Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co stihnu v Brně za jeden den?

Od: claire* odpovědí: 8 změna:

Ahoj kolegové, příští týden budu mít jeden volný den v Brně, tak mne zajímá, co vše se dá v tak krátký čas vidět, co určitě nevynechat (auto nemám, vše pěšky nebo MHD). Bude to neděle, ačkoliv by asi bylo možné zůstat i v pondělí. Chci určitě vidět kostnici a navštívit muzeum, hlavně pavilon Antropos, dále bych ráda navštívila Kapucínskou kryptu a tak se porozhlédla po okolí Zelného trhu a náměstí Svobody. Dá se tohle všechno za jednu neděli? A co Špilberk, Tugendhat, Bazilika Nanebevzetí Panny Marie - to se asi nedá stihnout, že? Navíc řada objektů bude mít v pondělí asi zavírací den, ne? Ách jo, to jsou starosti :) Tak poraďte, prosím, a kdyžtak přidejte i nějaké tipy, kde se dobře a za přijatelnou cenu najíst :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

tugendhat nemáte šanci - objednávky týdny dopředu. Na zelném trhu na severní straně níže je vchod do podzemí a je tam moc pěkná prohlídka. Kousek odZelného trhu je nová radnice,tam se dá taky koukat po pomátkách. Poblíž je kostel Petrov - s vyhlídkou na Brno. Na Špilberku se dá brouzdat po parku. Doporučil bych hospodu ale to by byla reklama (je na ul. české, je jcih tam víc)

askmenow*

Je povoleno:
- P1 - poděkování za odpověď se nevztahuje k pravidlům Z.
- P2 - upřesnění otázky se nevztahuje k pravidlům Z.
- P3 - doporučení firmy nebo výrobku, na základě zkušeností v odpovědi na otázku, se nevztahuje k bodu Z3.

amelikaame*
hodnocení

0x
Spilberk stihnete 100% take treba sklepy na zelnem trhu a doporucuju urcite kostnici a technicke muzeum kde neni rozhodne na cely den. Tugendhat je ale uz daleko od stredu mesta... V info centru radi poradi...mimochodem tam maji uzasne secondhandy...:)
yo*

tak jestli technické muzeum není na dýl tak nevím jak jste ho procházeli :) já sem tam min půl dne dycky vyblbnu :D

iz*
hodnocení

0x

Domek s pamětní deskou Fr/... v Minoritské ulici

doplněno 22.08.12 22:24:

Ještě jeden odkaz: Brno, Minoritská 1

claire*
hodnocení

Tak pro úplnost dodávám už vlastní zkušenost, třeba to někdy někomu pomůže :) Prošla jsem si za jeden den centrum (Zelňák, náměstí Svobody, okolo sv. Jakuba a sv. Tomáše k Červenému kostelu a zpátky), byla jsem v té senzační kostnici, v Mincmistrovském sklepě, v Anthroposu, u Baziliky Nanebevzetí PM a v zahradě opatství a k tomu jsem stihla expozice v Biskupském dvoře *ua*Paráda, jen nohy bolely :D Pak nakoupit svačinu na cestu, burčák a hurá domů.

doplněno 04.09.12 20:44:

Jo a mumie u kapucínů jsem taky viděla.

martinaa*

Burčák koupený v Brně, navíc ještě někde na ulici, nedoporučuji. Jsou to zahraniční hrozny a ještě to vůbec burčák není, ten pravý konečně dozrává. Také bývá dosti ředěný, a přímo na ulicích ve stánku, pokud se nejedná o soukromé či vyhlášené vinařství, je to opravdu humus.

Před týdnem jsme tam byli na propagační akci a z italského "burčáku" za 40 kč se mi dělalo blbě jen od pohledu...

doplněno 04.09.12 20:46:

Resp. pravý burčák dozrál a teprve nyní jde do prodeje.:)

doplněno 04.09.12 21:09:

"Dozrál ve vlaku:D"... krásné vyjádření:)

claire*
hodnocení

Marti, já vím, taky mám zkušenost, že nejlepší bude tak za tři týdny :) Koupila jsem ho ve vinotéce a hrozny byly ze Slovenska. "Dozrál" během pěti hodin ve vlaku a jak byl dobrej :D :D Každopádně mám vyhlídnutou i vinotéku u nás v Plzni, kde mají vždycky výborné pití, tak tam budu za pár týdnů asi denně ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]