Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubař- cena, pojistovna

Od: tomba* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den chci se zeptat v 17letech jsem si vyrazil dva přední zuby, tuším jedničky, jsou to nahoře, ty dva přesně u prostřed, vytrhali mi nervy, atd, a na zbytky nasadili korunky, které do teď byly v pořádku.

Můj nový zubař mi řekl zhruba před rokem, že je mám špatně udělaný a že mi vypadnou nebo začnou bolet.
Bohužel v poslední době skutečně zuby začínají bolet, je to tím že prý se mi podně dostává ,,bordel´´ a zevnitř uhnívají.

Nabídl mi, že mi to opraví ale je v tom háček, podle něj pokud to dopadne dobře a zuby zachrání bude to stát 10 900 pokud špatně 15-16 000 a víc, za dva zuby, nevím ale přijde mi to cena jako z Marsu.

Na dotaz jestli by něco nepřispěla pojišťovna moc slyšet nechce, a jesli prý tak jen málo, tak mě zajímá k čemu ty pojišťovny jsou?

Vždyť už to přeci jednou bylo děláno a jsou to trvalé následky ( bohužel nemám úrazovvé pojištění)

a za další co si myslíte o té ceně,

Bohužel to musím začít řešit, začíná to bolet.

Zatím díky :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Je to opravdu vysoká cena. Kolegyně platila za tři zuby 5.200,- Kč. Samozřejmě chápu, že každý zubař může mít jiné ceny. Ale až tak lišit by se neměly. Doporučuji promluvit si se zubařem, zda by Vám nenabídl jinou alternativu. Např. levnější materiál. I levnější materiál může být kvalitní.

tomba*
hodnocení

Dobrý den, to jsem právě zkusil včera , protože částku 10tis mi řekl už někdy v zimě jako odhad, a teď jsem mu tedy volal že to začíná bolet a musím to řešit a on mi to začal do telefonu kalkulovat s tím že ví, že je nejdražší ale že si za svojí prací stojí atd.

Já mu to neberu to že kvalitní je, to jsem poznal i na přístupu u prohlídek předešlých, ale tohle je absurdní.

Zeptal jem se ho jestli se náhodou nebaví o zubech ze zlata, a ujistil mě, že to by bylo ještě dražší, což už si nedovedu představit.

Zkusím zajít za jiným a zeptat se ho na reálnou cenu.

krkovicka*
Dobrý den.Asi to budete mít všude stejný.Musí se udělat otisky,nástavba a oni v laboratoři udělají nový.Dráhý je materiál-porcelán.Který i vydrží.Jste mladý tak se vám budou chtít vnutit právě ten porcelán.Jde o přední zuby a tak práce i materiál musí být perfektní.Kdyby šlo o zadní-tam se to pohybuje taky výše(jde o stolicky) tam už můžete použít levný materiál-pryskyřice.Ale pod 4000 jde málokdo.Navíc se navýšil ceník u zubařů.
Dělaly mi dvojku korunku a jedničku ulomenou-tam jen dodala hmotu na zvapneni.Za oba i s měsíční práci jsem dala 7.800 Pojišťovna proplati jen když částka převyšuje 50.000 a to dává pouhých 6000,- takhle má kamarádka zuby.To ještě musel její zubař dokazovat že jde o zákrok který je nezbytne nutný-má menší pusu a zuby ji musel trhat i zabrousit.
doplněno 17.08.12 08:20: Zažila jsem v čekárně u zubaře paní,která vyšla a brečela.V zápětí volala asi svému manželovi ať veme knížku,dojede jí vybrat a že se sejdou u zubaře...Dnes se platí už i plomby...
myse*

to je právě těžký - jsou to dva přední zuby, které bolí, kazí se- pravděpodobně je bude muset vytrhnout. S dírou v puse chodit nechcete, to chápu. Takže bude muset zbrousit vedlejší zuby a udělat můstek (obvykle se počítá 3,5tis za zub...) nebo druhá varianta je nechat si udělat implantát - cca 10tis za zub...

Bohužel, je to sakra drahý... já vím...

Moje zuby jsou příšerné a pomalu se mi rozpadají, takže platím a platím...

darusenka*
hodnocení

1x

Muzu se zeptat, co s vami ma zubar v planu? Zalezi, zda vam bude delat korunku, mustek, nebo zubni implantat (tam by cena kolem 15 tis. byla opravdu realna *zed*)

Korunku muzete mit na pojistovnu, ale kovovou *plac*Vsechno navic je podle pojistovny estesticka zalezitost. Ano, i na predni zuby vam "zdarma" udelaji pouze kovou korunku.

