Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nejrychleji ukončit zaměstnání?

Od: zus odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,potřebuji poradit jak nejrychleji ukončit pracovní poměr.Jsem zaměstnán na dobu neurčitou.Našel jsem si z důvodu velké vzdálenosti bližší místo,ale s nástupem co nejdříve...a teď co s tím,pokud zaměstnavatel nebude chtít přistoupit na výpověď dohodou?děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Zaměstnavatel nemůže přistoupit na "výpověď dohodou", protože ta neexistuje. Pracovní poměr lze buď rozvázat dohodou (to není výpověď) nebo výpovědí.

Doporučuji pokusit se napřed se zaměstnavatelem dohodnout, nebude-li souhlasit, pak dát výpověď. Doručíte-li mu písemnou výpověď do konce srpna, skončí pracovní poměr 31. října.

Zkuste se spíše dohodnout s novým zaměstnavatelem. Rozumný zaměstnavatel ocení, že chcete dostát svým závazkům z předchozího zaměstnání (bude mu jasné, že ani jej později nenecháte ve štychu).

hodnocení

2x

Pokud dáte výpově´d zaměstnavateli do konce srpna, běží 2 měsíce výpovědní lhůta a volný byste mohl být od 1. listopadu.

Úmyslný průšvih v práci či alkohol raději nepokoušejte, mohl byste dostat vyhazov pro závažné porušení, napsali by Vám to a jít s takovým průšvihem k novému zaměstnavateli, to by asi nebyl šťastný nástup.

Dohodnout se se zaměstnavatelem na odchodu ke konkrétnímu datu - bývá někdy ale nemožné.

Měla jsem stejný problém. Našla jsem si lepší práci, ovšem chtěli okamžitý nástup, nejlépe už včera!*smich*A zaměstnavatel si postavil hlavu, že mě nepustí, až po té výpovědní lhůtě. Nové místo mi držet přes 2 měsíce nemohli.

Až mi pomohla závodní lékařka. Trpěla jsem diabetem, hypertenzí, lupénkou a tak to pěkně všechno sepsala a že je to pro mě škodlivé prostředí /prašnost, klimatizace.../. A byla jsem volná ze dne na den. Nadřízený koukal jako puk. *sok* Jaga.

A potom jsem chtěla nastoupit do nového zaměstnání,ale nevzali mě kvůli diabetu,hypertenzi a lupénce...*smich*

Kdepak, Yanku,

1/ to nové zaměstnání už bylo na 100% dohodnuté.

2/ bylo to z výrobní linky, rámusu a prachu do kanceláře k PC a tam tyto mé zdravotní problémy nevadily. Jaga.

hodnocení

1x

Tak máš smolíka nebo udělat průser.

Kdysi to kolega tak udělal-nechtěli pustit na lepší tak se dohodl s novým zda jej vezmou když tam bude mít hrubé porušení.Vzali ho!Osobně si myslím,že pkd tam není nějaký škodolibý vůl,tak tě pustí bez problémů.

hoummy*
hodnocení

0x

Tak pak jedině něco provézt, třeba alkohol v práci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]