Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
má někdo z vás zkušenosti s pracovní pohovorem a hlavně otázkami při tomto pohovoru na místo ve státní správě? Jsem pozvána na pracovní pohovor na místo Asistentky našeho MěÚ.Jsem absolvent, ale na tomto uřadě jsem vykonávala půl roku praxi.
Vím, všeobecně co se na pracovních pohovorech smí a nesmí, na co se ptají na co se připravit. Ale nemám zkušenost s interview do veřejné správy,v čem je to jiné a specifické? Na co se připravit?
buďte v klidu. to místo má jisté už někdo jiný. jdete si zahrát kompars. pokud tam nemáte tlačenku, je malá šance, že se tam dostanete. takto státní správa funguje už dlouho. . .
No to je pravda, taky si myslím že tam už je nyní to místo obsazené " Když si mohou měnit požadaavky v průběru VŘ". Ale zkusit to musím!
Je to pravda, opravdu to berte jaksi s nadhledem, na jedno podobné místo se hlásí několik desítek až stovek lidí a aby to nevypadalo, jako že se někdo protěžuje, pozvou si pár lidí na formální pohovor, i když je všechno jasné a určené. takže si nedělejte nějaké naděje a buďte uvolněná a pohodová. Třeba právě tohle zaujme.
Tak se tam na úřadu třeba řekne - Hele tajemníku, já mám fajnovou neteř, dodělala školu, neupíchneš ji tady u nás jako asistentku? Nojo, klidně, ale musíme udělat nějaké formální výběrové řízení, aby to nebylo tak okaté. Ale neboj, já už to zařídím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.