde obdržím onen "Certifikát rodinného poradce".

To je jedno, Vy máte svou pravdu, já mám svou pravdu... rozumní lidi si to ověří jinde.

doplněno 21.10.12 21:03:

A Vy mi, prosím, nepodsouvejte své myšlenky a netvrďte, že si vymýšlím. Děkuji.

gregor*

Tak to možná škoda, že jste si přečetla každý druhý řádek.

Mimochodem ani po semináři ani týden po semináři nikdo nezíská certifikát. Víte proč? Protože, aby jste získala certifikát tak musíte absolvovat několik dalších školení a prokázat praxi. To když budete hodně makat tak zvládnete tak za 2 měsíce. Tak si prosím nevymýšlejte.

výtka
Upozornění od sys kapkanadeje 21. 10. 2012 20:09:05
Prosím respektujte dotaz tazatele. Výměnu názorů s určitým rádcem můžete provést vnitřní poštou.!

pt®
hodnocení

2x

Je to tak, pokud uzavřete penzijní pojištění podle nynějších podmínek, můžete si po dohodnutých letech peníze nechat jednorázově vyplatit, později to již nepůjde a nikdo neví, jak tady na tom světě bude dlouho, ale s tím se nedá nic dělat, pokud bude takový zákon. Jde o to, aby manželka neukládala třeba 600 a za deset let místo skoro 80 tis. dostala o několik tisíc méně z důvodu jednorázového výběru. Jistě lze investovat i jinak, abyste míto do mínusu, šli do plusu a dost hodně. To by bylo dobré poradit se s nějakým "finančním poradcem". - pt

hodnocení

2x

Dle mého je vcelku jedno kde se založí penzijko...jednomu měřítku,ale věřím a to zakládat si penzijko u větších společnosti pojištoven,bank atd.

Dle výnosnosti bych to nebral,letos je na tom dobře ta a příště zas tamta společnost...v dnešní době v tomto jistota taky není...

Osobně sem dostal doporučeni od paní,ktera děla vše ohledně financi si zakladat penzijka a to konkretně u bank...:)

gregor*
hodnocení

0x

Kamarádka ti doporučí třeba pf Aegon, ten je perfektní. Vše funguje jak má, vysoký zhodnocení, dobrá klientská podpora, zůstatky můžeš kontrolovat na netu. Takže rychle do toho a nezapomeň to dát aspoň na 300 mesíčně.(ať má manželka příspěvek od státu o příští rok)

hodnocení

0x

PF U České spořitelny nebo u České pojišťovny.Jsou zde na trhu nejdéle,tak je myslím u nich větší jistota,že nekrachnou.Do těch nových,malých s neznámými jmény bych tedy uřčitě nešla.Ale to je jen můj názor,nikomu ho nevnucuji.:)

janadiesell*
hodnocení

0x

je jedno u jaké je to společnosti,co se týče PF jsou všichni stejní,nemám ráda českou pojišťovnu ale i jako poradce vím že jejich PF je nej v Čr ale zásadní rozdíl mezi nimi není

janka7859*
hodnocení

0x

Ahoj, pro lepší rozhodnutí, který fond zvolit, existuje služba srovnání penzijní/.... Dokážeš si také zjistit zhodnocení u jednotlivých fondů, historii fondu a pak se určitě lépe rozhodneš.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]