Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slevy a akce u optika na nové brýle - kde?

Od: petr123* odpovědí: 11 změna:

Nečekaně budu řešit pořízení nových brýlí (obrouček i skel do nich). Nemáte někdo přehled jaké momentálně probíhají slevové akce u jednotlivých firem, případně kde se vyplatí koupit i bez akce? Díky za tipy. Nechci kupovat ty nejlevnější šunty, na druhou stranu do toho nechci vrazit desetitisíce.

.

PS: budou to relativně silná skla na každém oku jiné, takže "v sámošce za stovku" takové brýle nekoupím.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Skočte si k očaři, nechte napsat předpis na brýle a pak si je objednejte zde: zennioptical.com/...

Včetně dopravy do ČR za ně dáte maximálně 1500,-

Kvalita stejná jako kdekoli jinde a do 14dnů je máte doma.

askmenow*

Určitě brýle po internetu nekupujte. Jinak doporučuji i mezi kamennými optikami obře vybírat a ne jen podle slevových akcí. Největší akce mívají řetězce tipy Focus, Eiffel atd., nicméně ze zkušenosti své, rodinných členů, kamaráda očaře, druhého kamaráda optika i své očařky jsem dost přesvědčená, že kvalita služeb tam je dost mizivá. Než jsem si našla dobrou optiku, z brýlí mě někdy bolely oči a hlava (špatně určený jakoby střed, nevím, jak to říct), nedej bože když někdo nosí multifokální brýle atd.

doplněno 20.08.12 13:46:

A pokud nemáte nějaké speciální brýle, podle mě se do pěti tisíc vejdete všude a ještě si budete moct hoooodně vybírat rámeček (tím to jde srazit níže- na sklech ale nešetřit).

doplněno 20.08.12 16:35:

Koupit si skla bez zkoušení a bez vyměření skel (důvod, proč někde kreslí puntíkl jinde na to mají přesnější přístroje) na internetu, to už je podle mě na stejné úrovni jako si jít koupit do sámošky brýle za dvě stovky. Jen navíc riskujete, že vám nebudou slušet/nebudou pohodlné.

Všechny potřebné údaje najdete na předpisu od očaře.

Jediné proč optik kreslí puntík na skla, je kvůli zjištění PD (vzdálenost zornic od nosu)

Tuto hodnotu Vám na požádání zdělí očař, nebo si ji jednoduše můžete změřit sama pomocí vytištěné a vystřižené šablony.

ps. To že něco neznáte, neznamená že to nejde nebo neexistuje.

petr123*
hodnocení

Už jsi tam někdy něco objednával? Nabídka vypadá zajímavě.

doplněno 20.08.12 14:57:

Tak jsem tam zkusil něco naklikat a včetně skel to je kolem 100 dolarů. Když vezmu v potaz aktuální mizerný kurz, na hranicích připočítané DPH a riziko poškození při přepravě tak mi to za to nestojí... Přesto díky za zajímavý tip.

Ano, kupovali jsme tam již několikrát.

Nejen já, ale i známí. Vždy maximální spokojenost.

Konkrétně moje brýle:

Cena při plně vybavených sklech (Photochromic 1,57, antireflex, stmívání, otisky...) = 56USD včetně dopravy.

Clo a DPH zaplatíte cca 30%

Celkem tedy nějakých 1500,-Kč

Takto vybavené skla (stejná značka a parametry) budou v levné optice stát minimálně 4000,- Kč + obroučky.

-

Navíc klidně si můžete vyzkoušet objednat nejlevnější obroučky (7USD), obyčejné skla Vám vybrousí zdarma.

Doprava 10USD

Celkem za tento pokus dáte 500,-Kč a když budou vyhovovat tak si klidně můžete objednat nějaké fajnovější.

darusenka*
hodnocení

0x

Bryle bych na netu nikdy neobjednavala ;)

petrx*

Není to tak dávno, co moji známí nechápali, že jsem na netu koupil televizi nebo knížku...

hella*
hodnocení

0x

Jste-li z Prahy, pak z vlastní několikeré zkušenosti vřele doporučuji Fashion Optik. Navíc tam do konce srpna probíhá zajímavá prodejní akce.

pepabarman

Fashion Optik bych už nikdy nenavštívil.Slevy sice obrovité,ale to je tak vše.15.srpna jsem si tam nechal zhotovit brýle,říkali 2-3 týdny...je to pomalu týdnů 6! a brýle stále nemám.Na telefonické dotazy odpovídají že to uspíší a nic se neděje.

kolo*
hodnocení

0x

Ze zkušenosti vím,že optiky ve větších městech jsou pěkní zloději.Např.sklo do brýlí tam stojí 500Kč i více a malém městečku dáte 150 Kč.To samé obroučky.Pod 2000 kč neseženete a to jsou ještě ty nejlevnější a někde na polovsi mají ty samé za 500.Jsou k nerozeznání.Chce to také hledat české výrobky,protože optici jsou často sebranka a berou jen drahé cizí zboží aby měli co nejvíce procenta z tržby.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Petře, já vždy nakupuji brýle v menších optikách. Mám jednu svou oblíbenou, kde mají uloženou moji "diagnózu", jaké jsem si naposledy nechala dělat brýle, v jaké síle atd. (člověk nemusí všechno nosit v hlavě, že).

Kolik máte dioptrií, že to budou SILNÁ skla? Dnes dělají i tenčená (sama je mám). Záleží také na tom, zda brýle budete nosit třeba jen do auta, nebo pořád. Já je ráno nasadím, večer sundám, současné mám už asi 4 roky. Stály mě kolem 2500 Kč.

Přítel si pořídil brýle (kvalitní) kolem 5 tis. Kč. Nejdřív jsem mu "vynadala", že si mohl pořídit levnější. Teď mi říkal, že si na ně doma šlápnul, brýle se prohnuly, vrátily se do původního stavu a nic se jim nestalo. Takže opravdu kvalita.

Pokud přijede k optikovi, rovnou mu řekněte, že nepotřebujete značkové obruby s nápisem D&G přes celé brýle :), ale že potřebujete kvalitní obruby za rozumnou cenu. Přimlouvám se i za ta tenčená skla (nebude tolik poznat rozdíl mezi dioptriemi) a za antireflexní úpravu. Myslím, že pořídíte rozumné kvalitní brýle už cca od 2 tis. Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]