Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěla bych začít dělat AVON lady. Myslím, že je to docela zabávné. Každý měsíc si prolistovat vlastní katalog, získavat slevy, vzorky... Nosila bych katalog holkam do školy. Z mamky okruhu by si asi nikdo moc neobědnával. A naši sousedi jsou samí staří... Zajímá mě, jestli je z toho dobrý výdělek? Jestli třeba 100,-kč za každou objednávku, tak i to je dobré...Když si to tak vezmete 100×12 měsíců.. To se ty peníze určitě neztratí..
Už jsem se poptávala u dvou kamarádek, které to taky dělají. Jedna vždycky měla kšefty u nás ve třídě, její sestra u nich na škole a jejich mamka taky. Tak ta měla. Další kamarádka to zase její máma v práci hodně obstarávala. A poslední, ta tedy byla u orifflame, ta prý i jednou vydělala 500, na vánoční nabídce katalogu...
Máte s tém dobré zkušenosti? Jestli pro malou holku jen jako možnost nějaké koruny navíc? A kolik jste si tak nejvíc vydělali? Máte dost lidí, co od vás objednávají? A chodí také slevy a VZOrky?
A na jaké oficiální stránce se mám zaregistrovat jako avon lady, aby mě chodily katalogy?
Prosím poraďte, ráda bych si to už zařídila
DíK, Karolina
Avon dělám už pár let. Velký výdělek = velká objednávka. Pro představu, cca 10.000 objednávka = cca 2.000 Kč výdělek. Mám opravdu hodně zákaznic, takže toto je částka, za kterou objednávám měsíc co měsíc. Zábavné to opravdu je, moc mě baví listovat katalogem, bavit se o výrobcích, zkoušet novinky... S Avonem nám dobré zkušenosti, zákaznice jsou spokojené, jen vyjímečně se stane, že by mi poslali nějaký vadný výrobek. Se vzorkama zdarma moc nepočítej. Vše si musíš zaplatit, včetně katalogů!
a co všechno si tedy musím platit? Jak psali ostatní nahoře? Já myslela, že se pouze zaregistruji a to vše. Že budu muset zaplatit katalog..Já myslela, že jeden je zdarma a když bych chtěla dalš tak ty doplatit. A poštovné samozřejmě. Jak je to tedy s těmi platbami? Abych nakonec na tom úplně neprodělala... Prosím napište vše.
Živnost si zařizovat určitě nemusíš Je to tak jak píšeš, jen se zaregistruješ a je to. K ničemu se nezavazuješ, pokud přestaneš objednávat, tak se nic neděje. Ale už ti nepošlou katalog na další kampaň... Pokud budeš objednávat každou kampaň a jeden katalog ti bude stačit, tak to je v pohodě, jeden vždy dají zdarma. Jinak každý další 20Kč. Poštové se neplatí od objednávky za 700 Kč, jinak to stojí 100Kč.
Abych nezapomněla... Zde jsou stránky
www.avoncosmetics.cz
AvonLady nemá žádný výdělek, protože nejde o zaměstnání. Jde o podnikání vlastním jménem a na vlastní náklady.
Je potřeba si vyřídit živnostenské oprávnění (nejdříve od 18 let) a platit povinné odvody na pojištění. Ten, za koho hradí zdravotní pojištění stát (student, maminka na MD či RD, důchodce) nemusí v prvním roce pojištění povinné zálohy posílat, pojištění doplatí až po skončení roku podle skutečného zisku.
Odkazy:
doplněno 18.08.12 22:14:Pro Askmenow: Děkuju za upozornění, odkaz níže opravím.
K dotazu:
Avon je jednovrstvý (Avon Lady pod sebe neshání další prodejce) nebo víceúrovňový prodej (MLM). Chce-li jej někdo provozovat, pak jedině jako OSVČ se živnostenským oprávněním. Avon Cosmetics s.r.o. totiž žádné Avon Lady nezaměstnává - ani na základě pracovní smlouvy, ani na DPP nebo DPČ. U Avonlady tedy nejde o výdělek (= odměna za práci v pracovně právním vztahu), nýbrž o zisk jako v každém jiném podnikání.
Je pravda, že kosmetiku Avon dnes prodává spousta studentek i pod 18 let. Odhaduji, že živnostenské oprávnění má někdo z rodiny, dívky pak mohou být spolupracujícími osobami (to lze pod 18 i pod 15 let). Nemá-li oprávnění nikdo z rodiny, musí si je po dosažení 18. roku opatřit dívka sama.
_____ Postup: Avonlady zboží nakoupí se slevou 10 až 15 % a prodává je za plnou cenu. Z uvedených procent musí zaplatit zdravotní a sociální pojištění (v prvním roce podnikání lze platby odložit a zaplatit až po skončení kalendářního roku), případně další náklady, např. telefonáty, reklama, jízdné, ... Jejím ziskem je až to, co po odečtení nákladů a odvodu povinných plateb zbyde. Po skončení roku musí podat daňové přiznání a odvést daně.
Avon Lady je samozřejmě povinna za objednané zboží včas zaplatit (= potřebuje nějaké peníze do začátku), jinak musí vedle ceny zboží zaplatit smluvní pokutu.
[Provozuje-li Avon Lady podnikání na černo, vystavuje se možnému postihu ze strany ČSSZ, FÚ, případně dalších orgánů.]
______ Odkazy:
Jak začít podnikat (informace o začátcích podnikání)
Pojištění OSVČ (web ČSSZ.cz)
Jak se stát Avon /... (oficiální web Avon Cosmetics)
Všeobecné obchodn/... (oficiální web Avon Cosmetics)
Asociace osobního/... (oficiální web Avon Cosmetics)
doplněno 18.08.12 22:33:Mělo by jít o živnost volnou (obchod a prodej).
U studentů, kteří zpravidla podnikají jako OSVČ vedlejší, se podmínky trochu liší. Protože je za ně plátcem zdravotního pojištění stát, nebudou muset po skončení prvního kalendářního roku odvádět pojistné z povinného minimálního základu, ale odvedou je podle skutečného výsledku. Podobné je to u sociálního pojištění - bude-li jejich zisk nižší než 60.000 Kč za rok, nebudou muset sociální pojištění hradit vůbec.
Studenti OSVČ, zd/... (JakPodnikat.cz)
Na rozdíl od Eviknoneradím podnikat na černo.
doplněno 01.10.12 20:56:Článek s vysvětlením, proč Avon lady potřebu/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.