Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera u nás došlo k fyzickému napadení mého manžele a tchána od místního drogově zavislého. Podali jsme oznámení na policii a přítel musel na pohotovost ohledně pokousání útočníkovo psa a zlomené ruky. Chtěla jsem se optat jak máme postupovat ohledně pracovní neschopnosti zaviněné druhou osobou a jestli je to vůbec možné, když si přítel zlomeninu způsobil sice při sebeobraně, alepořád v bitce. Předem děkuji za odpověď Katka
On mu pokousal psa? Využít pojistku, rozdíl mezi nemocenskou a mzdou žádat, bolestné, jiná škoda, ale... má z čeho uhradit závislý? Je-li to trestný čin, bude/byl poučen o náhradě škody.
samořejmě by tam mělo být psem
moc to tedy nechápu. Manžel musí na neschopnost, bylo mi řečeno, že má zažádat právě o pracovní neschopnost zaviněnou druhou osobou, snažila jsme o tom něco najít na internetu, ale moc mi to nejde, proto nechápu jaké kroky máme udělat právě pro pracovní neschopnost zaviněnou druhou osobou.
Zatím se to považuje za trestní čin, je to ve vyšetřování, jestli myslíte teda ze strany policie, pokud jde o pachatele, tak poslední zpráva od policie je taková, že ho zatím nenašli.
Jestli má závislý z čeho uhradit, to nevím.
Mě vlastně zajímá, co to spíše obnáší pracovní neschopnost zaviněná druhou osobou a jaké musíme postoupit kroky, jestli jsou prostě jiné než u normální neschopnosti.
jestli to dobře chápu, tak bolestné tím není myšleno, jde o to, že nemůže chodit do práce a ne svou vinou ( bránil svoji rodinu), ale zase mi příjde zbytečné kdyby se to mělo řešit soudně?
děkuji
Já bych prostě kolem toho nebádal a takto to lékaři sdělil. A co kdy by ho někdo přejel autem? Tady půjde pak o náhradu lékařskému zařízení, regres. O náhradu škody byste se měli starat, pokud není manžel pojištěn a nevadí mu rozdíl mezi nemocenskou a mzdou, tak budiž. O náhradě škody si počtěte v OZ. Bolestné je za bolest...
no já budu kapku realista z fetáka nic nedostanete vše ohledně soudu a policie je na dlouhej loket bude vás to stát čas nervy a peníze ale proč ne
nejlépší by bylo si mylýho fetáčka vyčíhat a dobít toho parchanta tak aby si to dlouho pamatoval
S Vaším názorem silně souhlasím. Policie mě maximálně vytočila, protože mu dali polechčující okolnost- alkohol a drogy. Není to poprvé, co máme s tímto feťáčkem co dočinění, vždy to, ale bylo na úrovní vyhrožování. Dokonce se dostal tak daleko, že mi vyhrožoval, že ublíží i mému dvouletému chlapečkovi. Najednou dva dny zpátky, dojde k fyzickému napadení a zatím to vypadá, že to policie bude řešit jako přestupek / to je opravdu k smíchu ...
dnes ho manžel potkal, na ulici a zase mu vyhrožoval a co policie? nahlažte to, bude mít další přestupek
pak vám příjde, že legální cestou jste naprosto bezbraní a právě začínáte uvažovat o jiných cestách a nakonec dopadnete vy špatně
Dobrý den.
Lékař vystaví Potvrzení o pracovní neschopnosti a označí křížkem políčko - zaviněno jinou osobou. Neschopenku odevzdáte svému zaměstnavateli-mzdové účtárně. Mzdová účetní vám dá k vyplnění tiskopis Záznam o nepracovním úrazu. Zde podle pravdy vypíšete, jak, kdy a kde k úrazu došlo, zda jste byl pod vlivem alkoholu, zda byl úraz vyšetřován a kým. Byl-li úraz vyšetřován policií, budete dokládat výsledek šetření policie. Stejné doklady (kopie) bude chtít i Okresní správa sociálního zabezpečení prostřednictvím vašeho zaměstnavatele. Na základě těchto dokladů zaměstnavatel i OSSZ posoudí, zda máte nárok na výplatu nemocenských dávek(od 22. kalendářního dne nemoci) a náhrady mzdy za dobu prvních 21 kalendářních dní, či zda jejich výplatu(v případě zavinění) budou krátit. Počítejte tedy s tím, že se výplata těchto dávek může opozdit až do ukončení šetření míry zavinění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.