Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplnění prohlášení daně z příjmů FO

Od: pralinkalinka* odpovědí: 1 změna:

Po delší době se na vás obracím s prosbou o radu :)

Mám vyplnit prohlášení poplatníka daně z příjmů FO ze závislé činnosti. Vím, že si řeknete, že je to naprosto jednoduché, ale...

Měla jsem v roce 2012 dva zaměstnavatele. Od 1.ledna do 31.května, pak měsíc nic (nebyla jsem ani na UP, ani jsem nepracovala) a od 3.7.2012 do 20.8. 2012 jsem byla registrovaná na pracáku. Současného zaměstnavatele mám od 21.8.2012 doteď.

Nejsem si jistá, jak mám vyplnit oddíl III. Konkrétně tedy 3b. Píšu tam zdaňovací odbobí 2012 a jen toho prvního zaměstnavatele (od ledna do května) a pak současného? Nebo jen jednoho?

Děkuji za všechny rady :)

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

O roční zúčtování daňových záloh si žádáte posledního zaměstnavatele písemně, právě tímto prohlášením k daně. V oddílu III. vyplníte do prázdné první kolonky rok 2012, ostatní kolonky proškrtnete.

Do oddílu III. 3b uvedte všechny své předchozí zaměstnavatel v časovém sledu, jak zaměstnání probíhala, čili ve vAŠšem případě od 1.ledna do 31. května. Od těchto zaměstnavatelů si vyžádáte Potvrzení o zdanitelných příjmech. Tato potvrzení musíte svému současnému zaměstnavateli odevzdat nejpozději do 15.2.2013. Období, kdy jste nepracovala a dobu evidence na úřadu práce doložíte Čestným prohlášením, ve kterém potvrdíte, že jste od ... do... neměla žádný zdanitelný příjem. Můžete doložit i potvrzení o evidenci na ÚP.

Nakonec do kolony 3b napíšete současného zaměstnavatele. Prohlášení podepíšete na poslední čtvrté straně úplně dole, přidáte datum podpisu (opět musí být do 15.2.2013). Tímto máte požádáto o roční zúčtování daňových záloh.

doplněno 24.01.13 20:24:

Ještě doplním. Prohlášení odevzdáváte na mzdové účtárně, nechte si to mzdovou účetní tedy zkontrolovat, jistě Vám poradí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]