Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustále bílý jazyk

Od: jerrysek* odpovědí: 11 změna:

Zdravím všechny rádce :)

Chtěla bych se zeptat co se dá dělat, když mám už několik let téměř neustále bílý jazyk. Při čištění zubů (2-3x denně) ho vždy také "vydrbu" (no, práci to docela dá...) a pak to chvíli vydrží. Chvíle jsou v tomto případě asi dvě hodiny :( Nejhorší to je když se vzbudím *zed* Ať už ráno nebo když si na chvilku zdřímnu přes den. To je potom hrůza. Stejně tak se to zhoršuje v létě. A sundat to jde jedině kartáčkem, resp. je to jediná metoda o které vím, že funguje. Zuby si bohužel nelze čistit vždy a všude, tak bych se chtěla zeptat co jiného se s tím dá dělat. Nejlépe jak se toho úplně zbavit. Vůbec nevím čím by to mohlo být, nepociťuji žádné jiné obtíže.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Píšete, že si jazyk drhnete zubním kartáčkem, několikrát denně a povlak na jazyku zůstává. Bílý povlak na jazyku, značí, že v těle něco není v pořádku. Vyzkoušejte léčení olivovým olejem. *cteni*

Návod: Léčba spočívá v převalování nejlépe extra panenského olivového oleje, v ústech.
Polévkovou lžíci, naplníme olejem nemusí být plná - podle velikosti člověka a začneme olej v zavřené puse převalovat tak, aby se převaloval po celé ústní dutině. Převalujeme zvolna. Po chvíli olej zřídne a máte pocit jako byste měli v puse vodu.
Je to bez chuti a bez zápachu, dá se to vydržet. Někdy se stane, že Vám olej v ústech naroste a nemůžete převalovat, potom trochu vyplivněte do záchodu. Za žádnou cenu olej nepolkněte! Je tam spoustu škodlivých věcí z vašeho těla
Olej musíte převalovat asi 15-20 minut. Je závislost intenzity převalování na čase. Po tomto čase olej vyplivněte do záchodu a ústa vypláchněte teplou vodou. Po vyplivnutí musí být olej přeměněn v bílou emulzí podobnou mléku, pokud je emulze nažloutlá znamená to, že jste převalovali malou intenzitou nebo kratší čas . Začátky, nebudou pro mnohé z vás jednoduché, ale nevzdávejte se po 15 převalování už budete mistři. Převalování provádějte nejméně 2 krát denně. Jen můj názor.

doplněno 20.08.12 12:46:

Dodatek: U extra panenského olivového oleje,( lisovaný za studena) nic neužíváte, jen vyplachujete ústa a po 20 minutách vyplivnete. Nemůže Vám ublížit. Olej stojí kolem 100 Kč, dá se koupit v Kauflandu. Pozor, olej musí být lisovaný za studena. Uvidíte, jak se jazyk změní.

jerrysek*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za tip, určitě vyzkouším. Ještě jsem se dočetla o léčbě kvasnicemi.

Musí se prý užívat s vlažnou vodou či mlékem dvakrát denně (ráno nalačno, potom alespoň dvě hodiny nic nejíst a když pít, tak jen vodu; večer opět nalačno, tzn. alespoň 3-4hod předtím nic nejíst). Malá kostka kvasnic se má rozpustit v hrnku vlažné vody nebo mléka. Tato kúra by se měla užívat 2 dny a za týden potom opakovat - až do uzdravení.

Nebo jsem ještě četla, že pomáhá vypít ráno nalačno teplou vodu s vymačkaným citronem. Prý to dost pročistí střeva.

Myslíte, že se to tím vyřeší? Samozřejmě k tomu asi začít jíst o trochu zdravěji, že :)

doplněno 20.08.12 12:56:

Raději bych nějaké trvalejší odstranění. Všude čtu, že je to problém va zažívání, proto když jsem narazila na léčebnou kúru kvasnicemi, zdálo se mi, že by to možná i mohlo něčemu pomoci.

Ano viky,premyslela jsem ze to zde napisi,ale jelikoz mam zkusenosti ze lide jsou neverici Tomasove a jeste si mysli,ze clovek keca treba z hladu,tak uz to ani nikomu nerikam.Treba tedy tazatel bude jiny,takze nemyslim to vubec na jeho adresu a nakonec jsem rada,ze jste to napsala za me.Zvykat olej,mam jen ty nejlepsi zkusenosti.v zivote zadna pasta ani ustni voda nezanecha tak dlouho usta bez bakterii,opravdu cisti celkove,jelikoz se do slin neustale dostavaji skodliviny zceleho tela i rakoviine latky.jednou jsem mela hnisavou anginu a nezabirala ani antibiotika a ja potrebovala jet na dovolenou.V krku jsem mela uplne neco hrozneho,i po tech antibiotikach.udelal la jsem si ze zoufalstvi 3krat olejovou kuru a druhy den,uplne v cajku.Tenkrat jsem si nevazila zdravi,sla jsem si i zapalit cigaretu,naprosto po angine ani pamatky.Nyni nekuracka:) vice let.

miljan*
hodnocení

1x

To je neklamný signál, že potíže již existuji, po nějaké době se projeví nějakou nemocí.

doplněno 19.08.12 22:40:

Např.

terapie.doktorka.cz/...

empatia.cz/...

jajsem.com/...

