Nejste přihlášen/a.
Prosim poradi mi nekdo?,,Znamemu,,sem pujcil nejakou castku..X..s tim,ze to vrati za dva mesice-klasika-vymluvy typu:pockej do prvniho,v utery ti to dam,ted sem mimo mesto,pristi tyden se ozvu,stara prisla o praci ted vazne nemam,dam ti to hned jak mi prijdou na ucet,zitra ti zavolam..atd.Nakonec jsem u toho vul ja,ze jsem chtel pomoct.Jednalo se o ustni dohodu mezi nama,nechtel sem ani nic navic..trva to uz trictvrte roku a dochazi mi trpelivost-jasne,mel si se na nej vykaslat-kdo pomuze tobe,zapomen!Proste stalo se..ale nechci aby to jen tak vysumelo..nebo to z neho vymlatit-nedej boze krimi zpravy tv.Prima.Jednalo se o vic tisic,nejak sem to uz ozelel-ne ze bych ale byl prachac,jen mne mrzi jak se dotycny k tomu postavil..Zajit na policii a podat oznameni?A co jim reknu..se budou divat na mne jak uplnyho vola..na papiru to vazne nemam.Budu vdecny za rozumnou radu.Dekuji
Dobrý den.
Jen doplním přechozí rádce citací viz.:
Platná právní úprava ke vzniku smlouvy o půjčce nevyžaduje nutně písemnou formu, tzn., že smlouva o půjčce může být uzavřena také ústně.
Pokud si věřitel s dlužníkem nedohodl dobu, ve které má dlužník předmět půjčky vrátit, platí, že dlužník je povinen tak učinit v den, který následuje po dni, ve kterém ho věřitel k vrácení půjčky vyzval.
chceš li ztratit přítele půjč mu peníze toto bohužel platí stále a platit bude
oficiélně to bude na dlouhej loket a bude to marnej boj jak už tu psali skusit nechat podepsat to oznání dluhu a nebo holt hrubá síla má dotyčný třeba auto takovej krumpáč v zadní části střechy by mohl napomoci získat dlužnou částku ![]()
prostě bych mu všemožně otravoval život až by zaplatil
Zvolil bych asi trošku drsnější metodu, ale bývá účinná. Telefonáty, případně návštěva takhle k ránu, kdy mu vzbudíš celou rodinu ve 2, ve 3 hodiny, že nutně peníze potřebuješ nebo se obrátit postupně na jeho příbuzné, kamarády s žádostí o radu, jak z něho peníze dostat. Dlužník si často nechce ve svém okolí dělat ostudu a tak raději zaplatí.
Ahoj dobráku.
Úplně stejným scénářem jsi mi připoměl můj problém.
Já jsem udělal to, že jsem se s tim parchantem sešel a nechal si podepsat dlužní úpis. Docela jsem koukal, že to podepsal, i když nějaké řeči, že to necháme až za chvíli tam byly, ale nakonec jsem ten podpis získal. Ale i tak bohužel namám vyhráno. Všichni víme, že zlodějové jsou v tomto státě o krok napřed ![]()
Zkus udělat to samé. Důležití jsou také svědci!
Tady je přiklad toho úpisu:
Potvrzuji tímto, že jsem si dnešního dne půjčil od Josefa Smolíka, bytem Horní 12, 41501 Teplice částku 40.000,- Kč (slovy: Čtyřicettisíc korun českých). Uvedenou částku se zavazuji vrátit k rukám Josefa Smolíka nejpozději do 31.12.2005.
V Teplicích 2.5.2005
Podpis
Petr Zelený
Bytem Rovná 6, 41501 Teplice
Chlape držim palce ať to dobře dopadne!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.