Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkoprávní vyrovnání

Od: jeskynka* odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.máme s manželem před rozvodem..když jsem od něj odcházela vzala jsem si jen osobní věci které byli moje..žádný majetek ani nic podobného.Po rozvodu po něm nic nechci,stačí napsat papír potvrzený notářem že jsme se již domluvili ohledně majetku nebo je třeba tam něco vypisovat?Chtěla bych to mít k soudu nachystané..děkuji za odpověď, s pozdravem Katka

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

8976*
hodnocení

4x

u soudu prohlási obe strany ze majetek tedy SJM je uspořádano a je hotovo, ale nesmíte se po době probrat že něco chcete - to už bude pozdě / např. manžel má ulito na soukromém kontě 2.500000 vy se to dovíte po roce a budete něco chtít - smůla...

lidka*
hodnocení

2x

Dobrý den Katko, já bych si soupis majetku, o kterém se chcete dohodnout, určitě udělala. Možná by stačilo pouze rámcově u vybavení bytu nebo domu, t.zv. movitého majeteku. Ale nemovitý majetek bych sepsala jmenovitě vč. identifikace - např. doplnit výpisem z KN a stejně tak i finanční majetek - hotové peníze, účty (s výpisem), akcie apod. Ale samozřejmě i případně dluhy. Ono co je psáno, to je dáno - nepodceňovala bych to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]