Nemějte lékařům za zlé, že vám nepomohou. *pivo*

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Bílý povlak na jazyku je běžná věc. Může být ale projevem řady onemocnění. Doporučuji tedy běžné vyšetření u praktického lékaře a návštěvu zubního lékaře. Vhodné je také omezit v potraviny z bílé mouky a vynechat cukr.

martinaa*
hodnocení

0x

Šup k lékaři, může to být klině zánět nebo moučnivka (kvasinky). Jak je psané nade mnou, vyřaďte sladké, cukr a bílou mouku, které kvasinkám množícím se v ústech velmi pomáhají. Evidetně už to máte dost rozjeté, na nic bych nečekala a šla za doktorem.

pohanka*
hodnocení

0x

Něco již bylo řečeno, něco málo přidám.

Pokud používáte kartáček na setření povlaku, vyměňte jej za lžičku. Pak budete mít jazýček pěkně růžový. Ráno ještě před čištěním zubů si jen vodou vypláchněte ústa vodou a seškrábejte si noční povlak z jazyka nějakou šikovnou malou lžičkou. Sáhněte tak daleko, jak Vám to bude příjemné. Ne moc ostrou, aby jste si jazyk neoškrábal do krve. Kartáčkem to totiž nedostanete dolů tak dobře. Lžičku po každém seškrábnutí opláchněte a nechte si ji v koupelně, aby jste ji měl po ruce, nepoužívejte ji již v kuchyní. Nebo ji nějak poznačte a upozorněte rodinu, že je Vaše. Aby Vám ji neustále nevraceli do kuchyně.

Po vyčištění zubů zubní pastou jazyk trochu zbělá, ale to už víte, že je to pouze zbytek té pasty.

Bílý povlak se tvoří také proto, že málo pijete. Na jazyku je potom hodně zahuštěných slin. Nebo jíte a pijete hodně mléčných výrobků a mléko. Zvláště na noc. To potom ráno je jazyk opravdu bílý a je tam i hlen.

Jazyk je bílý též před vypuknutím nějaké nemoci. Pokud si setřete povlak po ránu, tak odstraníte i různé bakterie, které jsou nosiči různých nemocí a přes noc se tam pěkně rozmnožily. Hlavně to pomůže při chřipce a angínách.

Dalším pozitivním účinkem odstranění ranního povlaku na jazyku je zlepšení svého ranního dechu.

Jinak na vyšetření k lékaři.

hodnocení

0x

Doporucuji vam zajit za lekarem,ktery se zabyva alternativni medicinou,aby vas uklidnil,zda nema podezrenina neco.Jde soudit dle jazyka,treba cinsky lekar Petr Hoffman v ceskych Budejovicich.Jinak si muzete udelat nejakou vnitrni ocistu,streva jatra a taky bude prospesne uvidite jakse jazyk zmeni.Spravne tady pise nekdo,ze do urcite miry je bily povlak normalni.

tomasgulas
hodnocení

0x

Jerrysku, nemám zrovna číst všechny odpovědi, takže nevím, jestli už jste to vyřešili ;), ale když jsem byl mladý trouba, držel jsem takovou dost debilní dietu - hladovku a 11 dnů jsem nic nejedl. Měl jsem z toho bílý jazyk, a to pořádně. Pak jsem byl trochu starší a jakožto rozumnější trouba jsem udělal něco podobného. Nebyla to hladovka, ale de facto něco podobného v bledě modrém, jídlo snad do 400Kcal, jednou denně. A zase jsem měl bílý jazyk.

Neblbneš třeba podobně se stravou? ;)

jerrysek*
hodnocení

Tome, teď přes léto trošku jo, to máš pravdu. V těch vedrech se moc jíst nedá. Snažím se co to jde, občas se do toho musím i nutit, ale jím co můžu. Je pravda, že v zimě je to s tím jazykem o něco lepší. Tak v létě to bude asi všechno dohromady - že je vedro, a že nejím tolik co v zimě :) Jinak jsem si koupila v lékarně šumivé tablety Lactovita, lékárnice říkala, že by to taky mohlo výrazně pomoct. Tak uvidíme :)

tomasgulas

A ještě ten povlak dost tóóóó no... smrděl *hi* teda když jsem ho seškrábl. Každopádně souhlasím s tím, že to může být i příznak nějakého problému, což snad nebude Tvůj případ. Jinak trochu bílý vzadu ho má každý člověk, tudle jsem se kouknul do zrcadla*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]