Cena korunky, aby k necemu vypadala, zacina (u meho zubare) na 3 tisicich za jeden zub. Korunka je vzadu kovova, vepredu bila pryskyřičná. To je nejlevnejsi material, muzete mit keramické, nebo kompozitní materialy, ale cena umerne stoupa *bzum*

tomba*
hodnocení

dobrý den, děkuji za odpovědí, všem.

Řekl: Budeme muset sundat ty korunky, shlédneme v jakém to je stavu a pokud ty zuby vůbec zachráníme, tak je budem léčit, čistit tak dlouho aby byly opravdu v cajku a potom že to tam nasadí , zase priskiřici , ale tak jak má být, že to pod nimi utěsní tak, aby se tam už nikdy nic nedostalo.

to je za 10 900

Horší varianta, sundáme korunky, zjistíme že zuby už jsou nepoužitelné, vytrhněm je, a budem muset udělat, myslím můstky, prostě k tomu použít vedlejší zuby, nebo nějaký čep nebo opravdu nevím co přesně.

v tomto případě by cena mohla být 15-16 tis, ale i víc, to se nedá odhadnout pokud prý nesundáme korunky.

Ale že by řekl , že cena může být i nižší, to bohužel,.

Co mě asi zarazilo nejvíce že jakoby ,, nechtěl smlouvat´´ nebo navrhnout jinou variantu, nabídnout něco nebo poradit, vůbec, jen mi řekl že je nejdražší , že to ví, ale že práce kterou odvádí za to stojí.

Což mu neberu , přístup opravdu profesionální, puntičkář, vybavení ordinace špičkové, péče o klienta taky , ale zároveň cena brutální, astronomická, řekl bych až nelidská :D

Uvidím, příští týden, jdu za jiným zubařem , aby mi nato řekl svůj názor on.

au1
hodnocení

0x

to je ranec jako prase, zdá se mi to podezřelé... Už se mi taky stalo, že jsem chodil k zubařce 10 let a nechal u ní dohromady 2000 Kč, a pak jsem byl nucen na půl roku chodit k jiné zubařce (dlouhodobá nemoc té původní), u které jsem nechal 10 000 Kč. Holt dneska je těžký najít vůbec nějakýho zubaře, a dost jich toho využívá.

tomba*
hodnocení

já o kvalitě zubaře ke kterému chodím nepochybuji, jeto profík, ale ta částka mi přijde nelidská, absurdní a předimenzovaná.

Kdyby 5-6 tisíc za oba, řeknu dobře musí to být, ale 15tisíc za dva zuby to je opravdu hnus.

au1

no řeknu vám to takhle, včera jsem vezl matku k zubařce, která jí nasadila celý horní patro umělých zubů za necelý 2 tisícovky :) Ale zas ne druhou stranu, sám příští týden dostanu v pořadí již 3. korunku, a zaplatím za 1 zub 1200Kč. Takže asi záleží, z jakého materiálu zuby jsou, na čem drží,co z toho pojišťovna hradí,atd. Nicméně ta vaše částka se mi zdá stále dost vysoká, ty zuby snad budou ze zlata...

kejki
hodnocení

0x

Vždyť se můžete zeptat na pojišťovně ;). Lepší za draho zachráněné vlastní zuby. Protože můstek už se chytá obroušením sousedních a už to není ono. Měl jsem korunku na pojišťovnu a mám korunku na stejném zubu za těch zhruba 5 tis. Rozdíl veliký a myslím, že to sousední zuby zachránilo minutu před dvanáctou.

Na druhou stranu si máti urazila v roce 1960 přední zuby a dentista jí udělal prozatímní na 14 dní. Vzhledem ke strašné bolesti při boušení tam nešla a ty zuby vydržely přes 30 let. Když to sundavala zubařka, tak se ptala, co je to za fušeřinu, kdo to dělal, že to je hrůza *smich*.

cituska*
hodnocení

0x

No nevím zdý se mi to opravdu moc.Já mám před dvěma lety udělaný můstek, taky mě chybí dva přední zuby .Vedlejší obroušené a udělané náhradní dva mezizuby a cena byla 2.76O,-kč. A to byla určitě dobrá zubařka,ale protože to bylo daleko, tak mám jinou blíž a ta je dražší ,už jen za plombu platím 500,-kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]