Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přežít

Od: dominik00019 odpovědí: 23 změna:

Dobrý den,otec si našel přítelkyni.Párkrát jsem se chtěl podříznout.Otec si mě už nevšímá a jenom je na mě naštvanej.A to nebyl jen se zajímá jestli jsem jedl.Nebo abych s ním jel na golf kde na mě křičí :.( Taky jsem zrovna dnes chytl své 2 psy pod krkem a málem je uškrtil.Hroutím se. Prosím poraďte

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Máš dvě možnosti - navštívit psychologa a nebo se ´srovnat´ sám - působíš dojmem těžkého a značně se nudícího hysterika. Pro začátek bys mohl jít za roh a tam si dát pár facek...

cocinkamichalka*

Mowla, obávám se, že TOHLE není na psychologa, nýbrž na DOBRÉHO psychiatra...

hodnocení

2x

Pokud se chováš k otci tak, jak to vyzařuje z tvého příspěvku, ani se mu nedivím. Nehledej chyby v druhých, koukni se kriticky i na sebe. A nevydírej nikoho výhružkami sebevraždou. To se nedělá.

hodnocení

2x

Prestante pitome zarlit na otce.Ma pravo na zivot.,to ma byt jako sam a tocit se kolem vas?Kazdy dospely potrebuje k zivotu protejsek.Jak vidite ,snazi se vam venovat,zve vas na golf.a proc krici,jste nenapsal.asi to s vami nezvlada.vubec mu to neusnadnujte.Jinak mate velke potize s agresivitou,takze trpite zrejme onemocnenim,potrebujete psychologa.Zacinate se zlobit na vsechno,vybijet se na nevinnych psech.proc?Potrebujete vice pozornosti,citite se sam?Ale to otec treba take potrebuje pritelkyni.nestaci mit dite,cpo se tyce dospleho cloveka.pritelkyni,ktera mu da silu zvladnout vasi vychovu.Kolik je vam let?Prestante se hroutit a prete otci tracha osobniho stesti,ubvedomte si ze jste sobec.

hodnocení

2x

Dobrý den. Dominiku, že si táta našel přítelkyni, ještě neznamená konec světa. Má také právo na svůj život a Ty se s tím budeš muset smířit a respektovat to. Zřejmě Ti věnoval více pozornosti, než teď. Takže cítíš lítost a možná je v tom i kousek žárlivosti. Dívej se na to s nadhledem a neubližuj si. Promluv si s tátou o svých pocitech narovinu, ať ví, že se s Tebou něco děje. Ono se to časem poddá, na každou změnu v životě je třeba si zvyknout a chce to čas. Hlavně o tom s tátou začni mluvit, nedus to v sobě. A nevyváděj hlouposti, kterých bys mohl litovat Ty i Tvůj táta. Najdete k sobě zase cestu, uvidíš! Dej tomu čas a šanci.

škoda že nejde bodovat prispívatelům rádcům minusové body. tady by jich bylo jak mušiců v konírně nebo jak maku na poli makoviny. Myslím, že nejen autor otázky má spustu emocionálně psychologických problémů. vidím tu hodně labilních osobností v řadách přispívatelů. Sorry to se na mě tedy opravdu nezlobte. :-P. To horko dělá divy. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

martinaa*

Nezlobte se, ale normální člověk, i pokud má problémy, nepůjde škrtit psy. To opravdu normální není, takže rozhořčení rádců nad námi plně chápu. Nebo taky škrtíte zvířata, když máte vztek?

K otázce. Tazateli, myslím, že zbytečně na otce žárlíš, protože si nevšímá jen tebe, ale i nové přítelkyně. Pokud je ti víc, než 15, tak nečekej nějaké vodění za ručičku, ale nový vztah mu přej, jak zde bylo řečeno, přece si nemyslíš, že se na svůj život zcela vykašle a bude ti neustále za zadkem?

POkud ho zajímá, zda jsi jedl a zve tě na golf, tak tu netvrď, že se o tebe nezajímá. Naopak, buduj si vlastní program - brigáda, kamarádi apod. Ať jen nesedíš doma a nepřemýšlíš nad tím, jak jsou na tebe všichni zlí. A že na tebe na golfu táta řve? To může, ale taky nemusí být pravda. Co když k tomu řvaní má důvod? Co když jsi drzý a agresivní? Zamysli se a řekni podle pravdy.

