Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobní bankrot a sňatek

Od: mike32* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

je možné uzavřít sňatek, když mi soud před čtyřmi roky schválil osobní bankrot plněním spl.kalendáře nebo musím počkat ještě rok, který mi zbývá do konce? Popřípadě jaké právní úkony by se měli zajistit před uzavřením sňatku?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skye*
hodnocení

2x

Čekat nemusíte, ale počítejte s tím, že se Vám navýší životní minimum, protože Vám vznikne vyživovací povinnost vůči manželce. Takže měcíčně půjde na srážky méně - takže si to spočítejte, abyste i přesto splnil minimálně 30% dluhů. Tak nezapomeňte na soud poslat kopii oddacího listu.

sebod*

skye. Nemáte až tak pravdu. I kdyby tazatel neměl uhrazených těch 30%, tak soud po sňatku může přihlédnout k vyž.pov. na manželku a splátky snížit, či dokonce odpustit (výpočet viz insolvenční kalkulačka).

skye*

Tato možnost tady sice je (tedy snížení, neslyšela jsem o odpuštění), ale stává se naprosto minimálně. Zejména zde v tomto případě - soud by mohl argumentovat tím, že se nemuseli brát zrovna v tuto chvíli a kdyby to měli pokaždé odpustit či snížit, tak by to účelově mohl dělat kde kdo. Ale v tomto případě to nemá cenu řešit, protože tazatel má 30% splněno.

mike32*

Díky za odpověd ... jinak 30% -procentní hranici jsem už překonal ... jak jsem psal v dotazu do konce mi zbýva už jen rok ... co jsem se ptal tak pokud budu mít s manželkou dítě, tak mi správkyně bude nechávat něco okolo 12 000.-kč ... i tak půjde na srážky dost, ale jak jsem jíž psal ... ani by už asi nemuselo ...

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Myslím, že uzavření sňatku nemá s osobním bankrotem po právní stránce nic společného. Jen bych o své finanční situaci informovala nastávajícího.

mike32*
hodnocení

S nastávající jsem již zasnouben a o mém bankrotu ví již od počátku našeho vztahu ... jen se chci ujistit, že není třeba nějakých zvláštních opatření před vstupem do manželství s mou snoubenkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]