Nejste přihlášen/a.
Mám doma stroj na měření tlaku,ale vůbec se v něm nevyznám a potřebovala bych vědět zda mám nízký tlak nebo je v normě,a právě tam jsou tři čísla což je podle mě divný měli by tam být jen dvě ne?.Naměřila jsem si ho 111/67/78 a vůbec nevim co z toho to je,vyzná se v tom někdo?U těch čísel je napsáno SYS/MMhG U toho jsem měla 111 pak DIA/mmHg to mám 67 a PULSE/MIN 78,nemám zdání co z toho platí můžete mit prosím někdo poradit?Díky moc
Platí všechny tři hodnoty. První číslo je horní tlak, systolický, druhé je spodní tlak krve, diastolický a třetí číslo je tepová frekvence za minutu. Takže Toto měření je 111/67 a srdeční tep 78.
Je to nižší krevní tlak, záleží na věku, ale jako střed pro zdravé lidi se udává tak 130/80.
To MMHg znamená kolik je to milimetrů rtuťového sloupce, stejně jako třeba u klasických tlakoměrů, měřících tlak vzduchu
Tak na to pozor, měl by vás vidět lékař. Omdlévat se dá i následkem nízkého tlaku krve, ale je to třeba léčit, protože se nedokrvuje mozek. Nezapomeňte mu říci, jaké hodnoty jste si domácím tlakoměrem naměřila, protože u lékaře vzniká "Syndrom bílého pláště" a tlak se vám při vyšetření v ordinaci zvedá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.