Nejste přihlášen/a.
Mám nově interbankig u České spořitelny a dal jsem elektronicky příkaz k platbě a protože jsem měl málo peněz na účtu(nedopatřením), tak příkaz nebyl proveden. Za dva dny jsem tam měl už peněz dost, ale příkaz stále není proveden. Myslel jsem, že ten příkaz spořitelna zkusí opakovat. Mám tu platbu přikázat znovu od začátku? Díky.
Banka příkaz k úhradě neopakuje.
Když zadáváte plaťák, většinou si můžete zvolit dobu jeho platnosti. Pokud očekáváte příchozí platbu třeba za týden, můžete si prodloužit dobu trvání platnosti třeba na 14 dní. Po ukončení doby platnosti příkazu (pokud peníze na účet nepřijdou) se příkaz automaticky stornuje.
doplněno 21.08.12 16:58:Předpokládám, že máte na mysli jednorázový patební příkaz...
Banka se nevrací a platbu neopakuje. Nemohou pořád zkoušet, jestli tam již klient má dost peněz. Je to stejné, jako když máte trvalý příkaz na určité datum a když tam nejsou peníze, platbu neprovedou i když je tam druhý den peněz dost, již se nevrací. Musíte platbu zopakovat.
Děkuji všem za informace, stalo se to synovi. Tak dáme příkaz znovu, nic nehrozí, není na účtu dvojnásobek peněz, ale jen o něco víc a podívám se, jestli tam zadává termín provedení platby(třeba tam jako automaticky naskakuje aktuální datum, jiný požadavek musí zadavatel vepsat. Díky, jdu na to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.