Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, posílal jsem zboží na dobírku, od 13. 8. ho má dotyčný na své poště, nejspíš už si ho nevyzvedne, kdy mám očekávat, že se mi zboží vrátí, a vrátí se mi i poštovné?
Děkuji za odp.
Morální? Jasně. Reálné? Těžko. Když si nechce převzít balík tak ti asi sotva dobrovolně zaplatí poštovné. A nenapadá mě žádný způsob, jak ho donutit aby ti zaplatil stovku. Být to tisíce kryté smlouvou tak je situace jiná, ale u takových částek je nejleší řešení mávnout nad tím rukou. Jinak na tom člověk ztratí spoustu času, nervů, a stejně nakonec nic nemá.
Pokud si adresát nevyzvedne oznámenou zásilku s dobírkou, tak po 14 dnech pošta vrací zásilku odesílateli, s uvedením, z jakého důvodu se zásilka vrací. Zároveň pošta vrací poplatek za neuskutečněnou platbu poukázky.
Vy jste si předplatil zaslání peněz z dobírky na Vaši adresu. Ale protože se platba poukázkou neuskutečnila, tak příslušný obnos /podle výše dobírky a typu poukázky/ se Vám vrátí. Doručovatelka přinese najednou zásilku zpět i peníze tzv. poukázečné.
Poštovné se nevrací, protože pošta se zásilku pokusila doručit a po nevyzvednutí adresátem Vám ji vrací zpět. Tudíž vykonala příslušnou práci a za to jí náleží odměna.
doplněno 23.08.12 19:24:Pokud byla zásilka oznámená 13.8. bude uložená do 28.8.2012 a teprve po této lhůtě se vrací odesílateli.
doplněno 23.08.12 19:27:OPRAVA: úložní doba je 15 dní slovy PATNÁCT
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.