Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
uvítám radu jak na křečové žíly. Poslední dobou mně vystupují, zejména po sportu žíly na nohou. nebolí, ale nelíbí se mně. Předem děkuji za rady a zkušenosti.
Já si nechal před třemi týdny jednu vystouplou opíchnout (tzv.sklerotizace),do žíly je vstříknutý jed nebo něco podobného a ona odumře.
Vypadá to mnohem líp než předtím,ale v noze pořád cítím takové divné bolesti,možná je to ještě příliš čerstvé.
Ono upřímně řečeno,těch cca 20 píchnutí taky za moc nestálo,docela jsem se zpotil.
Před tím zákrokem ta vystouplá žíla taky nebolela.
Nosit komprasní punřochy nebo aspoň podkolenky, podle toho, kde ty varixy máte (jak vysoko sahají). Ty se dají koupit bez receptu v obchodech se zdravotnickými potřebami, ale nejsou nejlevnější, a pojišťovna na ně připlácí (kařdého půl roku, tedy pokud jsou lékaařsky indikovány). Jinak existyjí léky jako třeba anavenol, ale ty jsou jen na předpis, čili musel-a byste zajít k lékaři.
doplněno 18.08.12 22:09:No a samozřejmě operace, ale o té bych přemýšlel až v dalším stupni.
Dobrý den. Křečové žíly se objevují při špatném prokrvení. Když víte, že nohy budou mít nějakou zátěž, sport, pěší výšlap na hory apod. vzít si kompresní punčochy, tím nohy chránit.
Když odpočíváte, nedávat nohu přes nohu, nohy si dle možnosti dát na stoličku, nebo podložit, tím si nohy odpočinou nejlépe. Také pomáhá malý míček na zem, jezdit nohou po míčku. Noha se lépe prokrví.
Operace, to je až poslední, kdy nic nepomáhá. Jen můj názor.
Křečové žíly jsou rodová záležitost.Pokud je má někdo z rodičů a měl s nimi problémy,budete je mít také.Jakékoli léčení nebo prevence je nanic.Švagr byl na vytrhání a za dva roky je má nazpět.Už s tím nikam nepůjde,říká že to nestojí za tu bolest.
Děsi, může být rodová dispozice, ale nemusí.
Když před lety moje babička zemřela, měla otevřené veliké křečáky na obou lýtkách, z toho se jí udělaly bércové vředy. Musela hrozně zkoušet, maso jí na nohou vlastně hnilo a nikdy se to nezahojilo.
Také mamka měla ohromné křečáky, byla s tím už 2 x na operaci. Dneska je má znovu, vždycky za nějaký čas po operaci se jí udělaly znovu.
Čekala jsem, jaké nohy budu mít jednou já - zda také nezdědím ty neforemné nohy. A vidíte! Skoro v šedesátce mám pořád pěkné a hladké nohy. Stejně tak i moje sestra. Tak se ty geny asi někde zadrhly. To je dobře.Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.