Nejste přihlášen/a.
Jsem 18 let vdaná. Po sedmi letech manželství utrpěl muž těžký úraz na šachtě,takže je 11 let invalidní. Situace začíná být velice zoufalá,jelikož manžel začal pít,nekomunikuje se mnou a podle jeho chování soudím,že mi a mé rodině závidí naše zdraví a všechny nás začíná nenávidět. Tato situace trvá skoro rok,už to přestávám zvládat. Máme 3 děti a už jsme spolu prakticky k vůli toho,abych jim nerozbíjela domov a navíc ani jinou možnost nemám. Jsem na něm finančně závislá. Nevím,jestli se dá v této situaci poradit. Dělám dobře,když si začínám šetřit a mám v plánu odejít,když děti dospějí?Manžel všechno dává na vinu mně. Když si sedne k alkoholu,tak je to katastrofa,protože neví,kdy skončit a pak je mu zle a děti mají doma obrázek zvracejícího alkoholika. Asi je hloupé se ptát,zda od toho utéct,jak to bude možné. Ale poraďte,jsem v takovém napětí a stresu,že už se nedokážu rozhodovat,co dál. Vím,že můj muž vzhledem ke své situaci potřebuje odbornou pomoc,ale když mu to povím,tak říká,že odbornou pomoc potřebuji já. Prostě začarovaný kruh.
Odejit. Ne proto, ze je invalida, ale proto, ze je alkoholik.
Neni proc zustavat. Financne se osamostatnete a jdete. To, ze pije proto, ze je invalida, je jen jeho problem. Je spousta lidi invalidnich a nepijou, vedou spokojeny zivot s s neinvalidnimy partnery.
Ivo, dělejte co uznáte za vhodné, ale domnívám se, že je potřeba manželovi pomoci. Asi by jste měla dojít do poraden alkoholických, psycho atd. Tam odborníci pomůžou. Chcete opustit manžela, nebo aby se "vrátil" zpět k normální rodině?
Tuto možnost taky neustále zvažuji,ale už to dochází tak daleko,že mne napadl a s nikým o ničem nechce diskutovat. Ráda bych udržela rodinu,ovšem vše záleží opravdu na tom,zda bude chtít se sebou,se svou špatnou psychikou něco dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.