Nejste přihlášen/a.
Dobrý den zachvilku to bude rok co dělám v jedné fabrice jako montážní dělník. V poslední době mi práce už nevyhovuje, jak platově tak i druhem práce. Chodím domů utahanej, psychycky a fyzicky vyčerpán. Proto bych chtěl ukončit pracoívní poměr, jenomže nevím řpesně jak na to, vím, že by měla běžet asi 2 měsíce výpovědní doba, ale chtěl bych skončit co nejdřív. Navíc mě teď chytá neskutečná bolest v paži a mám podezření, že by to mohlo betj něco jako žilní onemocnění, protože namožený to není a ani sem na to enspadl. Bolí to děsně. je možnost podat výpověd a jít marodit? Nebo jaký postup byste mi radili, už sem z toho zoufalej, mám tam blbej kolektiv, strašnej stres brzo bych z toho bral antidepresiva...
Já končil 2x pracovní poměr takovou fintou. Všude je bordel a spousta věcí se nedodržuje. Tak s tím běžte k šéfovi a ještě ho požádejte o zvýšení platu. Většinou se vás bude chtít rychle zbavit. Mě řekl doslova, ať klidně táhnu, že je takových za bránou stovky, tak jsem vytáhl z kapsy výpověď dohodou a už nedokázal otočit a podepsal to.
Dobrý den.
Pracovní poměr můžete skončit buď dohodou se zaměstnavatelem k určitému datu. Pokud se se zaměstnavatelem nedohodnete, můžete podat výpověď a od prvního dne následujícího měsíce poběží dvouměsíční výpovědní lhůta. Pokud v tuto dobu onemocníte, výpovědní lhůta (je-li výpověď ze strany zaměstnance) se neprodlužuje a pracovní poměr končí jejím uplynutím. Bude-li nemoc trvat i po skončení záměstnání, budete stále pobírat nemocenské dávky od OSSZ a nemusíte se po dobu nemoci evidovat na úřadu práce ani si platit sám zdravotní pojištění. Doklady o pracovní neschopnosti budete nadále odevzdávat bývalému zaměstnavateli. Po ukončení nemoci obdržíte od zaměstnavatele Potvrzení o zaměstnání (zápočtový list) a Potvrzení posledního zaměstnavatele (pro Úřad práce). Skončení pracovního poměru a případnou evidenci na ÚP musíte ohlásit své zdravotní pojišťovně.
Vidím, že jste znechucen, máte špatnou práci i kolektiv. Pokud se nedohodnete s nadřízeným o datu Vašeho odchodu, podejte DO KONCE SRPNA výpověď a po 2 následujících měsících budete volný /tedy k 1. 11. 2012/. Tak to je v duchu ZP.
Ale: měl byste si co nejdříve shánět jiné zaměstnání, než toto bezhlavě opustíte. Práce se dneska hledá obtížně a může se stát, že tady skončíte, nic se Vám nenaskytne a skončíte na pracáku. Nejprve s dávkami, později /podle Vašeho věku/ i úplně bez dávek. A jako bonus Vám přidají veřejně prospěšné práce /bez nároku na plat/.
Tak to dobře rozmyslete a najděte si včas jinou práci, abyste jenom přešel. Měla jsem to podobné, na výrobní lince šílené podmínky a chování, nechtěli nás pouštět ani napít či na záchod. Ale vydržela jsem tam 5 let a odešla jsem teprve tehdy, kdy jsem měla hned od druhého dne jiné, lepší místo. Tak si to pojistěte jiným místem. Jaga.
tak děkuji za rady všem jinak ano už nějaký čas koukám po jiné práci a vím, že je t sprací fakt obtížné, ale tam kde sem teď je to příšerný a nevím jak v tomhle stresu a tempu bych dlouho vydržel. Nemám problém pracovat a nejsem žádnej lenoch, ale s takovou nechutí co tam chodím to rpostě nejde.
Napadlo mě nechat se evidovat na PRACÁKU a udělat si tam kurz na vozík toje to co by mě i bavílo dělat někde ve skladě a jezdit s vozíkem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.