Hlavně si vztek nevybíjej na zvířeti, co ti nic neudělalo. To je hodně ubohé a značí to velký psychický problém.

askmenow*
hodnocení

2x

Kontaktuj psychologa, to není žádná ostuda. Jsi v situaci, kterou už sám nezvládneš. Nechat si pomoci je to nejrozumnější, co můžeš udělat. Je to možné i zdarma na zdravotní pojišťovnu.

jarmulina

*modla**modla**modla* Nedávej vinu pejskům,jsou tak bezbraní,zkus se na ně dívat jako na tvoje nejlepší přátele!Co oni vědí o vašich problémech sakra takhle se k nim nesmíš ani nemůžeš chovat v tobě je zloba,nepropadej hlouběji nebo uděláš věc,které budeš pak litovat a bude tě to mrzet a to mi věř!Za co je chceš trestat,že nic neprovedli?,promluv si s tátou co tě trápí,každý má právo být štastný nebud sobec,dělej věci,které tě v životě těší a NEUBLIŽUJ ,taky se jednou osamost.a budeš chtít být štastný tak oto usiluj sám za sebe! Zkus se stavět na vlastní-je v tom taky trochu žárlivost vid,co myslíš,že by ti táta udělal kdyby si něco těm psům provedl?Já osobně bych se tě zřekla a nikdy bych tě nechtěla ani vidět...

hodnocení

1x

Bohnice, Kosmonosy, nebo Havlíčkův Brod. A tam se za zdí léčit. Nemyslím pobývat, ale opravdu se léčit.

Ani se otci moc nedivím, když má takového dárečka.

A pokud škrtíš své psy a jsi na ně takhle hnusný, dej mi je. Oba. U mně budou mazlíci a členové naší rodiny. U Tebe jen trpí a rád je nemáš, když se k nim takto chováš.

Mohu si pro ně přijet po 10. září. Nevadí mi, jaké jsou rasy či věku. Přede 2 lety mi umřel můj labrador, od té doby pejska nemám. Jsem schopna jim vytvořit nový domov bez ubližování od nějakého psychopata. Jaga.*cert*

myslím si, že tazatel je plný sám svých rozporuplných emocí (jejichž důvody bohuž. přesně nejsou známé) a na ty Vaše asi nejspíš nečeká. Že by tu byl psychopat ubližující psům si nemyslím.

knirek*

Nejsou špatné děti, jsou jen špatní vychovatelé.

Pokud tomu chlapci neumíte poradit a jenom si zchladit žáhu, chatejte na Blesku, nebo jinde. Vás bych chtěl mít doma teda...

Nejsou špatné rady, jsou jen špatně pochopené.
Pokud tomu chlapci neumíte poradit a jenom si chcete zchladit žáhu na těch, co se snaží mu poradit, chatejte na Blesku, nebo jinde.
Vás bych nechtěl mít doma teda...
doplněno 22.09.12 23:33: Určené pro nick knírek!

ron*
hodnocení

1x

Dobrý den, Dominiku.

Myslím, že máte vážný problém.A to, že si svůj problém uvědomujete, je moc dobře. Víte, že svou situaci musíte řešit. Nepomůže Vám otec ani nikdo jiný. Jediné možné řešení je navštívit svého praktického lékaře, který Vám doporučí léčení u psychiatra. Nic na tom není. Jste nemocný a onemocní-li duše, musí se léčit, jako každá jiná nemoc. Svěřte se tedy do rukou odborníka a uvidíte, že časem bude o moc lépe.I Vaše vztahy s otcem se srovnají. Takto nemocných lidí je v dnešní uspěchané vystresované době opravdu hodně. Nejste v tom tedy sám. Jen nečekejte a jděte k lékaři. Čím dříve, tím lépe. Přeji brzké uzdravení. Budu Vám držet palce a myslet na Vás.

