Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych se s vami poradit, pred 2 dny jsem byl u zubního tedy v pátek, dostal sem umrtvovací vložku, druhý den šílená bolest, jel sem na pohotovost odtranily mi kořen v zubu a bolí to stejně, zub necali otevřený, předtím doktor rikal že je nutno lecit kanalky cca 3000 kc zub , finance na to nemám, jaká je dlaší možnost lecby? vytržení?
Zdá se mi to také divné. Mně zubařka rozvrtala kdysi celý zub, vytrhla nerv a pak léčila kanálky. Různě je čistila a zprůchodňovala. Nakonec celý zub zadělala. A mohu napsat, že jsem neplatila vůbec nic. /kromě běžných 30 Kč/ A přitom, moje paní zubařka je velice šikovná, ale počítat umí taky dobře. Tak nevím, proč nechtěla nic.
Je škoda si dát zub vytrhnout. Zkušila bych jiného zubaře. Nevím ale, jak je to u vás. U nás jsou zubaři velice přetíženi, v sousedním městě je jich asi 8 a všichni mají na dveřích lístky, že nové pacienty nepřijímají. Nebude to asi lehké, ale za pokus to rozhodně stojí - obejít okolní ordinace. Hodně štěstí, a ať to nebolí. Jaga.
Nene, kořeny vám určitě neodstranili. Vytáhli vám nerv, zub je mrtvý, ale přežije po mnoho let. A když bude třeba, dají vám na něho korunku. Nemá cenu vytrhávat zub, který jde zachránit. Teď, když máte ještě plnou pusu zubů, klidně jeden oželíte. Když bude přibývat roků, žaludek nebude bezvadně fungovat a nepokousané jídlo už vůbec nestráví. Korunky nebo nástavby nebudou na co upevnit. Zuby nejsou jen o estetice. Jsou i velmi účelné. Netrhat!
Takže to vydržete, choďte na kontroly a každý zákrok , co se týká peněz, nejprve s doktorem zkonzultujte a odsouhlaste dřív, než vám sáhne do pusy. Určitě to zubař zkouší. Když zjistí, že na to nemáte, nabídne levnější řešení a pak najednou zjistí, že to jde i za srandovní peníz. Toto bylo i u mého zubu, na který přišla korunka. Začal na 5.000 za nějaké zázraky a zkoncil na 300. Ale pak si vzpomněl, že je i nějaké řešení na pokladnu, tedy zadarmo. A korunka mi drží a já mohu kousat. Ale čistit kanálky za peníze? To je totální nesmysl. Toto hradí pojišťovna.
Ta vaše bolest, to je bolest nemocného zubu. Až párkrát vyčistí kanálky a vyléčí, zaplombuje ho a zub bude sloužit po mnoho let.
No mi to přijde divné, aby si zubař za léčení kanálků řekl o tři tisíce Kč... To jsem vážně ještě neslyšela. To bych si raději asi nechala ten zub vytrhnout. No ale jestli vám odstranili kořen zubu, tak co tam pak jako zůstalo? Přeci zub bez kořene vegetit nemůže, nebo ano? A co takhle zkusit jiného zubaře?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.