jarmulina

Dominiku nechceš být přeci tatínkův rozmazlenej mazánek,kterej jen čeká co od papínka dostane,zkus trochu uvažovat,rodiče se přeci nemohou pořád starat o svoje děti,jednou přijde doba kdy tatka bude potřebovat tebe,určitě tě má rád!Zahod vztek a černé myšlenky najdi si smysluplnou práci nebo nějakého koníčka-to co tě baví, a chovej se a dělej tak,aby mohl být na tebe táta pyšný a CHLUBIT SE TEBOU! Uvidíš ,že se vaše vztahy změní .Musíš sám chtít něco dokázat!Vždyt můžeš třeba nakoupit a uvařit něco sám a překvapit tatku nebo i jeho přítelkyni uvidíš jak budou překvapený a hlavně tvůj táta a sám budeš mít radost,stačí když si na starost vezmeš psy budeš s nimi chodit na procházky-venčit-krmit -cvičit,(můžeš s nimi chodit na cvičák )a uvidíš jak ti ty tvotrové budou vděčný už jenom za to škrcení bysi je mněl ted obejmout a říct: tak od ted budu na vás hodný!Věnuj se jim a oni ti to stonásobně vrátí- všimne si toho i táta-tohle jsou věci co stojí za povšimnutí a ocenění,když se budeš chovat k druhým i k sobě hezky.To že něčemu nebo někomu ublížíš nebo sobě to je velká slabost a ty seš přeci chlap a tak se prosím tě chovej! Tak Dominiku,jestli sis to ještě neřekl ode dneška :chovej se jako správnej chlap!

hodnocení

0x

no jo, ale je třeba se zamyslet, v čem je vlastně problém. To že má otec přítelkyni je snad normální, z toho bych hned nedělal ukvapené závěry. Je třeba se na rodiče tak nefixovat. Jaký je Váš životní směr? Nejste náhodou ze spíše bohatší rodiny, kde z hlediska financí není nic problém, ale i pře tyto možnosti se cítíte osamělý až opuštěný či nepotřebný. Chce to nejakou přítelkyni nebo zábavu nebo sport. Musíš se pro něco nadchnout, pro něco žít. Co třeba: nebavěj tě kola (cyklistika) nebo mašiny (motorky). Venku je paráda počásko, všude choděj supr kočky, zrovna se chystám na bajk (kolo). Taky nemám s kým, kamoši na mě vyloženě serou, ale i tak nepodléhám zoufaltví. *jasne*

doplněno 18.08.12 12:19:

chlapi nade mnou to trochu přeháněj, zkuste být trochu konstruktivnější . . . hm.

knirek*
hodnocení

0x

No tak ty dva příspěvky přede mnou neber moc vážně. Hodit vinu na člověka který je nešťastný umí každý. Máš nějaké záliby? A už jsi přemýšlel o životních cílech? Zkus si s tátou promluvit, říci mu co tě trápí, nestyď se mu říci, že jsi nešťastný. Nesmí to být ale při hádce, v klidu, kdýž se zrovna "nic neděje" a máta oba čas na popovídání. A pokud je táta opravdu tak ukrutnej, najdi si něco, v čem jsi dobrý, nebo co tě baví a věnuj se tomu co nejvíc. Upni se na to a uvidíš, že časem už nebudeš spory s tátou ani řešit.

A myšlenky na sebevraždu rovnou zavrhni, věř mi, že lidi mají mnohom pádnější důvody než ty, tak bojuj chlape, život za to stojí!

hodnocení

0x

Otec se stará,jestli jste jedl,zve vás na golf-to nevypadá na otce,který by ,,kašlal,,na svého syna.Kolik je vám jen tak ze zajímavosti let? Dospělý zřejmě ještě nejste,jinak by jste se tak ,,idiotsky,,nemohl chovat,že?

knirek*

A máme tu dalšího "psychologa" *frajer*

Ten hoch opravdu nepotřebuje psychologa,ale rovnou psychiatra! Člověk,který málem uškrtí ze vzteku své dva psy-jak sám píše,není opravdu normální.Jen aby neprovedl ještě něco horšího!:(

knirek*

Ale potom se nechová jako idiot, ale je duševně nemocný, nebo jenom špatně vychovaný rodiči...ani za jedno si myslím nemůže.

atanerss*
hodnocení

0x

Měl by si vážně vyhledat pomoc psychiatra,myslím to v dobrém, potřebuješ pomoc.

jarmulina

Tak co si si vzal k srdci?Dominiku ozvi se.Co děláš ty a tvoji pejsci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]